Vackra gråtoner hemma hos stjärnstylisten Lotta Agaton

Vackra gråtoner hemma hos stjärnstylisten Lotta Agaton

Med internationella reklamjobb och uppdrag för välkända kunder i portfolion beskrivs Lotta som ”Den svenska stylistkonstens portalfigur”.

Om Lotta Agaton

Bor: På cirka 100 kvadratmeter vid Katarina Kyrka på Södermalm med sin dotter Filippa. Lotta är särbo med arkitekten Fredrik Wallner.
Arbetar: Inreder och stylar för kunder som Swedese, Swoon, Svedbergs, Bolia, Iittala, String, Marimekko. Hon driver bloggen lottaagaton.se och du hittar henne på Instagram: @lottaagaton.

 

LADY 1877 Vallmofrö

En unik lägenhet målad helt i grått

Hela lägenheten är målad med LADY Balance i kulören LADY 1877 Vallmofrö. Lotta berättar i en intervju med inredningsmagasinet Residence om kulörvalet i samband med att de gjorde ett reportage om hennes nya lägenhet.

LADY 1877 Vallmofrö

Lotta tröttnade på alla vita inredningar som allt för ofta syns i sociala medier. Sekelskiftslägenheten hon bor i idag är en kontrast mot hennes förra hem, vilket Lotta med egna ord beskrivit som ”sjukt vitt”. I lägenheten på Söder finns nämligen inte en enda vit vägg eller vit yta någonstans. Allt är målat i den gråa kulören 1877 Vallmofrö från LADY Balance. Den varma färgen som ”lever med ljuset” och skiftar mot det bruna i solljuset.

LADY 1877 Vallmofrö

”Målaren höll på att knäcka ihop när han fick se färgkoden. ”Du kan inte ha det så här mörkt, det går inte.” Men efteråt tog målarkillarna med dig sina fruar och visade stolt upp resultatet”, berättar Lotta för Residence.

LADY 1877 Vallmofrö

När Lotta under intervjun med Residence får frågan om vilket färg hon målat med skrattar hon och svarar, ”Det har jag redan svarat på 250 gånger på Instagram”. Den trendsättande inredaren har över 70,000 följare på Instagram och en välbesökt blogg där hon bland annat publicerar inspirerande bilder på sitt hem. Missa inte att besöka dem eller att läsa hela reportaget med Lotta i Residence nr 9 som är ute i butik nu.

LADY 1877 Vallmofrö

Samtliga foton från Lottas lägenhet är tagna av Pia Ulin.

Vad tycker du om Lottas lägenhet? Vi tycker att den blev fantastiskt snygg! Hade du vågat göra samma sak hemma hos dig? :) Oavsett skapar det väldigt spännande effekter att använda samma kulör på vägg, lister, dörrar och andra detaljer i ett rum.

LADY 4477 Deco Blue

Här har vi målat med den supermatta LADY Pure Color på väggen och LADY Supreme Finish Matt på lister och dörrar. Färgen längst fram är LADY 4618 Kvällshimmel och den bakre väggen är målad i LADY 4477 Deco Blue.

Avatar
Avatar

Emelie Ljungberg – Kommunikatör & marknadsförare

Emelie arbetar med projekt för Jotuns marknadsavdelning. Hon har ett stort intresse för färg och form och delar gärna med hjälp av Jotuns färgexperter och samarbetspartners med sig av inspiration och målningstips.

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…

Julens bästa cheesecake

En härlig cheesecake, med salted caramelpopcorn och torkade apelsinskivor, blir garanterat en favorit till julfirandet! Se det utsökta receptet här….

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…