KULÖRER OCH TRENDER 2016

KULÖRER OCH TRENDER 2016

 

I temat Reflections of Time i den nya LADY-färgkartan tittar vi på kulörer och trender för 2016 där olika stilar och tidsepoker möter varandra i en atmosfär fylld av nostalgi och sinnlighet. Ett hem skapas just med tidens gång; modern design står sida vid sida med ärvda vintagemöbler. Ledorden här är tidlöshet, kvalitet och elegans. Blått är den färg som verkligen lever upp till just de kriterierna genom sin klassiska och sofistikerade närvaro. Därför möter vi i det här temat en mängd olika blåtoner – allt från mellanblå nyanser till de snudd på svarta blå kulörerna – som tillsammans skapar en vacker bakgrund för den här stilen. Blåa nyanser ger helt enkelt en atmosfär av balans och ro.

 

LADY 1928 Sommarsnö

En ljus, greige kulör som inte är beige och inte grå, men något mittemellan. 1928 Sommarsnö gör sig bäst ihop med rena vita som 9918 Klassisk Vit, eftersom den lätt slår över åt det gula ihop med gulaktiga vittoner som Eggvit och Bomull. Många älskar den här kulören tillsammans med 1622 Reflektion och 552 Tudor. Prova också att kombinera den med vår nya kulör Smooth White – en perfekt ljust gråbeige harmoni.

jotun_lady_1928_sommersne_2

Vägg: LADY Pure Color 1928 Sommarsnö – en ljus, greige kulör.

 

LADY 8470 Smooth White

Mjuk och elegant, just så som namnet antyder. Vid första ögonkastet kan den likna vår andra nyhet Washed Linen, men Smooth White är aningen gråare och mindre gyllene i tonen. Detta gör också att den är något svalare, utan att på något sätt vara kall. Tillsammans med våra nya blåtoner är den perfekt – den ger en lugn, mjuk bas som framhäver accentkulörerna och låter dem stå i rampljuset. För dig som vill kombinera med andra gråtoner föreslår jag 10429 Diskret eller 1462 Grå Skiffer. 8470 Smooth White fungerar till Chi, Klassisk Vit, och Lätthet. Eggvit och Bomull kan också fungera, men kommer att upplevas som en aning gulare i tonen.

 

jotun-lady_8470_smooth_white_1_

Ny, läcker LADY-kulör: LADY Pure Color supermatt 8470 Smooth White

 

LADY 4017 Pilasterblå

Detta är en perfekt blåton för dig som önskar en blå kulör som passar bra ihop med Klassisk Vit, Lätthet, Eggvit och Bomull – något som inte är självklart med blå toner. Den här blå nyansen kommer heller inte att upplevas som lila på väggen, något som är vanligt med mer rödaktiga blåtoner. En perfekt kulör för ett fräscht kök eller ett svalt sovrum. Kombinera med 4618 Kvällshimmel så sätter du pricken över i:et!

 

jotun_lady_4617_pilasterblaa

LADY 4017 Pilasterblå – en blåton som är läcker till både Eggvit och Bomull. Prova gärna att kombinera den med Lady 4618 Kvällshimmel.

 

LADY 4618 Kvällshimmel

En vacker, dämpad blå nyans som inte är för ljus och inte heller för mörk. Den här kulören ger dig lugn och ro i själen. Den gör sig också perfekt ihop med lite gråaktiga eller beigea toner för att skapa liv. Fungerar till Klassisk Vit, Lätthet, Eggvit och Bomull.

jotun_lady_4618_kveldshimmel_3_

LADY Pure Color 4618 Kvällshimmel – här i en supermatt glansgrad, något som gör kulören extra ”kalkig” och vacker.

 

LADY 4638 Dunkelgrå

En kulör som fler borde ta sig en titt på. Här rör vi oss över till det eleganta och tidlösa. Tonen är gråblå, men samtidigt varm. Den är helt enkelt otroligt vacker. 4638 Dunkelgrå tål utan problem att visas upp på stora väggytor eller i ett helt rum. Du kommer att bli positivt överraskad … Så läckert!
Fungerar till Klassisk Vit, Lätthet, Eggvit och Bomull.

