TERRASSTRENDER 2015

TERRASSTRENDER 2015

Så snart ljuset kommer tillbaka kryper det i mig – jag MÅSTE ut. Säsongens första kaffekopp i solen på farstukvisten är redan intagen, även om frosten inte riktigt släppt taget än. I skrivande stund är det med andra ord ännu inte riktigt möjligt att på allvar inta uterummet, men man får ju lov att drömma, eller hur? För utesäsongen väntar alldeles runt hörnet och urvalet av möbler och andra saker som kan pigga upp utemiljön är större än någonsin. Skulpturala trämöbler, färgglad rotting och avslappnande hammockstolar är bara något av det som frestar oss i år.

2Terrassetrender-2015-beis-jotun-trebitt_1

För mig ger den här bilden en otrolig stämning med sitt överflöd av mjuka och skira textilier i vitt och lindblomsgrönt. Snacka om sval sommar och en massa inspiration att hämta. En god idé är att köpa hem lite enklare och billigare textilier som kan stå ut med att slitas på. Ska de vara utomhus större delen av sommaren kommer de sannolikt bara att hålla en säsong. Jag tänker på till exempel linnegardiner som får fladdra i vinden. Kuddar och filtar bör kunna stoppas undan i snygga och praktiska förvaringslådor om det är risk för regn. Allt på bilden kommer från Broste Copenhagen.

3Terrassetrender-2015-beis-jotun-trebitt_2

4Terrassetrender-2015-beis-jotun-trebitt_3

Jag bara älskar saker som gör vardagen mer glamorös, och Garden Glory vet definitivt hur man ordnar den saken. Glöm gamla trista trädgårdslangar och vältra dig i färger – eller varför inte i guld? I like!

5Terrassetrender-2015-beis-jotun-trebitt_4

Nyanser av grått som ändå låter det ursprungliga träet lysa igenom. Vackert och naturligt med DEMIDEKK Terrasslasyr 9073 Skimmergrå.

6Terrassetrender-2015-beis-jotun-trebitt_5

Ingenting är bättre än att sitta och slögunga i en vacker hammockstol. Det finns otroligt många vackra hängande stolar på marknaden nu för tiden. En del är så fina att du kanske också funderar på att hänga en inomhus? Broste Copenhagens variant i rotting är en dröm.

7Terrassetrender-2015-beis-jotun-trebitt_6

HK Livings hängstol är ett bra exempel på den andra typen av hängstol som man ser mycket av bland vårens trender: den flätade och mer täta varianten.

8Terrassetrender-2015-beis-jotun-trebitt_7

Cane-Line bjuder alltid på en massa läckra och stilrena saker för uterummet. Deras nya skulpturala utemöbelserie Amaze är designad av den danska designduon Foersom & Hiort-Lorenzen, och tillverkad av FSC-certifierad teak. Min favorit är den här soffan.

9Terrassetrender-2015-beis-jotun-trebitt_8

Brassestolen är också väldigt aktuell och vårt svenska Skargaarden har en fin variant, H55, som faktiskt designades för närmare 60 år sedan – vem skulle trott det? Den känns både modern och tidsriktig i formen.

_DSC1820
Mörkare nyanser är också aktuella – och vackra – se bara på DEMIDEKK Terrasslasyr 90002 Gråsvart. PS. Visste du att om du använder DEMIDEKK Terrasslasyr så behöver du bara lasera en strykning?

11Terrassetrender-2015-beis-jotun-trebitt_10

Rottingmöbler är för mig härlig nostalgi då de påminner mig om barndomens somrar. Jag är glad att trenden håller i sig – nytt för i år är dock att även rottingmöblerna kommer i glada färger. Här är några mysiga varianter från Bloomingville.

12Terrassetrender-2015-beis-jotun-trebitt_11

Ikea kör på en mer iögonfallande variant med en stark grön kulör på sin rottingstol.

13Terrassetrender-2015-beis-jotun-trebitt_12

Vill du hellre ha en lite varmare nyans på din terrass – en nyans som varken blir för gul eller för varm – så bör du välja 9074 Nordiskt trä. Skulle du vilja ändra kulör på terrassgolvet? Här hittar du hur du går tillväga.

14Terrassetrender-2015-beis-jotun-trebitt_13

På terrassen ska det vara ett överflöd av blommor och gröna växter, och du ska överhuvudtaget inte vara rädd för att blanda olika krukor och korgar. Gillar du att ändra om ofta så är kanske den här flyttbara blomlådan från Fermob något för dig. Den finns i flera färger och höjder och tack vare det praktiska handtaget kan du enkelt flytta runt den.

15Terrassetrender-2015-beis-jotun-trebitt_14

Utesäsongen kan starta tidigt och sluta sent om man bara ser till att hålla värmen. Jag har fallit pladask för den här otroligt fina bålpannan – Fire Glob – från Eva Solo. Vacker att se på, samtidigt som den värmer.

16Terrassetrender-2015-beis-jotun-trebitt_15

De klassiska kaféstolarna kan aldrig bli fel. Jag gillar verkligen Resö-stolen från Skargaarden som finns i bland annat den här härliga gröna tonen. Här är jag också förtjust i det vackra vindskyddet som syns i bakgrunden. Den sneda kanten är det som gör att uttrycket blir snäppet mer intressant. För en motsvarande effekt kan du använda DEMIDEKK Terrasslasyr 9072 Naturgrå.

17Terrassetrender-2015-beis-jotun-trebitt_16

Serien Bogani från norska Slettvoll är enkel men samtidigt lite lyxig. Jag gillar hur de har stylat på den här bilden. Självklart är det kanske inte alla förunnat att ha en lika stor uteplats eller terrass, men utomhusmattor är superaktuellt och finns i många fina och prisvärda varianter. Och det går att skapa ett lika skirt och vackert tak med några enkla linnetextilier och lite hederligt handarbete.

Avatar
Avatar

Helle – Trendrådgivare

Helle är numera gästbloggare hos oss. Hon har nästan 20 års redaktionell erfarenhet från inrednings- och designjournalistik och var under många år redaktör på ELLE Decoration. Hon jobbar nu som frilansskribent och trendrådgivare. Helle är otroligt duktig på att förmedla design och inredning.

Ny färgkarta från LADY – CANVAS!

Jotun LADY lanserar en ny global färgkarta för 2024 med titeln CANVAS. Här kan du utforska de olika kulörinriktningarna och…

Monokrom kulörharmoni

Den nya färgkartan från Jotun LADY – CANVAS – innehåller många nya, härliga kulörkombinationer och bra tips på hur du…

Vacker minimalism med neutrala nyanser

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller flera nya vackra kulörer. Här kan du läsa mer om hur du…

Ge rummet karaktär med komplementkulörer

Den nya färgkartan från Jotun LADY – CANVAS – innehåller nya, härliga kulörnyanser inspirerade av naturen! Här kan du läsa…

Naturliga kombinationer med närliggande kulörer

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller nya inspirerande kulörter och bra tips på hur du kan skapa behagliga…

Våra vackraste gröna färger

Inspireras av våra gröna färger tillsammans med vackra kombinationer! De gröna panelväggarna i förgrunden är målade med LADY Supreme Finish…