SÄSONGENS SJU VIKTIGASTE TRENDER

SÄSONGENS SJU VIKTIGASTE TRENDER

 

Vi har frågat vår stylist Jannicke Kråkvik om hon kunde dela med sig av några trender och tips för säsongen. Låt er inspireras!

 1. INGET ÄR FEL – HITTA DIN EGEN STIL!
  Förr kom det tydliga trender ungefär en gång i halvåret och alla hoppade på dem utan tvekan. Numera är det mer tendenser som vi kan ana – och folk väljer sin egen stil inom det universum av färg och form som finns. Var inte rädd för att välja kulörer som är ”ute” – det finns inget som heter så längre. Välj färger som DU trivs med!

jotun-lady_1001_egghvit

LADY 1001 Eggvit är Jotuns mest sålda kulör! Med sin varma, lite gula ton är detta en favoritvit för många. Och den fortsätter att vara lika aktuell. Den här bilden kommer från den nya färgkartan. OBS: Eggvit / 0502-Y är inte samma kulör som Bomull / S 0502-Y även om NCS-koden ser ut att vara densamma (S-et gör skillnaden). Eggvit är snäppet mer dämpad och svärtad än Bomull, som då istället upplevs gulare och klarare.

 1. HANTVERK
  Detta är tiden när du bör ta ett ordentligt röj på vinden hos mormor eller gå på skattjakt på någon loppmarknad. Leta efter saker med historia och gör dem till dina egna. Vi blir mer och mer intresserade av var saker och ting kommer ifrån och vad de är gjorda av. Det kan vara riktigt fint att kombinera nytt och modernt med saker som bär på en historia och en själ. Dessutom är det kul att ha ett projekt att pyssla med under årets mörka tid.

jotun_lady_4477_deco-blue_2_h

Här har vi stylat med hjälp av två vackra gamla tavlor som ger rummet själ. Väggen är målad med den supermatta LADY Pure Color i kulören 4477 Deco Blue.

 1. NORSK DESIGN
  Norsk design ligger väldigt rätt i tiden. Det dyker ständigt upp nya duktiga designers här i norr som tänker på både estetik och funktion när de utvecklar nya produkter. Vi rekommenderar särskilt att ni tar er en titt på designers som Silje Nesdal och Andreas Bergsaker.

andreas-bergsaker-design-speil

Vackra speglar designade av Andreas Bergsaker

 

andreas-bergsaker-design-lamper

Design: Andreas Bergsaker

 

silje-nesdal-designer-1

Design: Silje Nesdal

 

silje-nesdal-designer

Design: Silje Nesdal

 

 1. GRÖNT
  Nu ska det vara grönt både ute och inne, oavsett var du bor någonstans. Vi har under en tid sett tendensen ”urban jungle” som bygger på att man skapar gröna oaser även om man bor mitt i storstaden. Både väggar och övrig inredning får gärna var gröna, samtidigt som stora gröna växter blir centrala element i hemmen. Jotuns nya kulörer LADY 8469 Green Leaf och LADY 8252 Green Harmony är exempel på kulörer som tagits fram ed den här trenden i åtanke.

 

jotun_lady_8252_green-harmony_2_1

Naturligt, grönt och vackert med väggar målade med den robusta LADY Wonderwall 8252 Green Harmony.

 

 1. SOFISTIKERADE BLÅ TONER
  Djupa, sofistikerade blåtoner kommer väldigt starkt i inredningstrenderna. Vi är inte längre så rädda för att ta i med lite färg. Vi är heller inte så noga med att det ska vara ljusa toner – istället får de gärna ha ett djup som till exempel Jotuns nya kulör 4477 Deco Blue. Å andra sidan är vi väldigt måna om att få in mycket dagsljus i våra hem – och att ha bra belysning.

 

jotun-lady_4477_deco-blue-sofa

LADY 4477 Deco Blue är elegant, djup och lugn. Det är något kungligt och exklusivt över den här kulören, något som gör att man lätt fascineras. Kombinera den med de varma grå, beige eller greige tonerna du redan har i ditt hem, och lyft inredningen till nya höjder! Klassisk vit, Lätthet, Eggvit och Bomull är snygga till.

 

6. MONOKROMT – ALLT I SAMMA NYANS
Nu har vi rört oss från perioden då ”alla” skulle måla en vägg i vardagsrummet, till att det blir vanligare att måla fler rum i samma kulör. Och då pratar vi inte bara om väggarna, utan om foder, dörrar och tak med. Foder och dörrar måste absolut inte vara vita. Det kan bli riktigt läckert att måla dem i samma färg som väggen, men i en annan glansgrad. På väggen är det oftast snyggast att använda LADY Pure Color (helmatt), medan foder och snickerier med fördel kan få bli halvblanka eller superblanka.

 

jotun_lady_4477_deco-blue

 

Blåtoner i harmoni är en ren njutning för ögat. Den bakre väggen är målad med LADY Pure Color supermatt 4477 Deco Blue, medan rummet i förgrunden har fått kulören LADY Pure Color 4618 Kvällshimmel. Dörr, karm och lister fick samma kulör för att skapa en lugn och mjuk övergång till väggen: LADY Supreme Finish 4618 Kvällshimmel. Golvet är målad med Tre Stjerner Golvfärg 9938 Naturligt Svart.

 1. FAMILJEVÄGGEN ÄR TILLBAKA
  Många har säkert minnen från hur det såg ut i finrummet hos mormor eller farmor, där huvudväggen var prydd med bilder av släkten, placerade i snitsig åldershierarki. Vi är kanske inte helt tillbaka där, men det finns en tydlig tendens som visar att folk vill göra sina hem personliga, och bilder av släkt och familj hamnar i centrum. Många vill också samla historien på en vägg, gärna med moderna ramar och i fantasifulla kompositioner.
Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…

Julens bästa cheesecake

En härlig cheesecake, med salted caramelpopcorn och torkade apelsinskivor, blir garanterat en favorit till julfirandet! Se det utsökta receptet här….

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…