OM ATT MÅLA OM ETT RULLBORD

OM ATT MÅLA OM ETT RULLBORD

Att måla om en möbel i en vårfräsch kulör från Jotun LADY kan ge ditt hem en liten välförtjänt boost. Här kommer tips på några käcka möbler som du kan pimpa genom att måla dem i vårenfräscha nyanser! I samband med att vi skulle ha photoshoot målade vi ett avlastningsbord i form av en rullvagn. En sådan möbel kan vara väldigt praktisk att ha i näst intill alla rum i huset. Vem behöver inte lite extra plats vid matbordet eller i köket? Jag ser framför mig hur den kan stå både i en hall eller i anknytning till altanen. Eller varför inte använda rullbordet till ett vackert stilleben? Duktiga Jannicke Kråkvik har noggrant satt samman alla de vackra vaserna och skålarna på den här bilden. Det är bara att låta sig bli inspirerad!

Jotun-LADY-Ikea-trendig-bord-malt

Vi har fått många frågor om var det här tuffa rullbordet kommer ifrån, och sanningen är den att det från början är ett enkelt rullbord vid namn Trendig, från Ikea. Det är ju fint som det är, men vi tycker allt att det blev ännu bättre med ett par strykningar färg!

untitled

Själva rullbordet är målat med LADY Supreme Finish Matt i kulören LADY 5362 FUSION. Hjulen har fått bli helblanka med LADY Supreme Finish Superblank i kulören LADY 2602 BUTTERFLY. Väggen bakom har fått samma kulör som bordet, LADY 5362 FUSION, och är målad helmatt med LADY Pure Color.

Det är bara att välja och vraka bland sina favoritkulörer och glansgrader – och det gäller att vara kreativ och hitta sin egen kombination!

För att vara helt säker på att färgen sitter bör du först grunda med Jotun Häftgrund Universal. Vissa delar av bordet har ganska slät och glatt yta, och grundningen kommer att ge bättre vidhäftningen för slutstrykningen. Använd gärna en lite rulle och en liten pensel för att komma åt överallt. När du lagt på färgen med en roller kan det vara bra att efterstryka färgen med en fördrivare (bred pensel) för att få färgen att flyta ut jämnt. Eftersom färgen torkar relativt snabbt på ytan är det smart att dela upp möbeln i mindre fält och måla dem ett i taget.

Jag är osäker på om Ikea fortfarande har det här bordet i sortimentet, men det finns många andra fina saker som du kan måla om du är sugen på ett kreativt projekt. Andra snygga Ikeamöbler kan till exempel vara byrån IKEA PS 2012 eller sängen Tarva.

Jotun-LADY-Ikea-prosjekter

Jotun-LADY-Ikea-prosjekter-2

Eller varför inte måla ryggen på de här tidskriftssamlarna i de olika rosa nyanserna från LADY Spring & Summer 2014?

PS. Krukor och vaser på bordet kommer från Bolia, Røst och Bolina. Krukan under bordet kommer från Home & Cottage.

Lycka till med ditt målningsprojekt!

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.

Vi lanserar ny LADY Minerals-färgkarta!

Ge nytt liv till inredningen med vackra och unika kulörer från LADY Minerals kalkfärg – och bli förälskad i kalkfärgens…

Hemma hos Michaela Forni

Harmoniskt och sofistikerat är ledorden hemma hos Michaela Forni. Inspireras av vackra kulörval och lyxiga inredningsdetaljer och hör Michaelas tankar…

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…

Julens bästa cheesecake

En härlig cheesecake, med salted caramelpopcorn och torkade apelsinskivor, blir garanterat en favorit till julfirandet! Se det utsökta receptet här….

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…