Lugnande kulörer i ett vackert samspel

Lugnande kulörer i ett vackert samspel

Behagliga, lugnande kulörer och mjuka ytor bjuder in till samtal och reflektion. Kulörpaletten ”CHERISH” inspirerar till mjuka kombinationer. Väggen är målad med LADY Wonderwall 12182 Gentle Whisper, taket med LADY Perfection 1376 Froströk, och bordet med LADY Supreme Finish Silkesmatt 2011 Antique Brass.

Rum för samtal, reflektion och gemenskap

Dämpade nyanserna står i fokus i kulörtemat ”CHERISH” i färgkartan TOGETHER.

– I en tid fylld av osäkerhet är mjuka och naturliga kulörer en påminnelse om att hemmet är själva ankaret i tillvaron, vår trygga hamn i stormen, förklarar Lisbeth Larsen, Jotuns globala kulörchef.

Behagliga, lugnande kulörer och mjuka ytor bjuder in till samtal och reflektion. Ögonblick av gemenskap och samhörighet som gör gott för själen. Paletten kännetecknas av behagliga toner. Ljusa och dämpade, samtidigt varma och omfamnande. I kombination med luftiga textilier och mjuka ytor skapas en trivsam stämning, där kropp och själ kan finna balans.

JOTUN_LADY_12182-Gentle-Whisper_Antique-Brass_palett

Bild till vänster: bordet är målat med LADY Supreme Finish 12182 Gentle Whisper, och väggen med LADY Pure Color 20185 Friendly Pink. Klossarna har kulörerna 2040 Ljus Granit (längst bak), 8281 Pale Linden, 1376 Froströk och 2011 Antique Brass. Bild till höger: väggen är målad med LADY Wonderwall i 12182 Gentle Whisper och bordet med LADY Supreme Finish Silkesmatt i 2011 Antique Brass.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vacker, matt och robust
 • Extremt slitstark
 • Mycket smutsavvisande
 • Täckgaranti

Ljusa jordtoner och dämpade nyanser med referenser till sandsten, lugnar sinnet, får tankarna att klarna och ger utrymme för personliga uttryck.

Varma neutraler

De nya neutralerna är lugna och varma, samt har mer rödtoner i sig än de mer gyllene beigetonerna som vi tidigare har sett. Övergången är mjuk och behaglig, vilket skapar hem där man trivs. Med inslag av ljusgrönt och nyanser av rost framhävs detaljerna eller ger väggarna läckra kontrasttoner till neutralerna. JOTUN_LADY_20184-Thoughtful_Friendly-Pink_En neutral inredning kan berikas genom olika glansgrader på ytorna. Väggen är målad med LADY Pure Color 20184 Thoughtful, och hyllan är målad med LADY Supreme Finish i halvblank. Väggen närmast är målad med LADY Pure Color 20185 Friendly Pink och listerna i samma kulör är målade med LADY Supreme Finish i matt glansgrad.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Kulörpaletten – ”CHERISH”

De dämpade kulörerna i denna palett ger en trivsam stämning där kropp och själ får balans.

Lugnande kulörer skapar sinnliga omgivningar

Sömlösa övergångar

Dämpade och ”smutsiga” nyanser skapar en diskret, mjuk och elegant interiör. För att skapa sömlösa övergångar är kombinationerna av de dämpade rosatonerna 12182 Gentle Whisper, 20184 Thoughtful och 20185 Friendly Pink ett säkert val. Kulörerna 12180 Present och 20181 Soft Comfort är en enkel och vacker kombination för att skapa ett neutralt och greige-uttryck.

Ta gärna in energiska rosa impulser i forma av 2040 Ljus Granit och 2011 Antique Brass, som är lika fin på väggen som på möbler. Välkända 1376 Froströk blir som en ljus, bakgrund som kan kombineras med alla kulörerna i paletten.

JOTUN_LADY_2040-Lys-Granitt_FrostroykVäggen är målad med LADY Pure Color 2040 Ljus Granit och hyllan med LADY Supreme Finish Matt 2040 Ljus Granit. Den vänstra väggen är målad med LADY Pure Color 1376 Froströk.

Minimalistisk och sinnlig

Mjuka neutrala toner. Behaglig persika, sandfärgat rosa och dämpat grönt – nedtonade nyanser med en helt egen karaktär. Detta är minimalism med särprägel.

JOTUN_LADY_8281-Pale-LindenEn sinnlig interiör med kulören LADY Pure Color8281 Pale Linden. Dörren och lister är målade i samma kulör med LADY Supreme Finish Matt.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Läs mer om Embrace-paletten med de rustika tonerna.

Läs mer om Playful – den energiska och färgstarka kulörpaletten.

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Rustika, råa och ärliga kulörer

Rustika kulörer och ytor omfamnar oss i kulörtemat ”EMBRACE”.  En kulörpalett i en perfekt balans. Den är dämpad och jordnära,…

Ny färgkarta från LADY – TOGETHER

LADY lanserar en ny färgkarta för 2022! Färgkartan TOGETHER innehåller tre unika kulörpaletter som skapar rum, där det är extra…

Kulörer som ger energi och glädje

Energiska kulörer! I LADYs färgkarta TOGETHER presenterar vi kulörpaletten PLAYFUL som är glad, självsäker och energisk. Väggen är målad med…

Hemma hos Kirsten Visdal

Kirsten Visdal är inredningsdesigner och stylist, samt ett stort fan av LADY-kulören 10678 Space. Detta blev bastonen i familjens nymålade…

Skapa en sensommarstämning hemma med Desert Pink

Välkomna till detta ljusa och behagliga vardagsrum som är målat i kulören LADY 12120 Desert Pink. Detta är en dämpad,…

Hemma hos Emma Ekman

Välkomna hem till Emma Ekman och hennes villa från 1956. Bli inspirerad av hennes öga för detaljer, kulörer och känsla…