Neutral bas med varma kulörinslag

Neutral bas med varma kulörinslag

Många trivs bra med en neutral färgbas i hemmet, men vill ändå ha några kulörta inslag. Här får du kulörchefens bästa tips på kombinationer med nyansen 10678 Space!

Se hur varma kulörer kan bidra till en neutral inredning.

Neutral bas med Space

Älskar du neutrala beige nyanser, men saknar inslag av färg i hemmet? Vi har här utgått från en av våra mest populära beigetoner, 10678 Space, som vi kombinerar på olika sätt i nedan video. Kolla in kulörkombinationerna.

Paletten i filmen

Ljusa kulörer påverkas i större grad av omgivningen, närliggande kulörer och material. Därför kan du uppleva att du också ser Space med helt nya ögon, när den kombineras med olika kulörta färger.

Diskret och varm

Gillar du en varm och mjuk atmosfär som smälter in i din miljö? Då kan en diskret och fin brun nyans vara rätt för dig. 12119 Vintage Brown är en ny färgskatt i den nya färgkartan REDISCOVER.

Du kommer att älska den sobra kontrasten som uppstår i kombination till Space. Lägg märke till hur mycket varmare atmosfären blir genom att tillföra en så varm gråbeige kulör som Vintage Brown.

LADY 12119 Vintage Brown och LADY 12126 Silhouette

Här kombineras LADY Pure Color 12119 Vintage Brown med den gyllene LADY 12126 Silhouette. En vacker duo i vår nya färgkarta. Läs mer om denna färgpalett här!

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Historisk och exotisk

Wow, detta är spännande. 10428 Masala är en vitamin att tillföra hemmet med. Gula färger för med sig något positivt, men även en rejäl dos historia. Det är precis som om dessa ockrafärger förenar världens många olika kulturer och gör ditt hem till en exotiskt plats.

LADY 10428 Masala och LADY 10678 SpaceTill en neutral bas kan det passa bra med inslag av gult. LADY 10428 Masala och LADY 10678 Space passar bra i två angränsande rum eller på detaljer.

Välkommen hem!

Den gyllene röda kulören 20167 Welcoming Red upplevs som en varm och välkomnande röd färg. Den är långt ifrån en stressande rödton, utan mer samlande och generös.

En hint av denna röda kulör i en läshörna eller kanske i hela matsalen, kan upplevas som elegant och läckert. Detta är en kulör som omsluter dig, antingen om du vill krypa upp i soffan med en varm kopp te eller samla goda vänner runt middagsbordet.

LADY 10678 Space och LADY 20167 Welcoming RedBilden till vänster: panelen är målad med LADY Supreme Finish Halvblank 10678 Space. Höger: den nya kulören LADY 20167 Welcoming Red i supermatt finish med LADY Pure Color.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suverän finish – både på dörrar och lister
  • Extremt slitstark
  • Jämn och vacker yta
  • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Mjuk och glamorös

Årets nya plommonfärg 20162 Mellow smyger sig elegant in bland beige nyanserna. Den tillför något elegant och sofistikerat, och är mjuk, feminin och läcker. Modern, men ändå tidlös. Plommonfärger är fina ihop med ädlare metaller och kan enkelt stylas glamoröst. Den kan också vara mer diskret om man istället vill arbeta mer med strukturer och matchande harmonier.

LADY 10678 Space och LADY 20162 MellowVänstra bilden: panelen är målad med LADY Supreme Finish 10678 Space. Höger: den nya färgen 20162 Mellow – speciellt vacker i supermatt glansgrad med LADY Pure Color på väggarna.

Social färgförnyelse

Visste du att persikofärger sägs ha en positiv påverkan på din förmåga att kommunicera? Hur som helst, så kan vi i alla fall konstatera att det är en fin kulör att omge sig med. Persikofärger är en perfekt blandning av gult och rosa, två positiva kulörer. Tillsammans skapar de en färgton som är social och välkomnande.

Ord som förnyande är också ofta använt om persikofärger. Använd dessa kulörer i rum där du gillar att uppehålla dig, kanske i köket eller i vardagsrummet? 12084 Dusky Peach är en dämpad persikofärg med ett gråaktigt stråk som kan upplevas som en diskret och vacker kulör ihop med Space.

LADY 10678 Space och LADY 12084 Dusky Peach

Vänster: bordet är målat med LADY Supreme Finish 10678 Space. Höger: panelen är målad med LADY Supreme Finish 12084 Dusky Peach.
Nina
Nina

Nina – Nina Klæbo Mørkve | Skandinavisk Kulörchef Jotun

Nina har alltid full koll på de senaste trenderna. Hon trollar fram de allra vackraste färgkombinationerna och hennes kulörråd är alltid träffsäkra. Tillsammans med LADY-teamet tar hon gång på gång fram de vackraste kulörerna och färgkartorna.

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…

12290 Antwerp Beige – en omedelbar klassiker

Mmm, beige. Den ljusa, gråbruna färgen som passar till allt och som vi aldrig riktigt tröttnar på. Men det finns…

4947 True Blue – en elegant kick till din interiör

Kulörnyheten Jotun LADY 4947 True Blue från vår nya färgkarta CANVAS är en frisk och ren blåton med omedelbara associationer…