Ny färgkarta från LADY – en liten tjuvtitt!

Ny färgkarta från LADY – en liten tjuvtitt!

NY LADY FÄRGKARTA

Vi är superstolta över att ännu en gång kunna lätta lite på ridån och berätta att LADY om några få dagar kommer med en helt ny färgkarta! Efter nästan ett års passionerat arbete är detta årets höjdpunkt för alla oss som varje dag jobbar med färger och trender hos Jotun. Vi tror och hoppas att du kommer att älska resultatet och alla de nya kulörerna som kommer!

GLOBAL LANSERING I MILJONUPPLAGA

Det är ett stort team som står bakom utvecklingen av den nya färgkartan – med vår ständigt sprudlande globala kulörchef Lisbeth Larsen i spetsen. Och i år har Lisbeth verkligen pushat alltihop ett steg längre! För Jotuns färgkarta lanseras inte bara här i Skandinavien, utan i hela 38 länder i Europa, Mellanöstern, Sydostasien – och inte att förglömma – i Kina. Färgkartan produceras i hela 15 olika språkversioner – och det distribueras nästan en miljon exemplar runt om i världen!

Kulörchefen beger sig ut på en liten lanseringsturné! Hon far från land till and med sin glödande entusiasm – först ut var Sverige och Stockholm, därefter de övriga Europeiska länderna, innan Mellanöstern och Sydostasien ska intas med energiskt färgsprakande glädje!

Se mer om turnén här:

KONTINENTALT INSLAG

Den här gången har också vår duktiga stylistduo Kråkvik & d’Orazio och fotografen Siren Lauvdal rest till Istanbul för att fota. Detta har blivit till ett superspännande och nytt kontinentalt inslag i färgkartan. Det är ingen tvekan om att Jotun i år presenterar en fullvärdig, global färgkarta för den internationella marknaden.

Från fotograferingen i Istanbul

Från fotograferingen i Istanbul

DE NYA KULÖRERNA

Den nya färgkartan innehåller 24 kulörer, och av dessa är de flesta nyheter! Dessutom återser vi några kära gamla vänner bland LADY-nyanserna, som nu presenteras i nya kombinationer. LADY lanserar också en helt ny produkt för takmålning – så det finns mycket att glädjas åt!

lady-pure-color-8478-pale-green

En liten smakbit från den nya färgkartan. Här är väggen målad med den helt matta färgen LADY Pure Color i kulören 8478 Pale Green.

I samarbete med Jotuns färglaboratorium har Lisbeth Larsen och teamet utvecklat alla de nya kulörerna. Detta är ett mödosamt och noggrant arbete och varje nyans är vald med stor omsorg. Med stor känsla för detaljer, prövas och testas många versioner av de olika kulörerna, innan man väljer ut den slutliga nyansen.

Varje kulör är speciellt utvecklad för Jotun och produkterna i LADY-serien. Kulörtrygghet är ett nyckelord för alla Jotuns färger. Använder du Jotuns produkter blandade på Jotuns brytmaskiner, kan du vara säker på att färgen har samma kulör som den du valde i färgkartan.

digital-färgkarta-från-lady

DIGITAL FÄRGKARTA

Nytt för den här säsongen är LADY digital färgkarta! Äntligen får vi utrymme att berätta ännu mer om kulörerna och produkterna än vad vi kan iden tryckta färgkartan. Här kan du titta på alla bilder och kulörer, och verkligen fördjupa dig i alla tips och råd om kulörkombinationer och en massa annan nyttig information. Den digitala färgkartan finns tillgänglig från och med den 31 augusti. Du hittar den på colours.jotun.se

Det tar ännu ett par veckor innan färgkartan är ute i landets färgbutiker, så häng med på bloggen och Instagram så länge – fler smakbitar dyker upp där!

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…

Julens bästa cheesecake

En härlig cheesecake, med salted caramelpopcorn och torkade apelsinskivor, blir garanterat en favorit till julfirandet! Se det utsökta receptet här….

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…