 

jotun_lady_4638-byge_1

Blått är en perfekt sovrumsfärg – här är väggen målad med LADY Pure Color supermatt 4638 Dunkelgrå. Dekorkanten i trä är målad ljus med LADY Supreme Finish superblank i 1928 Sommarsnö. Här har man alltså använt en supermatt vägg i kontrast till en superblank detalj. Genomtänkta och vackra detaljer.

 

LADY 4477 Deco Blue.

En ny blå liten älskling. Elegant, djup och lugn. Det är något kungligt och exklusivt över den här kulören, något som fångar en och som fascinerar. Sätt den ihop med varma grå, beige och greige kulörer, och lyft inredningen till nya höjder. Blått är en nyans som många trivs med just därför att blåtonerna ger ett behagligt lugn. Jag spår att Lady 4477 Deco Blue kommer att bli en global hit under året som kommer. Klassisk Vit, Lätthet, Eggvit och Bomull passar fint här.

 

jotun_lady_4477_deco-blue

Blåtoner i harmoni är en ren fröjd för ögat! Den bakre väggen är målad med LADY Pure Color supermatt 4477 Deco Blue, medan rummet i framkant på bilden får kulören 4618 Kvällshimmel, också den målad med LADY Pure Color. Dörr, karm och list fick samme kulör för att skapa en lugn och mjuk övergång till väggen: LADY Supreme Finish 4618 Kvällshimmel. Golvet är målat med Tre Stjerner golvfärg i 9938 Naturligt Svart.

 

LADY 4744 Sophisticated Blue

Nu pratar vi nästan blåsvart. Ett sofistikerat djup som ger något helt annat än bara svart. En kulör som ska användas försiktigt, men som i kombination med rätt nyanser är otroligt spännande. Jag vill till och med ta i och påstå att den tillsammans med andra blåtoner som t.ex. 4638 Dunkelgrå är magisk. Klassisk Vit, Lätthet, Eggvit och Bomull är bra vita toner att använda till.

 

jotun_lady_4744_sophisticated_blue

LADY Pure Color supermatt 4744 Sophisticated Blue får pryda framsidan på årets nya globala färgkarta. Det betyder så många som 1 miljon färgkartor som distribueras ut över världen!

 

LADY 10683 Cashmere

Små, gyllene inslag av kamelhårskulörer är viktiga den här säsongen, och tillsammans med blått skapar de en modern anda i inredningen. 10683 Cashmere tillför en touch av textur och mjukhet som hjälper till att skapa en långt mer spännande helhet. Cashmere har samma effekt tillsammans med gråtoner som 10429 Diskret, 1032 Grå Harmoni och 1462 Grå Skiffer. Den är också läcker ihop med den nya kulören 10679 Washed Linen. På vita detaljer föreslår vi Klassisk Vit, Lätthet, Eggvit och Bomull.

 

jotun_lady_10683_cashmere

Gyllene impulser med LADY Pure Color supermatt 10683 Cashmere. En mjuk, dämpat gyllene, gulbrun nyans.

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

Färgglatt och stilfullt hos Amelia Widell

Välkommen hem till inredningsprofilen och MELIMELI-grundaren Amelia Widell! Flytten från takvåning till sekelskiftesvåning fick Amelia att vilja satsa på färg…

Nymålat sovrum hos @bisse

Få in vårkänslorna i sovrummet! Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover…

Elaines och Dennis rosa kök

Många av dagens kök tenderar att gå i ljusa, neutrala pastellfärger. Men varför inte satsa på en mer kulört ton?…

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Norrmalm i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Dova, beige färger hos Emma Melin

Har du också inspirerats av Emma Melin och hennes fina hem på Instagram? Vi fick chansen att hälsa på och…