VACKER VÄGG I MINTY BREEZE

VACKER VÄGG I MINTY BREEZE

 

Där försvann en storblommig retrotapet från Fjeldborg! Den här gången var det bara en liten vägg i hallen det gällde, och målet var att skapa en fin övergång till den nymålade entrén där vi framför allt valt den härliga kulören LADY 7555 Soft Mint.

 

Bild 2

I hallen går trappen upp till övervåningen och det innebär rejält högt i tak. Jag hade en idé om att låta känslan av hall få följa med en bit upp i trappen, samtidigt som jag gillar effekten av ”halvmålad” vägg, något som jag sett på flera ställen nu på sistone. Kombinationen av de idéerna blev lyckligtvis precis så häftig som jag hoppats på. Kulören LADY 7163 Minty Breeze är dessutom helt rätt och skapar en fin kontakt med den nymålade verandan som har en dörr i samma kulör.

 

Bild 3

Så här såg det ut INNAN vi målade

 

För att få en helt rak och skarp linje att ställde jag ett laserpass i trappan och maskerade efter det – inga problem när man har tekniken till hjälp!

Bild 4  Bild 5

 

På väggen i hallen satt tapet som redan var målad i LADY 7236 Chi, så här använde jag den, i stort sett, helt luktfria och matta LADY Balance som också torkar otroligt snabbt. På ett ögonblick var väggen torr och redo för strykning nummer två, så på bara några förmiddagstimmar hade jag en ”ny” hall … Eller ja, inte riktigt. Det ena drar som bekant med sig det andra, och förutom att listerna målades (med LADY 7236 Chi i LADY Supreme Finish 80 Superblank för att få dem extra blanka och snygga) så behövde den gamla hallbyrån också ett litet lyft för att passa in.

 

Bild 2

Själva byrån och en av lådorna är målade vita i LADY 7236 Chi, medan de två andra lådorna är målade i LADY 7555 Soft Mint (överst) respektive LADY 2602 Butterfly (nederst).

Den fräscha LADY 2602 Butterfly gör sig väldigt fint till de svala minttonerna, och bryter lite med ton-i-ton-effekten som jag ville ha ute i verandan. Blir det för ”perfekt” och enhetligt blir det snabbt tråkigt tycker jag! Dessutom behövde de färgglada ”Hang It All”-krokarna en liten kompis för att inte bli ensamma om att ha friska färger. På byrån använde jag LADY Supreme Finish 80 Superblank som är supersnygg att använda även på möbler.

 

Bild 7

Att se på hallen och sedan vidare ut i verandan ger nu ett skönt lugn, och kulören på väggen ger mig nästan lite hjärtklappning – så snygg tycker jag att den är!

 

Bild 8

Om någon skulle hänga upp sig på att jag som är så glad i att måla om, inte har målat den gamla dörren mellan verandan och hallen, så kan jag försäkra er om att jag har varit inne på det flera gånger. Men jag har liksom inte tagit mig i kragen och fått det gjort än. Jag gillar träet som ger hallen lite värme bland alla målade ytor, och är rädd att jag skulle ångra mig. Så den får vara tills tiden känns mogen helt enkelt.

Avatar
Avatar

Ingrid – Interiörbloggare

Ingrid är idag gästbloggare hos oss. Hon är superkreativ och älskar små DIY-projekt. Hon har en fantastisk förmåga att sätta ihop vackra kulörer och trolla fram den bästa ur en gammal stol, hylla eller byrå. Ingrid gillar glada kulörer! Och så tar hon så vackra bilder!

Färgglatt och stilfullt hos Amelia Widell

Välkommen hem till inredningsprofilen och MELIMELI-grundaren Amelia Widell! Flytten från takvåning till sekelskiftesvåning fick Amelia att vilja satsa på färg…

Nymålat sovrum hos @bisse

Få in vårkänslorna i sovrummet! Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover…

Elaines och Dennis rosa kök

Många av dagens kök tenderar att gå i ljusa, neutrala pastellfärger. Men varför inte satsa på en mer kulört ton?…

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Norrmalm i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Dova, beige färger hos Emma Melin

Har du också inspirerats av Emma Melin och hennes fina hem på Instagram? Vi fick chansen att hälsa på och…