Ny färgkarta från LADY – TOGETHER

Ny färgkarta från LADY – TOGETHER

LADY lanserar en ny färgkarta för 2022! Färgkartan TOGETHER innehåller tre unika kulörpaletter som skapar rum, där det är extra härligt att vara tillsammans. Lär känna våra nya kulörer!

Vackra kulörer skapar en unik atmosfär, där det är härligt att vara tillsammans.

Ny färgkarta från LADY – många, nya kulörer!

När människor träffas uppstår unika stämningar. Detsamma kan man säga om kulörer.
–  Vi på Jotun är fascinerade över hur kulörerna som vi omger oss med, påverkar stämningen och formar vår vardag, förklarar Lisbeth Larsen, global kulörchef på Jotun.

Genom att introducera nya kulörer i hemmet skapas en förnyad och härlig atmosfär. En kulör lyfter alltid en annan – detta utforskar vi i vår nya färgkarta, TOGETHER.
Lisbeth Larsen - global fargesjef i JotunLisbeth Larsen, global kulörchef på Jotun. Väggen är målad med LADY Pure Color0125 Palmetto.

Vi är tillsammans

Människor är sociala varelser och trivs bäst tillsammans med andra. Tiden vi delar med vänner och familj är berikande för kropp, själ och sinne. Behovet av att träffa andra människor har sällan varit större än vad det är idag. Att få mötas för ett trevligt samtal, en kopp kaffe, lite skvaller, eller för att dela en stilla stund i all vänskaplighet, att bara få vara tillsammans, kan lyfta humöret och skapa nya idéer.

Färger har motsvarande effekt – de kan lugna eller pigga upp, rensa huvudet eller kick-starta kreativiteten. Vi på Jotun är fascinerade av hur färgerna vi omger oss med kan forma vår vardag. Årets kulörpalett är designad för att spegla och framhäva olika aspekter av personliga behov och livsstilar. Kulörerna gör det enkelt för dig att skapa den stämning som du önskar dig. Skapa rum med en atmosfär där det är lätt att trivas tillsammans.
Jotun LADY - TOGETHERTOGETHER – återspeglar våra behov att få leva sociala liv och vara tillsammans med de personer som betyder något för oss. 

Kulörpaletterna

Jotuns globala kulörteam har utvecklat en rad olika kulörer och satt ihop de i vackra kulörpaletter.
Jotun har ett stort kulörtekniskt laboratorium som gör våra kreativa kulörkoncept till unika kulörrecept, förklarar Lisbeth.

Varje enskild kulör har ett eget recept som är anpassat efter Jotuns produkter. Det betyder att du kan vara trygg med att kulören som bryts i en LADY-färg, ser likadan ut som på kulörprovet i färgkartan.
Jotun LADY fargepalett - Embrace Kulörerna i temat Embrace innehåller flera nya kulörer. Genom att välja Jotun-produkter är du säkrad ett perfekt slutresultat. 

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Kulörerna hjälper dig att skapa den stämning som du önskar.

Unika kulörer

Färgkartan består av 28 st. kulörer varav 12 st. är helt nya, medan de resterande tonerna är återupptäckta skatter från Jotuns innehållsrika arkiv. Kulörerna presenteras i tre kulörpaletter, EMBRACE, PLAYFUL och CHERISH. Varje palett har ett eget tema och prägel, som kommer att hjälpa dig att hitta de kulörer som passar din personliga smak. Paletterna ger dig även tips till bra kulörkombinationer till ditt hem. Du kan även hitta dina egna favoriter och sätta samman kulörerna tvärsöver paletterna.

Läs mer om varje kulörpalett här: EMBRACE, PLAYFUL och CHERISH.

JOTUN_LADY_12182-Gentle-Whisper_Antique-Brass_FrostroykSkapa lugn och ro med hjälp av vackra kulörer. Det fina bordet har blivit ett blickfång med hjälp av en ny kulör. Bordet är målat med LADY Supreme Finish Silkematt2011 Antique Brass. Väggen är målad med LADY Wonderwall12182 Gentle Whisper, och taket med LADY Perfection i 1376 Froströk.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vacker, matt och robust
 • Extremt slitstark
 • Mycket smutsavvisande
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Skapa ett långvarigt uttryck

Gör smarta, vackra val med LADYs kulörpaletter och våra mest hållbara färger – LADY Pure Color, LADY Supreme Finish och LADY Wonderwall. Vackra, sammanspelade kulörpaletter och kvalitetsfärg från LADY gör det enkelt att förnya hemmet och ta vara på det du har.
JOTUN_LADY_12179-Embrace_5516-Iron-BlueNy färgkarta och nya kulörkombinationer! Väggen och piedestalen är målade i 5516 Iron Blue, och klossen är målad i 12179 Embrace.

JOTUN_LADY_2040-Lys-Granitt_FrostrøykVäggen är målad med LADY Pure Color i 2040 Ljus Granit, och hyllorna är målade i samma kulör men med LADY Supreme Finish Matt. Väggen till vänster är målad med LADY Pure Color i 1376 Froströk

Kulörerna på framsidan av färgkartan

LADY_6384-Wish_6383-ImagineVäggen är målad med LADY Pure Color i 6384 Wish, och hyllan med LADY Supreme Finish Matt i 6384 Wish. Den högre väggen är målad i den ljusare nyansen nyansen, 6383 Imagine. Taket är målat med LADY Perfection i 6383 Imagine.

Läs mer om Embrace-paletten med de rustika och råa kulörerna.

Läs mer om Playful – den energiska och färgstarka kulörpaletten.

Läs mer om  Cherish – paletten med avkopplande pasteller och varma neutraler.

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

4947 True Blue – en elegant kick till din interiör

Kulörnyheten Jotun LADY 4947 True Blue från vår nya färgkarta CANVAS är en frisk och ren blåton med omedelbara associationer…

Ny färgkarta från LADY – CANVAS!

Jotun LADY lanserar en ny global färgkarta för 2024 med titeln CANVAS. Här kan du utforska de olika kulörinriktningarna och…

Monokrom kulörharmoni

Den nya färgkartan från Jotun LADY – CANVAS – innehåller många nya, härliga kulörkombinationer och bra tips på hur du…

Vacker minimalism med neutrala nyanser

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller flera nya vackra kulörer. Här kan du läsa mer om hur du…

Ge rummet karaktär med komplementkulörer

Den nya färgkartan från Jotun LADY – CANVAS – innehåller nya, härliga kulörnyanser inspirerade av naturen! Här kan du läsa…

Naturliga kombinationer med närliggande kulörer

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller nya inspirerande kulörter och bra tips på hur du kan skapa behagliga…