Stylizimo – förvandlingen i hallen

Stylizimo – förvandlingen i hallen

Hall – Före och Efter

Vi fortsätter med renoveringen av vårt hus, och det sista projektet är hallen. Hallen var inget undantag – precis som i de flesta av de övriga rummen i huset så var det furu som dominerade.

Stylizimo-ny-gang-Jotun-LADY-2

Eftersom hallen är det första rummet som dina gäster kommer in i så tycker jag att det är viktigt att den är välkomnande. För att uppnå detta ville jag skapa en hall som kändes ljus, öppen och rymlig.

Stylizimo-ny-gang-Jotun-LADY-BEFORE

Hallen FÖRE renoveringen

Stylizimo-ny-gang-Jotun-LADY-3

Hallen EFTER

Som ni kan se på FÖRE-bilden fanns det en hel del att göra för att uppnå mitt mål. Här kommer en lista på vad vi gjorde:

  • Vi tog bort alla dörr- och fönsterfoder och alla tak- och golvlister för att få ett mer modernt utseende.
  • För att öppna upp rummet tog vi bort den lilla gången, och även dörren mellan vardagsrummet och hallen försvann.
  • Taket och väggarna fick ett lager gips för att dölja all furu och för att få släta väggar.
  • Vi målade väggarna med LADY Pure Color 7163 Minty Breeze och fönstret med LADY Supreme Finish Silkematt 1624 Lätthet.

Vår gamla röda golvklinkers åkte ut, och sedan lade vi in samma furugolv som vi tog till köket, behandlat på samma sätt (lutat, vitoljat och sedan mattlackat) för att få en snygg helhet mellan rummen.

Stylizimo-ny-gang-Jotun-LADY-forside

 

Jag är otroligt nöjd med valet av Minty Breeze. Den ger rummet den där välkomnande känslan och skapar en mjuk övergång till resten av huset. Den passar dessutom perfekt till de vita detaljerna och det vitoljade golvet.

Stylizimo-ny-gang-Jotun-LADY-1

Sista punkten på min önskelista var en hall som rymde mycket förvaring och jag fick leta en del efter en passande lösning på detta. Jag ville inte gärna ställa in ett klumpigt klädskåp som dominerade hela rummet, men behövde ju fortfarande plats för bland annat alla skor så att de inte blev liggande på golvet. Efter en del letande hittade jag IKEAs serie STUVA som egentligen är tänkt som en barnrumsmöbel. Den passade dock utmärkt just för det jag behövde. Det finns flera lådor till skor och ett rejält skåp som rymmer flera jackor. Jag satte dessutom dit några rader lösa krokar för att få extra plats för jackor och väskor.

Stylizimo-GANG-farger

Avatar
Avatar

Nina Holst – Inredningsbloggare

Nina Holst inspirerar dagligen många genom sin blogg «Stylizimo Blog». Hon är känd för sina rena, genomtänkta detaljer och spännande kontraster, något som har gett henne priser och nomineringar både i Norge och i utlandet.

Färgglatt och stilfullt hos Amelia Widell

Välkommen hem till inredningsprofilen och MELIMELI-grundaren Amelia Widell! Flytten från takvåning till sekelskiftesvåning fick Amelia att vilja satsa på färg…

Nymålat sovrum hos @bisse

Få in vårkänslorna i sovrummet! Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover…

Elaines och Dennis rosa kök

Många av dagens kök tenderar att gå i ljusa, neutrala pastellfärger. Men varför inte satsa på en mer kulört ton?…

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Norrmalm i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Dova, beige färger hos Emma Melin

Har du också inspirerats av Emma Melin och hennes fina hem på Instagram? Vi fick chansen att hälsa på och…