Våra bästa beige färger

Våra bästa beige färger

1016 Blek Sand – en vacker och populär grå-beige ton!

Beige är en färg som är ständigt populär – och det har sin förklaring. Beige färger skapar helt enkelt en varm och lugn bakgrund för din inredning – rum där det är behagligt att vara.

Varma klassiska beige färger

471 Lys Antik
En svag, varm beige färg. Detta är en färg som spelar oss ett litet spratt för trots att NCS-koden berättar att vi har att göra med en färg som innehåller både grönt och gult, är upplevelsen en svagt rödaktig beige färg. Den kan till och med upplevas som rosa i vissa sammanhang.

1625 Själ
En svagt gulaktig beige färg. En svagt kulört beige nyans som kan ge ett helt vitt intryck på väggen. Varm och behaglig i tonen.

Våra bästa beige färger

Med LADY 1625 Själ blir väggen svagt beige – nästan vit.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

1275 Mild
En gulaktig beige nyans som fungerar utmärkt tillsammans med färger som till exempel 1876 Vitt Te.

1875 Sans
En varm beige färg med en lite gulaktig ton. Påminner om 1832 Skandinaviskt Ljus men mindre röd.

1832 Skandinaviskt Ljus
En gulaktig beige färg – en varm och klassisk beige nyans som upplevs ganska ljus. Snygg i kombination med 1001 Eggvit och 1140 Sand.

1140 Sand
En varm beige färg. En ljus mellanton som upplevs som ombonad och varm. En av våra mest sålda färger. Passar bra ihop med 1875 Sans, 1001 Eggvit och andra mörkare bruna färger som till exempel 1929 Muskotnöt.

4

Beige vägg målad med 1140 Sand. Öppna spisen målad i 1929 Muskotnöt

Gillar du beige färger? Se fler nya nyanser här!

Dämpade beige färger

1016 Blek Sand
En gråaktig beige färg som upplevs dämpad och en aning gråbeige. En perfekt nyans för den som önskar harmoni mellan en grå och en beige färg. Den kommer särskilt till sin rätt tillsammans med färger som 1233 Mohair och 486 Silke.

Våra bästa beige färger

Väggen är målad med 1016 Blek Sand, en dämpad gråbeige färg. Lister målade med LADY Supreme Finish 9918 Klassisk Vit.

1876 Vitt Te
En gulaktig beige färg. Varm och behaglig med en svagt gul underton. Upplevs som något dämpad. Passar fint till de varma vita kulörerna 1001 Eggvit och 1275 Mild.

1931 Kokos
En dämpad beige nyans. Ljus och behaglig och ger ett lugnt intryck. Upplevs inte som särskilt röd. Snygg i kombination med dämpade färger som 1016 Blek Sand.

Våre bästa beigetoner

Panelen är målad med LADY Supreme Finish i 1931 Kokos. En dämpad beige färg. Den släta väggen är målad med supermatta LADY Pure Color i samma färg.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suverän finish – både på dörrar och lister
  • Extremt slitstark
  • Jämn och vacker yta
  • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Varma rödaktiga beige färger

1519 Vanilj
En varm beige färg med en svag nyans av rött. Färgen motsvarar kaffe-latte och upplevs som en klassisk varm beige färg. Passar bäst tillsammans med andra varma färger till exempel 1140 Sand och 1929 Muskotnöt.

1359 Macchiato
En rödaktig beige färg. Varm med tydliga röda undertoner. Snygg till andra rödtonade bruna kulörer som 1929 Muskotnöt och 2363 Solid.

1137 Sjösand
Även den är en rödaktig beige färg som är varm och ombonad med en tydlig röd underton. Vacker i kombination med andra rödaktiga beige färger som 2363 Solid.

2104 Teblomma
En rödaktig ljus beige färg. Teblomma upplevs som en dämpad rödaktig färg och kan i vissa belysningar uppfattas som svagt rosa. En nyans som passar fint till andra färger med röda undertoner, till exempel 10182 Vit Linneväv.

2105 Skagen
En rödaktig gråbeige ton som kan uppfattas som både grå och beige beroende på belysning. Kulören har tydliga röda undertoner.

Våra bästa beige färger

Skapa spännande effekter med två färger på väggen. Beige: LADY 2105 Skagen. Blå: LADY 4120 Risör.

LADY 1519 Vanilj.LADY 1359 Macchiato.JOTUN 1137 Sjösand.LADY 2104 Teblomma.LADY 2105 Skagen.

Gulaktiga beige färger

1442 Claro
En svagt gulaktig beige färg. Claro är varm och behaglig i tonen och kan upplevas som mer gul än beige. Passar fint ihop med varma vita toner som till exempel 1453 Bomull.

Våra bästa beigetoner

Panelen är målad med Jotun 1442 Claro.

1176 Lys Toscana
En gulaktig beige nyans. En varm och behaglig mellanton som kan upplevas relativt gul i vissa belysningar.

LADY 1442 Claro.LADY 1176 Lys Toscana.

Beige Färger

Detta är Jotuns populäraste beige färger – färger som ger helt olika intryck i din inredning. Om jag ska ge dig ett gott råd i djungeln av beige nyanser får det bli följande:

Var särskilt noga med att välja en nyans som fungerar ihop med golvet i rummet då det är väldigt viktigt att vägg och golv samspelar i harmoni. Gråaktiga golv och en inredning som går i grått gör sig bäst ihop med dämpade beige toner, medan varma golv som till exempel ek och körsbär, passar bäst ihop med gulaktiga och rödtonade beigea färger. Kulören kan också påverkas av sin omgivning – till exempel kan en röd soffa i ett rum med tydligt rödtonad beige nyans få färgen på väggen att framstå som mycket mer röd (rosa) än du hade tänkt dig. För att undvika överraskningar längs vägen rekommenderar vi dig att provmåla färgen hemma i rätt miljö innan du målar, eller att hämta hem färgprover eller måla upp egna som du kan flytta runt i rummet. Det är väl använda minuter! : )

Läs mer om våra bästa greige färger här.

Jotun kulörtrygghet

Nina
Nina

Nina – Nina Klæbo Mørkve | Skandinavisk Kulörchef Jotun

Nina har alltid full koll på de senaste trenderna. Hon trollar fram de allra vackraste färgkombinationerna och hennes kulörråd är alltid träffsäkra. Tillsammans med LADY-teamet tar hon gång på gång fram de vackraste kulörerna och färgkartorna.

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…

Julens bästa cheesecake

En härlig cheesecake, med salted caramelpopcorn och torkade apelsinskivor, blir garanterat en favorit till julfirandet! Se det utsökta receptet här….

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…