Liten insats – stor förändring

Liten insats – stor förändring

Vår stylist Jannicke Kråkvik ger dig tips på några små grepp som kan lyfta ditt hem på ett kick.

Måla om! Mycket hinns med på bara en kväll.

Kom ihåg att om du vill ha en snabb förändring så är måla det enklaste sättet att ordna det på! Var inte så rädd för att byta färg. Det är ju bara att måla om ifall du skulle ångra dig. Målning är det som gör störst skillnad med minsta möjliga insats. Det är otroligt vad stor förändring ett lager färg kan göra.

Städa med färg

Vår DIY-expert Ingrid rustade upp sin entréhall genom att välja lite nya färger. I hallen bör du använda den slitstarka LADY Wonderwall som är robust och lätt att tvätta.

Se över vad du har innan du köper något nytt.

Om du ska förnya ditt hem framöver: börja med att gå igenom vad du har. Kanske finns det några gamla saker som kan få nytt liv? Det kan också vara kul att flytta om lite mellan rummen bara för att få en snabb förändring.

Säsongens hetaste färg

Se hur fint det här gamla skåpet blev när Plaza Interiör målade det med LADY 4477 Deco Blue. Läs om samarbetet med Plaza Interiör här.

Byt rum

At byta rum kan vara en kul grej och ger en snabb förändring. Har du till exempel en matsal/ett matrum, byt plats på det och vardagsrummet. Eller låt kontoret bli sovrum och vice versa.

Samla småsakerna – skapa ett stilleben

Placera småsaker tillsammans i grupper och låt dem fungera som dekorationer i ditt hem. Skapa så kallade stilleben – sätt samman små saker till konstverk. Det blir mycket mer effektfullt för interiören om du placerar saker tillsammans istället för att sprida ut dem överallt. Sprider du småsaker upplevs de snarare som skräp och plotter – det är viktigt att det finns små pauser också, ställen där det inte står något alls.

Framhäv dina vackra prydnadsföremål

Genom att måla en vägg i LADY 9938 Naturligt Svart framhäver du dina vackra saker. Tänk då på att använda den supermatta LADY Pure Color.

Glöm inte belysningen!

Stämningsbelysning och flera ljuspunkter är viktigare än downlights. Allt för många använder downlights där det borde varit smålampor. Och även om man har dimmer så glömmer många att använda den – och strålkastare är sällan särskilt stämningsskapande.

Less is more

Ha inte för mycket bilder och tavlor på väggarna. Den största lyxen du kan ha i ditt hem är en naken vägg.

Less is more

Se så vackert det är med rena, vita väggar. Väggarna här är målade med LADY Pure Color i kulören LADY 1624 Lätthet.

Inspirerad till att göra en liten förändring? Läs om flera vackra LADY-kulörer i vår digitala färgkarta.

PS – Du har väl inte missat den vackra kulören LADY 10683 Cashmere? (se det översta bilden). Den är till exempel en perfekt matchning till LADY 4477 Deco Blue. Den tillför en touch av textur och mjukhet som hjälper till att göra kombinationen än mer spännande. LADY Cashmere har samma effekt ihop med gråtoner som 10429 Diskret, 1032 Grå Harmoni och 1462 Grå Skiffer.

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

Färgglatt och stilfullt hos Amelia Widell

Välkommen hem till inredningsprofilen och MELIMELI-grundaren Amelia Widell! Flytten från takvåning till sekelskiftesvåning fick Amelia att vilja satsa på färg…

Nymålat sovrum hos @bisse

Få in vårkänslorna i sovrummet! Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover…

Elaines och Dennis rosa kök

Många av dagens kök tenderar att gå i ljusa, neutrala pastellfärger. Men varför inte satsa på en mer kulört ton?…

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Norrmalm i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Så målar du påskäggen!

Påskägg i alla varianter är något vi förknippar med traditionellt påskfirande. Vi pyntar gärna hemmet med påskägg eller fyller påskäggen…