Steg för till steg till släta väggar

Steg för till steg till släta väggar

Vi drömmar om rustika, släta väggar. Med LADY Minerals Revive är lösningen närmare än vad du tror. Väggen är målad med LADY Minerals Revive i 1032 Grå Harmoni. (Foto: Margaret M. de Lange.)

Ja tack till släta väggar!

Trött på din glasfiberväv på väggen, och vill inte lägga x-antal kronor på att spackla allt eller i värsta fall göra en omfattande renovering? Då har vi lösningen som ger dig släta och vackert, kalkade väggar i en läcker kulör med LADY Minerals Revive.

LADY Minerals Revive Adventure

Väggen är målad med LADY Minerals Revive i 11175 Adventure. Foto: Elisabeth Heier hos Kollektedby.

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • naturlig, mineralisk väggrenovering
 • levande yta med ett unikt färguttryck
 • tidsenlig renovering
 • kommer i utvalda LADY-kulörer

Måla över vävtapeten med väggförnyaren

Med LADY Minerals Revive kan du måla din gamla glasfiberväv, fiskbenstapet eller liknande yta helt slät – och samtidigt förnya väggarna i en läcker kulör. Du behöver inte ta ner tapeten eller väven, utan du kan måla direkt på. Och det bästa av allt – du kan skapa ett personligt, rustikt, och ”operfekt” utseende.

Den mineraliska effekten blir ännu finare om du inte försöker för mycket – eller om du försöker få det helt jämnt och perfekt, som med en spacklad vägg. Då kan kulören bli mer enfärgad och i synnerhet de ljusaste nyanserna. Låt hellre de rustika uttrycket komma till sin rätt genom att omfamna patinan som du skapar. LADY-Minerals-Revive-RAW-CANVASLADY Minerals Revive är en väggförnyare som förvandlar väggar med glasfiberväv och andra ojämna ytor till moderna, släta väggar med ett kalkat utseende. Väggen är målad med LADY Minerals Revive i 10961 Raw Canvas. Foto: Elisabeth Heier. 

Rustikt resultat

LADY Minerals Revive påförs med rulle och jämnas ut med spackelspade. Resultatet blir vackra, mineraliska väggar med unikt kulöruttryck och taktilitet. Detta är ett bra alternativ till helspackling, och med en läcker finish på köpet. Här får du svar på ofta ställda frågor om LADY Minerals Revive.

Tips! Vid den första strykningen är det viktig att du täcker underlaget väl. Det innebär att du ska lägga på rejält med färg. Sträva inte för att få ett perfekt resultat i första omgång. Vid den andra strykningen kommer färgen att jämna ut sig.

LADY-Min-Revive-6352-EVENING-GREENLADY Minerals Revive i 6352 Evening Green. Foto: Margaret M. de Lange.

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • naturlig, mineralisk väggrenovering
 • levande yta med ett unikt färguttryck
 • tidsenlig renovering
 • kommer i utvalda LADY-kulörer

Tips!

LADY Minerals Revive är en ny produkt för många. Läs tipsen, och var nyfiken samt tålmodig i starten, så kommer du att snabbt förstå hur kul det är!

 1. Om det är första gången du använder LADY Minerals Revive, är det smart att börja med en vägg åt gången. Vid den första strykningen kommer du att förstå produkten, men inlärningskurvan är brant. När du får förståelsen, så kommer du att inse hur kul det är att jobba med produkten.
 2. Låt den fösta strykningen få torka i ett dygn innan du fortsätter med den andra. Då kommer det att bli enklare att måla hörnen. Om du ska måla alla fyra väggar i ett rum, är det smart att börja med de två motsatta väggarna. Låt varje område torka i ett dygn, för att få snyggare hörn.
 3. Använd gul eller blå maskeringstejp, och byt gärna tejpen mellan strykningarna. Men ta inte bort tejpen innan färgen har torkat. Om färgen följer med i tejpen, så kan du fylla i det vid den andra strykningen. Du får bort tejpen med en vass kniv.
 4. För att komma åt svåra områden där rullen inte kommer åt, då är det smart att använda en liten spackelspade (ex. 75mm).
 5. Täck golvet med en skyddsfilt. Färgen är tjock och det är lätt att den faller av spackelspaden.
 6. Om du inte har målat eller spacklat tidigare, är det smart att alliera dig med någon som har erfarenhet av det.
 7. Läs våra tips och råd på hur du går till väga vid hörn, etc. Se filmen här: steg-för-steg-filmen.

När du har fått koll på tekniken kommer du att inse hur otroligt kul det är att jobba med produkten!

Hjemmekontor - LADY Minerals Revive 4894 OCEAN AIRLADY Minerals Revive i 4894 Ocean Air – Foto: Annette Nordstrøm. – Kolla in hela hemmakontoret här!

Så här gör du

Här kommer en kort förklaring på hur du går tillväga. Vi rekommenderar dig att se filmen nedanför och läsa våra tips innan du går igång.

1. Förarbete

2. Första strykningen

 • Fukta rullen med vatten och fyll den väl med produkten
 • Måla färgen på väggen, ca 1 meters bredd åt gången
 • Lägg på så mycket av färgen att strykningen täcker tidigare färg och struktur på underlaget
 • Fördela massan jämnt över ytan med en spackelspade
 • Gammalt underlag skall inte synas efter slätning

3. Andra strykningen – nästa dygn

 • Använd spackelspade för att ta bort utstående ojämnheter och avlägsna damm med torr, luddfri mikrofiberduk
 • Använd mindre färg än vid första strykningen, i övrigt samma påföring
  Måla färdigt en vägg åt gången

4. Finish – när väggen är torr

 • Ta bort maskeringstejpen försiktigt!
 • Använd spackelspade och ta försiktigt bort utstående ojämnheter
 • Damm tas bort med torr, luddfri mikrofiberduk

Allt du behöver är färgen, en rulle och en spackelspade. Så här gör du:

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • Naturlig, mineralsk veggfornyer
 • Levende overflate med unikt fargeuttrykk
 • Tidsriktig fornyelse
 • Kommer i vakre LADY-farger

Kan jag måla över färgen?

Självklart kan du det. Om du vill måla om kan du fläckspackla eventuella ojämnheter, slipa och ta bort dammet på samma sätt som vid en vanlig ommålning. Därefter är det bara att måla om den den färg som du önskar, ex. LADY Pure Color.

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Välkomna till den färgstarka lägenheten

Välkomna hem till Sara Wright Polmar och hennes färgstarka hem. Kolla in hemmet här och få en rejäl dos av…

Hemma hos Elleonore Fust 

Välkomna hem till kreativa och inredningsintresserade Elleonore Fust. Elleonore studerar till grundskolelärare, men lägger stort engagemang på sitt stora intresse,…

Frodig och grön jul hemma hos Kaia

Härlig julstämning hemma hos Kaia! Väggarna är målade med LADY Pure Color i 7614 Northern Mystic. Grön jul Antikintresserade Kaia…

Harmoniska toner hemma hos Alfa

Alfa Krogh är en trädgårdsentusiast som sprider mycket inspiration och glädje via sina sociala medier. Nu har Alfa nyligen målat…

Skapa julstämning med blommor och varma färger

Det finns mycket som skapar julstämning. Doften av julgran, pepparkakor, glögg – ja listan är lång. Men, vi tycker att…

Hemma hos Emily Slotte

Kreatören och inspiratören Emily Slotte har onekligen ett starkt öga för detaljer. När man besöker hennes sociala medier kan man…