Ny färgkarta från LADY!

Ny färgkarta från LADY!

Förra veckan kunde vi äntligen visa upp den nya färgkartan från LADY för inredningspressen, och nu kan vi visa upp den för er! Det har vi längtat efter länge! När man har lagt ner så mycket tankar och arbete på något, ja då är det ju väldigt spännande att få höra om andra tycker det blev lika bra som vi gör. Vår färgavdelning, med vår globala kulörchef Lisbeth Larsen i spetsen, har varit världen runt och samlat intryck, inspiration och upplevelser. Resultatet av allt detta har vi samlat i tre olika teman i den nya färgkartan. Tillsammans med vår skandinaviska kulörchef Nina Klæboe Mørkve och vårt kulörlabb har vi tagit fram de vackraste kulörerna, inte bara för att de är vackra i sig själva, utan för att de är vackra på stora väggytor!

Med sin nya färgkarta sträcker sig LADY längre än någonsin tidigare – ja, över hela världen! I linje med tidens tendenser speglar färgkartan ett stort spektrum av färger och stilar, och inspirerad av kulturer och idéer från alla kontinenter tar den världen hem till oss genom sina tre vackra kulörpaletter: Nordic Living, Urban Living och Continental Living.

Jotuns globala kulörchef presenterar den nya färgkartan:

– Vi människor hämtar inspiration från många olika håll. Vi reser och besöker nya platser, antingen fysiskt eller via internet. Maten vi äter, böckerna vi läser och musiken vi lyssnar på kommer från olika hörn av världen. Med den nya färgkartan vill vi överföra den här nyfikenheten till hemmen, och vi har satt samman tre teman som reflekterar detta, säger Lisbeth Larsen.

Continental living

Brända kryddtoner i djupa rödbruna och senapsfärgade toner finns bland nyheterna från LADY. Här kan du se alla kulörerna från temat Continental Living i vår nya digitala LADY-färgkarta.

Urban Living

Sofistikerade rosa nyanser präglar också paletten, kulörer som står sig vackert mot varma gröntoner och mjuka nyanser i kitt och beige. Här kan du se alla kulörerna från temat Urban Living i vår nya digitala LADY-färgkarta.

Nordic Living

Den nordiska naturen dyker upp i form av svala blågrå toner, som får värme i kombination med en härlig kornfärgad nyans. Alla LADYs kulörer är utvecklade med tanke på att de ska vara behagliga att ha omkring sig.  Här kan du se alla kulörerna från temat Nordic Living i vår nya digitala LADY-färgkarta.

Skapa ett personligt hem

Med sina spännande nyanser är den nya färgkartan den perfekta utgångspunkten för att skapa ett personligt hem som bjuder på energi, ro och inspiration.

– Alla människor är olika. En del trivs bäst med vita väggar, medan andra föredrar mer färg i sin omgivning. Det handlar om att känna trygghet och att trivas i sitt eget hem – att våga uttrycka sin egen smak. Gillar man det nordiska uttrycket kan man absolut ha ett kök i nordisk stil, men samtidigt sova gott i ett orientaliskt sovrum och slå sig ner i ett vardagsrum med drag av 80-talets Memphis-design. Med hjälp av färger kan man skapa olika sfärer, det ger spännande omgivningar, menar Lisbeth.

Kulörtrygghet är ett nyckelord för alla Jotuns färger. Använder du Jotuns produkter blandade i Jotuns brytmaskiner, kan du vara helt säker på att färgen du väljer är densamma som den du hittar i färgkartan. LADY har också en ”2-stryknings-garanti” på alla vägg- och takfärger. Målningsarbetet går därmed både snabbt och enkelt och ger mycket utrymme för att experimentera – något som vår kulörchef uppmuntrar.

NORDIC LIVING

Det finns skäl till att vi nordbor tar packningen på ryggen och styr kosan mot skog, fjäll och vatten när vi behöver slappna av: den nordiska naturen ger ro i själen. Jotun har utvecklat den sobra kulörpaletten Nordic Living för att kunna återskapa denna rogivande atmosfär i våra hem.

5249 Linblå

Vägg: LADY Pure Color 5249 Linblå Tak: LADY Perfection (NY matt takfärg) 9918 Klassisk Vit

– Vi lockas av lugnet och ron i naturen. Vi lever ekologiskt, dyrkar de hemodlade råvarorna och fisken vi äter ska vi helst ha dragit upp ur vattnet själva. Genom havets blågrå nyanser, och med korn- och beigetoner, har vi hittar fram till kulörer som vi kan förknippa med den jordnära livsstilen. Nordic Living är helt enkelt färger från naturen, säger Lisbeth Larsen.

