Måste alla detaljer vara vita?

Måste alla detaljer vara vita?

Mjuka övergångar i sovrummet. Fönstren är målade med LADY Supreme Finish Matt 12078 Comfort Grey. Övre delen av väggen har fått samma nyans och undre delen är målad med LADY Pure Color 2024 Senses. Sängen har också fått färgen Senses – och är målad silkematt med LADY Supreme Finish.

Färgsätt detaljerna!

Otroligt många av oss har vita fönster, vita lister och vita tak…. Men måste det vara så? Nej, alla detaljer måste självklart inte vara vita! Kanske är det bara en ljusgrå nyans som ska till för att ge fönstret eller listerna en mjukare övergång till väggarna? Tänk på helheten när du färgsätter ditt hem och låt dig inspireras till att tänka lite utanför boxen.

Färgsätt detaljerna

Här har vi använt den nya, varma gråfärgen 12078 Comfort Grey på skjutdörrarna. För en perfekt finish är de självklart målade med LADY Supreme Finish Matt. Väggarna har fått den nya, coola rödaktiga persikotonen LADY 12085 Rural. Golvlist: LADY Supreme Finish Matt 1622 Reflektion.

Comfort Grey fungerar också superbt mot denna röda nyans! Fönstret är målat med LADY Supreme Finish Halvblank 12078 Comfort Grey och väggen supermatt i LADY Pure Color 20120 Organic Red. Golvlisten har samma färg som väggen och är målad med LADY Supreme Finish. Taket är återbruk av gamla material. För liknande utseende, rekommenderar vi att använda LADY Pure Nature interiörlasyr på ny träpanel!

Färgsätt detaljerna

Fönstret är målat med LADY Supreme Finish Halvblank 12078 Comfort Grey. Väggen supermatt i LADY Pure Color 20120 Organic Red.

För den som inte helt kan släppa det vita är det också möjligt att välja en ljus grå ton, som 1024 Tidlös på detaljerna.

Färgsätt detaljerna

Vägg: LADY Pure Color 12076 Modern Beige. Golvlist: LADY Supreme Finish Matt 1024 Tidlös. Fönster: LADY Supreme Finish Matt 1024 Tidlös

Varmt med färg i taket

Genom att färgsätta taket i samma färg som väggarna, suddas övergången mellan de olika ytorna nästan ut. På detta sätt kan du skapa en fin och varm atmosfär  i rummet. Som tur är har färgurvalet nu blivit väldigt stort i den matta takfärgen LADY Perfection! Det betyder att du kan bege dig bort från de vita nyanserna och få ett perfekt, matt utseende i över 100 färgnyanser!

Färgsätt detaljerna

Väggarna är målade supermatta med LADY Pure Color 12075 Soothing Beige Taket är målat i samma färg med LADY Perfection. Ljusgrå golvlister skapar en mjuk övergång till golvet. De är målade med LADY Supreme Finish Matt 1024 Tidlös.

Färgsätt detaljerna

Vägg: LADY Pure Color 20047 Blushing Peach. Tak: LADY Perfection 20047 Blushing Peach.

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Stort kulörurval
 • Täckgaranti

Fönster i mörkare färger

Vi vet inte exakt vilken färg som är använt till detta fönster men vi kan ändå låta oss inspireras! Många har obehandlade fönster – inte minst i stugan! Varför inte lasera dem svarta eller i bruna nyanser? Kika till exempel på brunfärger som 90017 Barista, 90015 Höstbrun eller 9044 Kolsvart i LADY Pure Nature interiörlasyr.

Se fler färger i LADY Pure Nature Interiörlasyr här.

Färgsätt detaljerna

Brunlaserade fönster till grön vägg är läckert! Väggfärgen är LADY Pure Color 7628 Treasure. Golvlist: LADY Supreme Finish Matt 7628 Treasure. Tak: LADY Perfection 7236 Chi.

Färgsätt detaljerna

Fönstren på bilden är inte målade av Jotun men för ett liknande utseende kan du måla dina fönster LADY Supreme Finish i färgen 9938 Naturligt Svart. Superläckert! Väggarna på bilden är målade med LADY Balance 1434 Elegant och 1624 Lätthet. Tak: LADY Perfection 1624 Lätthet.

Monokromt och minimalistiskt

Om du vill att detaljerna ska smälta ihop med de stora väggytorna kan du använda samma färg i olika glansgrader och strukturer. Se så fint det blir med hyllor i samma färg som den kalkmålade väggen!

Färgsätt detaljerna

Vägg: LADY Minerals 12075 Soothing Beige. Hylla: LADY Supreme Finish Matt 12075 Soothing Beige.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Färgsätt detaljerna

Här är både väggar och dörrar målade i den ljusa grå nyansen 1973 Antikgrå. Dörr och lister i LADY Supreme Finish Matt – och väggarna i supermatta LADY Pure Color. Här är det små skillnader i glansgrader som ger variation i uttrycket.

Färgsätt detaljerna

Här har både väggarna och fönstret fått en lite mörkare grå nyans, LADY 1877 Vallmofrö.  Nedan ser du resten av rummet – och hur fint gråfärgen går över i 5044 Blåis i det intilliggande köket!

Färgsätt detaljerna

Variera med målade fält

Här har vi målat ett mörkare grönt fält på delar av dörren och delar av väggen. På detta enkla sätt skapas en illusion av en dörr – och en kreativ kontrast. Man får leka med färger! Använd en bra maskeringstejp – och sätt igång…!

Färgsätt detaljerna

Den ljusa gröna färgen är 7629 Antique Green – och den mörka är 7613 Northern Mystic. Väggen är målad supermatt med LADY Pure Color och dörren med LADY Supreme Finish Matt. 

Färgsätt detaljerna

Färger för den lite mer vågade! Här fortsätter färgfältet från väggen över på fönstret. Den övre delen är målad med LADY Pure Color 10001 Dijon Yellow och den nedre delen med 1362 Olive Brown. Fönstret har samma färger men är målat med LADY Supreme Finish.

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.

Här är årets färgtrender för 2024!

Dags att fräscha upp ditt hem med nya, moderna färger? Vi hjälper dig! Här listar vi årets 9 stora färgtrender…

Välkommen till Julia Dangs kreatörsstudio

När kreatören Julia Dang besökte lanseringseventet för vår senaste LADY-färgkarta CANVAS blev hon inspirerad till att måla om hela Studio…

LADY Essence – en silkematt nyhet

Nyheten LADY Essence är en silkematt väggfärg som ger ett jämnt och fint resultat. Bilden: Väggen är målad i den…

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…

Naturliga kombinationer med närliggande kulörer

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller nya inspirerande kulörter och bra tips på hur du kan skapa behagliga…