Nya vårkulörer från LADY

Nya vårkulörer från LADY

En ny vår!

Nu när våren äntligen är här vill vi se och omges av nya och fräscha kulörer. Vi på Jotun har tagit fram en harmonisk palett med tre nya nyanser av vår. Titta närmare på kulörerna Norwegian WoodBlue River och Nordic Breeze. De nya kulörerna lyfter fram norsk design och norskt konsthantverk under Milano Design Week i april. Här på bloggen kan du smygtitta på kulörerna som har tagits fram speciellt för utställningen Everything is Connected och som är lika vackra hemma på din vägg.

Jotun Milano Design Week
Vackra kombinationer av brunt och nyanser av blått är väldigt inne den här våren, som LADY 10981 Norwegian Wood och LADY 4785 Blue River. Kuddarna Lily and Recover har formgivits av Hallgeir Homstvedt och Runa Klock. Foto: Lasse Fløde/Pudder.

LADY 5452 Nordic Breeze

LADY 5452 Nordic Breeze (på väggen) är en frisk vårfläkt ihop med detaljer i brunt. Tygerna kommer från Gudbrandsdalen Uldvarefabrik. Möbelserien Super Normal har formgivits av Live Berg Olsen. Foto: Lasse Fløde/Pudder

Jotun 4785 Blue River

LADY 4785 Blue River är en av tre kulörer som lanseras den här våren och är väl synlig under Milano Design Week. Lampan Tangent har formgivits av Uhnger och Jenkins.  På bordet: (kruka) Make från Barmen & Brekke, (skulptur) Norwegian Notes av Kaja Dahl, blå textil från Gudbrandsdalen Uldvarefabrik, natursten från Lundhs. Foto: Lasse Fløde/Pudder

Färglagd av norsk natur

Jotun har tagit fram en palett bestående av tre unika kulörnyanser till utställningen. Kulörerna har inspirerats av norsk natur och för tankarna till glaciärer, älvar och skogar. Den tidsenliga paletten består av kulörerna 10981 Norwegian Wood, en ny brun kulör med klara rödaktiga grenar, 4785 Blue River, en djup och elegant blå ton och 5452 Nordic Breeze, en ljus gråblå kulör med dämpad prägel. Lisbeth Larsen, global kulörchef på Jotun, har ansvarat för utvecklingen av kulörerna.

Jotun Norwegian Wood

LADY 10981 Norwegian Wood

Norwegian Wood är en ny brun kulör med klara rödaktiga grenar som sprider en unik värme. Den är solid, tuff och modern. För många är detta en ny inriktning med bruna toner, men vi kan garantera att det är kulörer som vi kommer att se mycket av den kommande tiden. De bruna tonerna finns i många olika valörer – från mörka ända ut i ljusare rödbrända, nästan rosa nyanser. Rödbrända och bruna kulörer ihop med kyligare kulörtoner kommer att skapa nya och spännande kontraster.

Fina kombinationskulörer: Se den intill våra kulörer som 2024 Senses eller 10580 Soft Skin för en spännande puderrosa harmoni eller intill mjukare greige toner som 10341 Kalk, 10342 Kalkgrå, 0553 Ascott, 0552 Tudor, 10679 Washed Linen, 1376 Froströk, 0394 Varmgrå eller 1352 Form. För den som tycker om varmare beige toner är 1931 Kokos, 10680 Spave och 1140 Sand fina intill.

Norwegian Wood fungerar till 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Jotun Blue River

LADY 4785 Blue River

Blue River är en djup och elegant blå ton som flyter ihop perfekt med en rad andra kulörer. Den är tydligt blå, men har också den goda egenskapen att framstå som elegant och behaglig att omge sig med. En kulör man enkelt kan omge sig med på alla fyra väggar. Blått kan vara en fin baskulör för den som vill ha något kulört och varaktigt men också tidsenligt.

Fina kombinationskulörer: Blue River upplevs som ett snäpp ljusare och blåare än 4477 Deco Blue, medan 4477 Deco Blue kan upplevas som lite mer grå än Blue River. Blått kan vara en fin baskulör för den som vill ha något kulört och varaktigt men också tidsenligt. Vill man ha en annan fräsch och mörk blå ton intill är 4072 Blåklint ett alternativ, och bland de ljusare blå kulörerna fungerar t.ex. 4468 Alladin och Nordic Breeze bra. En blågrön och lite kylig mintton som 6325 Jade är också tuff intill. Blue River fungerar som en fräsch och kulört kontrast intill de dämpade tonerna 8470 Smooth White, 10679 Washed Linen och 0394 Varmgrå.

Blue River fungerar till 7236 Chi, 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Jotun Nordic Breeze

LADY 5452 Nordic Breeze

Nordic Breeze är som en frisk och kylig fläkt som varsamt stryker förbi. En perfekt, ljus gråblå kulör med dämpad prägel som skapar en lugnande och sval atmosfär i rummet. I samspel med rena, krispiga vita toner och andra kyligare, kulörta toner kommer den att utgöra den perfekta bakgrunden för ett friskt andningsrum.

Fina kombinationskulörer: Prova den gärna ihop med våra kända blå toner som 4618 Kvällshimmel, 4477 Deco Blue eller 4744 Sophisticated Blue. Renare grå toner som 1269 Gryning och 8094 Dunkel eller ljusa gråvita 1928 Sommarsnö är också fina intill.

Undvik att ha den intill gyllene toner, som gyllenvitt eller beige, då det gula i dem förstärks kraftigt medan den blå tonen dras åt det grå hållet.

Nordic Breeze fungerar till 7236 Chi och 9918 Klassisk Vit.

Allt hänger ihop

Vi är glada över att presentera kulörerna på utställningen Everything is Connected, där några av de mest spännande arbetena från norska konsthantverkare och möbel- och inredningsdesigners presenteras. Bakom utställningen Everything is Connected står designkollektivet KlubbenNorwegian Crafts och Design og arkitektur Norge (DOGA) i samarbete med Jotun.

Följ de norska formgivarna på utställningen Everything is Connected 2017 under Milano Design Week på Instagram

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…