Nytt vardagsrum med LADY Cashmere

Nytt vardagsrum med LADY Cashmere

Så snart Jotun lanserade sin nya färgkarta föll jag fullständigt för Cashmere (LADY 10683 Cashmere). Lite mer edgy än de vackra och spröda rosa tonerna som jag vanligtvis faller för, men alltså – att jag inte har målat den här väggen tidigare. Jag kan inte se mig mätt på väggen och kommer på mig själv med att kika bort mot vardagsrummet när jag sitter på kontoret på dagen. Skillnaden är stor när man går från helvitt till en färg som den här, men det är desto roligare att måla när man faktiskt ser resultatet. Ett helt nytt vardagsrum med personlighet!

LADY 10683 Cashmere

Färgen utgör en fin bakgrund mot möblerna och materialen som jag redan har: svart, vitt, grått, några detaljer i trä, marmor… En klassisk nordisk interiör där Cashmere utgör en vacker bas. En färg med värme och mycket personlighet samtidigt som den framhäver de andra materialen och färgerna. Är det konstigt att jag imponeras av de duktiga människorna på Jotun som tar fram de nya färgerna? De överlåter inget åt slumpen.

LADY 10683 Cashmere

Jag har använt LADY Pure Color med supermatt finish. De vita väggarna i resten huset är också målade med samma typ av färg (LADY 9918 Klassisk Hvit), och efter tre och ett halvt år är de fortfarande lika fina. Den vackra matta ytan är så fin mot linne, marmor, ek, ull.. Naturmaterial med olika textur som skapar ett levande uttryck. Cashmere är också en del av den nordiska färgpaletten i årets färgkarta från Jotun. Tillsammans med sobra blå toner, kornfärgade nyanser och vitt som alla har hämtats från platser där nordborna oftast söker ro och energi – naturen. Om vi tar med oss några av dessa nyanser in i hemmet får vi kanske den avslappnande atmosfären på köpet. Jag tycker i alla fall det. Men även om Cashmere bidrar till den härliga vardagen-går-lite-saktare-känslan så ger den även energi. På ett bra sätt.

LADY 10683 Cashmere

LADY 10683 Cashmere

Titta närmare på färgkartan LADY Home Living här.

Avatar
Avatar

Elisabeth – Inredningsdesigner och stylist

Elisabeth Heier-Werner är gästbloggare hos oss. Hon arbetar som inredningsdesigner och stylist och är alltid på jakt efter smarta lösningar och något vackert att vila ögonen på. Hennes blogg är en av Norges största inspirationsbloggar inom inredning.

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…

Julens bästa cheesecake

En härlig cheesecake, med salted caramelpopcorn och torkade apelsinskivor, blir garanterat en favorit till julfirandet! Se det utsökta receptet här….

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…