Nordic Living favorittema

Nordic Living var ett tema som Nina från Stylizimo gillade väldigt mycket, och det var fler som fastnade för nya favoriter under presslanseringen.

LADY Linblå, LADY Cashmere, LADY Washed Linen och den nya LADY Band Stone är några av huvudkulörerna i den nordiska paletten, och med Jotuns bästsäljare LADY Pure Color får väggarna ett mjukt, läckert och supermatt utseende. Här kan du se alla kulörerna från temat Nordic Living i vår nya digitala LADY-färgkarta.

URBAN LIVING

Världens storstäder bubblar av inspiration. Oavsett om man befinner sig i Tokyo, Miami eller Stockholm så är stadsbilden präglad av teknologi, design och lekfullhet. Jotun har överfört den här mentaliteten till en sofistikerad och stilfull palett som skänker våra hem en smak av det kreativa storstadslivet.

– Urban Living handlar om att låta sig inspireras av det som sker i stadsbilden. Stora billboards och elektrisk belysning möter ny teknologi, 3D-printing och nyskapande design. Vi har designat några eleganta rosa kulörer som passat perfekt på väggen, och som får värme tillsammans med naturliga gröna toner. Växter är verkligen otroligt viktigt, säger Lisbeth.

LADY Pure Color 2992 Delightful Pink

LADY Pure Color 2992 Delightful Pink och 1624 Lätthet

De skira rosatonerna LADY Delightful Pink och LADY Deco Pink är nya för i år. Detsamma gäller de gröna nyanserna LADY Pale Green och LADY Evergreen, samt de djupa,  läckra kulörerna LADY Dusty Red och LADY Velvet Grey. Kombinera kulörpaletten med skulpturala designobjekt och gröna växter för ett stilrent och organiskt resultat. Med LADY Minerals kan du också sätta din egen personliga signatur på väggarna. Jotuns kalkfärg är hämtad från naturen för att skapa rum med vackra, kalkade väggar, och en enkel krysstrykning med pensel ger en sensuell och unik yta.

– De olika färgtyperna kan kombineras. Hitta din favoritnyans och måla med LADY Minerals på nedre delen av väggen och LADY Pure Color på den övre. Resultatet blir elegant och väldigt personligt, säger kulörchef Lisbeth. Här kan du se alla kulörerna från temat Urban Living i vår nya digitala LADY-färgkarta.

CONTINENTAL LIVING

Genom att resa får vi inblick i nya kulturer, smaker och lukter. De här sinnesupplevelserna kryddar vår omgivning när vi dem med oss hem i form av minnen och souvenirer. De varma, brända nyanserna som utgör kulörpaletten Continental Living fångar essensen av de här erfarenheterna.

– Många reser till städer Marrakech och Istanbul, där doften av kryddor fyller gatorna, och där jordfärger spelar en viktig roll. I färgkartan återspeglas detta genom djupa rödtoner och varma ockranyanser, säger Lisbeth Larsen.

LADY Pure Color 10001 Dijon Yellow

Vägg: LADY Pure Color 10001 Dijon Yellow, 1362 Olive Brown. Tak: LADY Perfection (NY Takfärg!) 1625 Själ.

Den varma paletten sträcker sig från brända rödtoner som LADY Heat och LADY Kilim, via läckra LADY Dusty Purple till brungula LADY Dijon Yellow och LADY Olive Brown. Kombinerade med läckra vintagefynd, semesterminnen och mjuka designmöbler kommer de kryddstarka kulörerna helt till sin rätt och ger gott om utrymme för att skapa ett personligt uttryck. Mixa och matcha olika nyanser i samma rum, eller blanda upp med dämpade toner i vitt för ett lättare uttryck. Och absolut allt går att måla om du fråga Lisbeth. Här kan du se alla kulörer från temat Continental Living i vår nya digitala LADY-färgkarta.

Se fler bilder och kulörer på jotun.se. 

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…

Julens bästa cheesecake

En härlig cheesecake, med salted caramelpopcorn och torkade apelsinskivor, blir garanterat en favorit till julfirandet! Se det utsökta receptet här….

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…