Stylizimo – förvandlingen i hallen

Stylizimo – förvandlingen i hallen

Hall – Före och Efter

Vi fortsätter med renoveringen av vårt hus, och det sista projektet är hallen. Hallen var inget undantag – precis som i de flesta av de övriga rummen i huset så var det furu som dominerade.

Stylizimo-ny-gang-Jotun-LADY-2

Eftersom hallen är det första rummet som dina gäster kommer in i så tycker jag att det är viktigt att den är välkomnande. För att uppnå detta ville jag skapa en hall som kändes ljus, öppen och rymlig.

Stylizimo-ny-gang-Jotun-LADY-BEFORE

Hallen FÖRE renoveringen

Stylizimo-ny-gang-Jotun-LADY-3

Hallen EFTER

Som ni kan se på FÖRE-bilden fanns det en hel del att göra för att uppnå mitt mål. Här kommer en lista på vad vi gjorde:

  • Vi tog bort alla dörr- och fönsterfoder och alla tak- och golvlister för att få ett mer modernt utseende.
  • För att öppna upp rummet tog vi bort den lilla gången, och även dörren mellan vardagsrummet och hallen försvann.
  • Taket och väggarna fick ett lager gips för att dölja all furu och för att få släta väggar.
  • Vi målade väggarna med LADY Pure Color 7163 Minty Breeze och fönstret med LADY Supreme Finish Silkematt 1624 Lätthet.

Vår gamla röda golvklinkers åkte ut, och sedan lade vi in samma furugolv som vi tog till köket, behandlat på samma sätt (lutat, vitoljat och sedan mattlackat) för att få en snygg helhet mellan rummen.

Stylizimo-ny-gang-Jotun-LADY-forside

 

Jag är otroligt nöjd med valet av Minty Breeze. Den ger rummet den där välkomnande känslan och skapar en mjuk övergång till resten av huset. Den passar dessutom perfekt till de vita detaljerna och det vitoljade golvet.

Stylizimo-ny-gang-Jotun-LADY-1

Sista punkten på min önskelista var en hall som rymde mycket förvaring och jag fick leta en del efter en passande lösning på detta. Jag ville inte gärna ställa in ett klumpigt klädskåp som dominerade hela rummet, men behövde ju fortfarande plats för bland annat alla skor så att de inte blev liggande på golvet. Efter en del letande hittade jag IKEAs serie STUVA som egentligen är tänkt som en barnrumsmöbel. Den passade dock utmärkt just för det jag behövde. Det finns flera lådor till skor och ett rejält skåp som rymmer flera jackor. Jag satte dessutom dit några rader lösa krokar för att få extra plats för jackor och väskor.

Stylizimo-GANG-farger

Avatar
Avatar

Nina Holst – Inredningsbloggare

Nina Holst inspirerar dagligen många genom sin blogg «Stylizimo Blog». Hon är känd för sina rena, genomtänkta detaljer och spännande kontraster, något som har gett henne priser och nomineringar både i Norge och i utlandet.

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…

Julens bästa cheesecake

En härlig cheesecake, med salted caramelpopcorn och torkade apelsinskivor, blir garanterat en favorit till julfirandet! Se det utsökta receptet här….

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…