Så gör du egna golvlister

Så gör du egna golvlister

Höga golvlister sätter en fin prägel på rummet. Färgsätt gärna listerna i en läcker kulör, så skapar du en fint blickfång i rummet. Så här gör du! 

Läckra golvlister

Ofta väljer vi att färgsätta väggarna, och låta listerna vara vita. Men, vad händer om vi gör tvärtom? Genom att färgsätta listerna får du ett nytt uttryck och känsla. I detta rum har väggarna och taket målats ljusa, medan listerna är kulörta och poppar. Med höga golvlister får du en exklusiv känsla och prägel, och om du i tillägg målar de i en superblank glansgrad kommer de verkligen att skina i en annars netural interiör.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Slik maler du høye gulvlister!Golvlisterna är målade med LADY Supreme Finish Superblank i 1909 Kalkockra

Så här gör du

När vi gjorde dessa golvlister så utgick vi ifrån två profilerade lister – en bred och en smalare. Den bredaste listen monteras närmast golvet, medan den smalare varianten placeras på önskad höjd på väggen. Det finns oändligt många varianter av profilerade lister och stor möjlighet att sätta sin egen prägel för att få unika golvlister. Så frågan du bör ställa dig är, hur vill du ha det?

Slik maler du høye gulvlister!

Steg för steg

 1. Påför två strykningar med Jotun Kvist- och Spärrgrundning, på obehandlat trä. Då säkrar du att kvistarna inte blöder igenom färgen.
 2. Slipa lätt med sandpapper för att få en jämnare yta och ta bort dammet med en mikrofiberduk. Om du har färdigmålade lister ska du rengöra dem och slipa lätt med sandpapper för att få bättre vidhäftning. Ta bort dammet med en mikrofiberduk.
 3. Måla därefter listerna med två strykningar med LADY Supreme Finish i den glansgrad som du önskar. Här har vi använt superblank.
 4. Efterstryk med en moddlare/bred pensel efter varje strykning.
 5. För en perfekt, blank finish – slipa lätt mellan strykningarna och ta bort dammet med en mikrofiberduk. Påför slutligen den sista strykningen.

Slik maler du høye gulvlister!Obehandlat trä ska grundas med Jotun Kvist- och Spärrgrundning.

 JOTUN Kvist- och spärrgrundning

JOTUN Kvist- och spärrgrundning

 • Kvistlack och grundning i ett
 • Isolerar kvistar och missfärgat underlag
 • Spärrar nikotin, sot och kvistar

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

LADY Supreme Finish finns i fyra olika glansgrader, Pure Matt, Silkematt, Halvblank och Superblank. Även här kan du skapa en personlig känsla med den glansgrad som du vill ha.

PURE MATT – Dämpar kulören och ger ett enhetligt uttryck
SILKEMATT – Dämpar kulören och ger en diskret kontrast
HALVBLANK – Förstärker kulören och framhäver detaljerna
SUPERBLANK – Skapar tydliga kontraster och reflekterar ljuset

Slik maler du høye gulvlister!

Läckra detaljer! Golvlisterna är målade med LADY Supreme Finish Superblank i 1909 Kalkockra

Gyllene kulörpalett

Slik maler du høye gulvlister!LADY Supreme Finish Superblank 1909 Kalkokra.

Slik maler du høye gulvlister!Golvlisterna är målade med LADY Supreme Finish Superblank i 1909 Kalkockra

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Upptäck vår nya färgkarta STORIES från LADY

LADY lanserar ny global färgkarta för 2023! Färgkartan, som bär namnet STORIES, består av tre inspirerande kulörpaletter som bidrar till…

CURATED LIVING – sofistikerad nostalgi

Kulörpaletten CURATED LIVING från den nya globala färgkartan STORIES kännetecknas av sofistikerad nostalgi, moderna neutraler och spännande accenter. Utforska de…

NATURALLY GROUNDED – frodig färgharmoni

Rustika och jordnära färgharmonier utgör fokuset i temat NATURALLY GROUNDED från LADYs nya färgkarta STORIES. Utforska den naturliga kulörpaletten här!…

SERENE PRESENCE – dämpade pasteller

Den nya färgkartan STORIES består av tre nya kulörpaletter för 2023 med många fina kulörer. I paletten SERENE PRESENCE möts…

Så bor inredningsdesignern Linda Elmin

Välkomna till Linda Elmins hem som är fyllt av personlighet och historia. Följ med på rundvandringen här! Väggen är målad…

Hemma hos inredningsdesignern

Välkomna hem till inredningsdesignern Christina Pettersen Skjevik. Hemma hos Christina går kulörvalen i en behaglig skala som ger lugn och…