TON I TON BILDHYLLAN

TON I TON BILDHYLLAN

 

Vi renoverar vårt hus och i det här inlägget tänkte jag dela med mig av några tips från vårt vardagsrum. Eftersom vardagsrummet är så stort (ca 70 kvm) har vi valt att dela upp det i olika delar för att göra det mer intimt och praktiskt.

 

smarte-hyller-jotun-lady-stylizimo

 

Bara genom att välja en annan kulör på väggen skapar du en naturlig avskiljare och ger en illusion av ett rum i rummet. Med detta i tankarna har vi valt att måla det ena hörnet av vardagsrummet i en mörkare kulör än resten.

 

smarte-hyller-jotun-lady-stylizimo_3

 

Det första vi gjorde var att måla läshörnan i LADY Pure Color 9913 Lammull med fönster i LADY Supreme Finish matt 9938 Naturligt svart. Jag gillade den grå tonen väldigt mycket men märkte efterhand att den inte passade så bra med resten av inredningen eftersom den inte gick igen någon annanstans i vardagsrummet. Därför föll valet till slut på LADY Pure Color 9938 Naturligt svart även på väggen, så att det blev en helsvart läshörna. En så mörk kulör kan verka väl vågad, men den gjorde verkligen skillnad! Möblerna kommer fram på ett annat sätt och på kvällen när det är mörkt ute flyter fönstren och utsikten liksom in i varandra.

 

 

I samma hörn har jag också gjort en ton-i-ton-bokhylla med hjälp av tavellister som jag har målat i samma kulör som på väggen. Detta ger ett renare intryck samtidigt som all uppmärksamhet fastnar på böckerna. Som ni kan se på bilden verkar de nästan sväva på väggen.

Jotun rekommenderar att du använder LADY Supreme Finish på den här typen av lister med tanke på slitage och hållbarhet.

Avatar
Avatar

Nina Holst – Inredningsbloggare

Nina Holst inspirerar dagligen många genom sin blogg «Stylizimo Blog». Hon är känd för sina rena, genomtänkta detaljer och spännande kontraster, något som har gett henne priser och nomineringar både i Norge och i utlandet.

Färgglatt och stilfullt hos Amelia Widell

Välkommen hem till inredningsprofilen och MELIMELI-grundaren Amelia Widell! Flytten från takvåning till sekelskiftesvåning fick Amelia att vilja satsa på färg…

Nymålat sovrum hos @bisse

Få in vårkänslorna i sovrummet! Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover…

Elaines och Dennis rosa kök

Många av dagens kök tenderar att gå i ljusa, neutrala pastellfärger. Men varför inte satsa på en mer kulört ton?…

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Norrmalm i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Dova, beige färger hos Emma Melin

Har du också inspirerats av Emma Melin och hennes fina hem på Instagram? Vi fick chansen att hälsa på och…