Ninas medvetna färgval i Villa Floris

Ninas medvetna färgval i Villa Floris

Nina Lunde är inredningsjournalist och bor i Villa Floris, en elegant klassisk villa i Nordstrand som hon och hennes man har renoverat. Här får du hennes bästa tips på bra och varaktiga färgval.

Välj färger som håller länge

Jag tar god tid på mig innan jag bestämmer mig för väggfärger i Villa Floris. För mig är det viktigare med en färg som håller över tid än att ständigt måla om i nya trendiga färger.

Villafloris och LADY 9925 Berggrå.

Nina har en klassisk inredningsstil och föredrar färger som håller över tid – som färgen LADY 9925 Berggrå.

Klara regler

När jag ska måla tar jag alltid hänsyn till fyra saker: Färger påverkas av underlaget som de målas på, ljusförhållanden, hur rummet är inrett och golvet. Om man tagit hänsyn till alla de tre första punkterna så är det tråkigt att glömma att matcha färgen mot golvet. Speciellt med så kallade neutrala färger som beige eller grått är det riskabelt att chansa på väggfärgen.

Villafloris

LADY Pure Color i färgen 9925 Berggrå och 4477 Deco Blue (i vardagsrummet).

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Skapa en fin helhet!

Ett bra tips är att välja färger som fungerar bra ihop med de angränsande rummen och skapar en fin helhet, speciellt när man ser de olika rummen samtidigt.

Välj Klassisk Vit

Hos oss är all vit färg 9918 Klassisk Vit från Jotun för jag fördrar kalla neutrala färger. Klassisk Vit är en ren och neutral vit färg som framhäver helheten i rummet. Vi har den vita färgen på allt från lister, trappor, skåp, kök och paneler i vårt hem.

Villafloris

Min favoritfärg

Jag gillar att ha färger runt omkring mig och blått är min absoluta favoritfärg. Den vackraste blå färgen jag kan tänka mig är 4477 Deco Blue från Jotun LADY. Deco Blue är elegant, djup och lugn. Vi har målat väggarna i vardagsrummet i denna läckra färg. Deco Blue förändrar sig också med ljuset i Villa Floris och är en drömfärg på morgonen.

VillaflorisVillafloris

LADY 4477 Deco Blue är Ninas favorit bland de blå färgerna och vi håller med att den passar perfekt i hennes läckra hem!

Art Deco

När jag ska måla tar jag ganska lång tid på mig att studera färgproverna på väggarna. Jag kan låta det gå en månad innan jag bestämmer mig. När vi målade hallen i Villa Floris var taktiken dock det motsatta. Jag såg ett färgprov av 7163 Minty Breeze från Jotun och visste direkt att det var rätt färg. Den förvandlas från ljus till mörk med dagsljuset i hallen och är läcker till Klassisk Vit. Nu har vi Minty Breeze som basfärg på fyra våningar för att den påminner mig om Art Deco-stilen.

Villafloris

Hallen i Villa Floris är superläcker i färgen LADY Pure Color 7163 Minty Breeze!

 

 

Nina Lund/foto Nordstrandfotografene

Nina Lunde @Villafloris – vinnare av Gullfjæren Klassisk 2018 och finalist 2019. (Foto: Nordstrandfotografene)

Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar hela tiden med projekt som ska inspirera dig till att förnya ditt hem. Hon fixar filmklipp, färgkartor, åker på mässor, stylar och ordnar vackra bilder för visa dig hur enkelt det är att få det perfekta resultatet.

Marianne Haga Kinder – en hängiven estet!

Marianne Haga Kinder, för många känd genom Instagram-profilen @inspirasjonsguidennorge, bor i ett vackert funkishus på Ullern, Norge. Följ med och…

Ett barnrum växer med barnet

Med LADY Wonderwall får väggarna en hållbar yta. Få tips på hur du kan uppdatera barnrummet med enkla grepp! Måla…

Tidlöst badrum hos Frida Fahrman

Frida Fahrman, infuencer på Elle och Elle Decoration, har precis renoverat ett härligt familjebadrum. På väggarna färgen LADY Aqua 1024…

Grönskan flyttar in i Kvarngården

Hos Sofia och Nils Odier på Västerlen har golvet fått en grön färg, 7613 Northern Mystic. Kvarngården på Västerlen Mitt…

Inspiration till hemmakontoret

LADY 20145 Wisdom är magisk, lugnande och uppmuntrar till att tänka klart – i en elegant atmosfär i hemmakontoret. Ny jobbvardag Det…

Frukost på sängen

Njut av din helgfrukost! Den ljusa, grågula färgen ger den perfekta inramningen för en lugn morgonstund – LADY Wonderwall 11173 Humble…

Go to top