Stylizimo – förvandlingen i hallen

Stylizimo – förvandlingen i hallen

Hall – Före och Efter

Vi fortsätter med renoveringen av vårt hus, och det sista projektet är hallen. Hallen var inget undantag – precis som i de flesta av de övriga rummen i huset så var det furu som dominerade.

Stylizimo-ny-gang-Jotun-LADY-2

Eftersom hallen är det första rummet som dina gäster kommer in i så tycker jag att det är viktigt att den är välkomnande. För att uppnå detta ville jag skapa en hall som kändes ljus, öppen och rymlig.

Stylizimo-ny-gang-Jotun-LADY-BEFORE

Hallen FÖRE renoveringen

Stylizimo-ny-gang-Jotun-LADY-3

Hallen EFTER

Som ni kan se på FÖRE-bilden fanns det en hel del att göra för att uppnå mitt mål. Här kommer en lista på vad vi gjorde:

  • Vi tog bort alla dörr- och fönsterfoder och alla tak- och golvlister för att få ett mer modernt utseende.
  • För att öppna upp rummet tog vi bort den lilla gången, och även dörren mellan vardagsrummet och hallen försvann.
  • Taket och väggarna fick ett lager gips för att dölja all furu och för att få släta väggar.
  • Vi målade väggarna med LADY Pure Color 7163 Minty Breeze och fönstret med LADY Supreme Finish Silkematt 1624 Lätthet.

Vår gamla röda golvklinkers åkte ut, och sedan lade vi in samma furugolv som vi tog till köket, behandlat på samma sätt (lutat, vitoljat och sedan mattlackat) för att få en snygg helhet mellan rummen.

Stylizimo-ny-gang-Jotun-LADY-forside

 

Jag är otroligt nöjd med valet av Minty Breeze. Den ger rummet den där välkomnande känslan och skapar en mjuk övergång till resten av huset. Den passar dessutom perfekt till de vita detaljerna och det vitoljade golvet.

Stylizimo-ny-gang-Jotun-LADY-1

Sista punkten på min önskelista var en hall som rymde mycket förvaring och jag fick leta en del efter en passande lösning på detta. Jag ville inte gärna ställa in ett klumpigt klädskåp som dominerade hela rummet, men behövde ju fortfarande plats för bland annat alla skor så att de inte blev liggande på golvet. Efter en del letande hittade jag IKEAs serie STUVA som egentligen är tänkt som en barnrumsmöbel. Den passade dock utmärkt just för det jag behövde. Det finns flera lådor till skor och ett rejält skåp som rymmer flera jackor. Jag satte dessutom dit några rader lösa krokar för att få extra plats för jackor och väskor.

Stylizimo-GANG-farger

Nina Holst
Nina Holst

Nina Holst – Inredningsbloggare

Nina Holst inspirerar dagligen många genom sin blogg «Stylizimo Blog». Hon är känd för sina rena, genomtänkta detaljer och spännande kontraster, något som har gett henne priser och nomineringar både i Norge och i utlandet.

Små grepp ger stora förändringar!

Återupptäck någonting av det fina du redan har genom att sätta samman det på ett annat sätt! Väggen har färgen LADY…

Våra vackraste röda färger

Rött ökar aptiten! Detta härliga kök har fått den smakfulla rödrosa färgen LADY 20120 Organic Red. Rött är passion Rött…

Äkta och naturligt med kalkfärg

LADY Minerals 0394 Varmgrå – kalkfärgen är perfekt till den industriella stilen! Nu kan du få LADY Minerals kalkfärg i hela…

Våra vackraste gröna färger

LADY 8302 Lagerträd är en utmärkt grön färg att omge sig med i sovrummet. Sofistikerat och läckert med panel målad i…

Litet sovrum blir blått och mysigt

Karina valde LADY 4618 Kvällshimmel till sovrummet. Världens minsta sovrum? Inredaren Karina Lilleeng Holmen har kanske världens minsta sovrum, så när…

Bra färger till sovrummet

Hotellkänsla i sovrummet! Det här fina, varmblå sovrummet har fått färgen LADY Pure Colour 4143 Anemon. Designen är gjord av Karina L….

Go to top