Vackra gråtoner hemma hos stjärnstylisten Lotta Agaton

Vackra gråtoner hemma hos stjärnstylisten Lotta Agaton

Med internationella reklamjobb och uppdrag för välkända kunder i portfolion beskrivs Lotta som ”Den svenska stylistkonstens portalfigur”.

Om Lotta Agaton

Bor: På cirka 100 kvadratmeter vid Katarina Kyrka på Södermalm med sin dotter Filippa. Lotta är särbo med arkitekten Fredrik Wallner.
Arbetar: Inreder och stylar för kunder som Swedese, Swoon, Svedbergs, Bolia, Iittala, String, Marimekko. Hon driver bloggen lottaagaton.se och du hittar henne på Instagram: @lottaagaton.

 

LADY 1877 Vallmofrö

En unik lägenhet målad helt i grått

Hela lägenheten är målad med LADY Balance i kulören LADY 1877 Vallmofrö. Lotta berättar i en intervju med inredningsmagasinet Residence om kulörvalet i samband med att de gjorde ett reportage om hennes nya lägenhet.

LADY 1877 Vallmofrö

Lotta tröttnade på alla vita inredningar som allt för ofta syns i sociala medier. Sekelskiftslägenheten hon bor i idag är en kontrast mot hennes förra hem, vilket Lotta med egna ord beskrivit som ”sjukt vitt”. I lägenheten på Söder finns nämligen inte en enda vit vägg eller vit yta någonstans. Allt är målat i den gråa kulören 1877 Vallmofrö från LADY Balance. Den varma färgen som ”lever med ljuset” och skiftar mot det bruna i solljuset.

LADY 1877 Vallmofrö

”Målaren höll på att knäcka ihop när han fick se färgkoden. ”Du kan inte ha det så här mörkt, det går inte.” Men efteråt tog målarkillarna med dig sina fruar och visade stolt upp resultatet”, berättar Lotta för Residence.

LADY 1877 Vallmofrö

När Lotta under intervjun med Residence får frågan om vilket färg hon målat med skrattar hon och svarar, ”Det har jag redan svarat på 250 gånger på Instagram”. Den trendsättande inredaren har över 70,000 följare på Instagram och en välbesökt blogg där hon bland annat publicerar inspirerande bilder på sitt hem. Missa inte att besöka dem eller att läsa hela reportaget med Lotta i Residence nr 9 som är ute i butik nu.

LADY 1877 Vallmofrö

Samtliga foton från Lottas lägenhet är tagna av Pia Ulin.

Vad tycker du om Lottas lägenhet? Vi tycker att den blev fantastiskt snygg! Hade du vågat göra samma sak hemma hos dig? :) Oavsett skapar det väldigt spännande effekter att använda samma kulör på vägg, lister, dörrar och andra detaljer i ett rum.

LADY 4477 Deco Blue

Här har vi målat med den supermatta LADY Pure Color på väggen och LADY Supreme Finish Matt på lister och dörrar. Färgen längst fram är LADY 4618 Kvällshimmel och den bakre väggen är målad i LADY 4477 Deco Blue.

Avatar
Avatar

Emelie Ljungberg – Kommunikatör & marknadsförare

Emelie arbetar med projekt för Jotuns marknadsavdelning. Hon har ett stort intresse för färg och form och delar gärna med hjälp av Jotuns färgexperter och samarbetspartners med sig av inspiration och målningstips.

Färgglatt och stilfullt hos Amelia Widell

Välkommen hem till inredningsprofilen och MELIMELI-grundaren Amelia Widell! Flytten från takvåning till sekelskiftesvåning fick Amelia att vilja satsa på färg…

Nymålat sovrum hos @bisse

Få in vårkänslorna i sovrummet! Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover…

Elaines och Dennis rosa kök

Många av dagens kök tenderar att gå i ljusa, neutrala pastellfärger. Men varför inte satsa på en mer kulört ton?…

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Norrmalm i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Dova, beige färger hos Emma Melin

Har du också inspirerats av Emma Melin och hennes fina hem på Instagram? Vi fick chansen att hälsa på och…