Våra bästa tips på förnyelse med färg!

Våra bästa tips på förnyelse med färg!

Skapa magi i inredningen genom att använda färger! LADY Pure Color 5489 Free Spirit är en optimistisk färg som är vacker i kombination med 11175 Adventure, som är använd runt fönstret.

Färg är magi!

Få saker ger större effekt i ett rum än färg. Med en relativt liten insats – och till en billig peng, kan du skapa magiska förändringar! Få några av våra bästa tips på hur du kan förnya ditt hem med färg.

1. Från begagnat fynd till designmöbel

Vid första ögonkastet ser bordet ut som en dyr designmöbel men det är det inte! Måla ett begagnat fynd med din favoritfärg – och det passar perfekt in i inredningen.

LADY-7637-Exhale_LADY-20142-Daydream

Bordet är målat med LADY Supreme Finish 20142 Daydream och står i vacker kontrast till de supermatta väggarna som är målade med LADY Pure Color 7637 Exhale. 

2. Olika glansgrader skapar kontraster

Genom att använda lite högre glans på vackra detaljer som dörrar och lister, kommer de att sticka ut mot matta väggar och tak.

Grounded Red och Lively Red

Dörren är målad med LADY Supreme Finish Halvblank i färgen 20144 Grounded Red, och blir en vacker kontrast till supermatta väggar i färgen LADY Pure Color 20143 Lively Red.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

3. Skapa en taktil känsla med kalkfärg

Här är den nedersta delen av väggen målad med LADY Minerals kalkfärg, medan den övre delen är målad med den supermatta LADY Pure Color. Även om färgen är 4629 Skuggblå på hela väggen, ger kombinationen av två olika färgtyper en vacker och taktil effekt.

LADY 4269 Skuggblå

Kalkfärgen LADY Minerals ger en taktil känsla och struktur till väggen.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

4. Få tuffa väggar med ”betonglook”

Har du ett rum med glasfiberväv som är omöjlig att få bort eller andra ojämnheter som ropar efter förnyelse? LADY Minerals Revive är en väggförnyare som förvandlar väggar med vävtapet och  andra ojämna underlag till vackra släta väggar med ett mineraliskt utseende. Läs mer om hur du gör och se så-gör-du-filmen här!

LADY Minerals Revive

Tuffa väggar med LADY Minerals Revive 8252 Green Harmony. Se flera färger i färgkartan till produkten här.

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • naturlig, mineralisk väggrenovering
 • levande yta med ett unikt färguttryck
 • tidsenlig renovering
 • kommer i utvalda LADY-kulörer

5. Måla taket

Genom att färgsätta taket i samma kulör som väggarna suddas övergången mellan de olika ytorna nästan ut. På detta sätt kan du skapa en god och behaglig atmosfär i rummet.

Ett behagligt sovrum!

Taket är målat med LADY Perfection takfärg – och väggarna i LADY Pure Color – allt i färgen 12075 Soothing Beige.

Tips! Nu kan du få över 100 olika färger i takfärgen LADY Perfection

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Färgsätt detaljerna

Taket är målat med LADY Perfection 20047 Blushing Peach, och väggarna i samma färg fast med  LADY Pure Color.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

6. Färgsätt med ton-i-ton färger

Färgsättning med olika nyanser av samma färg är läckert. Rummet kommer upplevas som harmoniskt och elegant, och få trygga och diskreta övergångar mellan färgerna.

Läs mer om färgsättning med ton-i-ton färger här.

Blå färger Jotun LADY

Här har vi kombinerat LADY Pure Color 5455 Industrial Blue och 5044 Blåis. (Blåis är den ljusaste, dvs färgen på höger sida.)

7. Skapa dynamiska färgkontraster

Rött och blått är ett exempel på två närliggande färger. En sådan färgkombination kan utan tvivel bli spännande! Vi satte samman den nya, härliga blå färgen 5490 Serene Blue och den livliga röda 20143 Lively Red. Tillsammans skapar de färgglada vibrationer för den som gillar att omge sig med färger!

LADY-20143-Lively-Red-490-Serene-Blue

LADY Pure Color 20143 Lively Red och 5490 Serene Blue är en livlig kombination! Läs mer om kombinationer av närliggande färger här.

8. Måla färgrika detaljer

Med en dämpad basfärg som 7637 Exhale, kan du skapa läckra kontraster med färgrika detaljer! Här har vi målat hyllorna i färgen 10001 Dijon Yellow. tips på hur du målar lackade hyllor här 

LADY-7637-Exhale_LADY-10001-Dijon-Yellow

Hyllorna i nischen är målade med LADY Supreme Finish Superblank 10001 Dijon Yellow, och skapar dynamik, både med kontrastfärg och glans. Väggarna har fått supermatt finish med  LADY Pure Color 7637 Exhale.

9. Låt färgerna lyfta fram – eller dölja

Några gånger vill du lyfta fram detaljer – som hyllorna i bilden ovan medan du i andra rum vill dölja eller dämpa intrycket. Här har vi målat skåpdörrarna i sovrummet i samma färg som väggen så att skåpet blir en diskret del av väggen.

LADY-Supreme-finish 12083 DEVINE

Skåpdörrarna är målade med LADY Supreme Finish Halvblank 12083 Devine, och väggarna med den matta väggfärgen, LADY Wonderwall i samma kulör.

10. Skapa zoner med olika färger

Låt färgerna framhäva en del av rummet eller som här – det angränsande rummet. Sovalkoven är färgsatt med en härlig dämpad persikofärg.

Färger från Jotun LADY

Dörren är målad med LADY Supreme Finish Halvblank 12083 Devine. Väggen i förgrunden med LADY Supreme Finish Matt 1024 Tidlös, och längst in är det målat med  LADY Supreme Finish Silkematt 12083 Devine.

11. Framhäv träverket med lasyr

Vill du ha detaljer av trä i inredningen, är en laserad panelvägg enkelt att få till. Kombinationen av interiörlasyr och kalkfärg ger en rustik stil som fungerar utmärkt både i stugan och i mer urbana miljöer!

Nya interiörlasyrer

LADY Pure Nature 90015 Höstbrun och LADY Minerals 10679 Washed Linen. 

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Gör trä vackrare
 • Motverkar gulning
 • Enkelt att få ett vackert och jämnt resultat

12. Skapa lekfulla lösningar – dela upp väggen

Skapa en spännande effekt genom att dela upp väggen i två olika färger! Här har vi också gjort samma uppdelningen på fönstret – coolt, eller hur?! Och, varför inte välja lite ”udda” färgkombinationer när du ändå är i gång! Man får leka med färger….

Färger från Jotun LADY

Väggen är uppdelad i LADY Pure Color 1362 Olive Brown och 10001 Dijon Yellow. Taket är målat med LADY Perfection 1625 Själ.

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.

Kalkfärg hemma hos Emelie Sundberg

Fotografen och stylisten Emelie Sundberg ville skapa en levande känsla i vardagsrummet. Hon bestämde sig därför för att måla väggarna…

Nymålat vardagsrum i 1376 Froströk hos Elin Lannsjö

Stylisten och keramikern Elin Lannsjö tog inspiration från vår senaste färgkarta CANVAS och valde den vackra beige färgen 1376 Froströk…

Vi lanserar ny LADY Minerals-färgkarta!

Ge nytt liv till inredningen med vackra och unika kulörer från LADY Minerals kalkfärg – och bli förälskad i kalkfärgens…

Hemma hos Michaela Forni

Harmoniskt och sofistikerat är ledorden hemma hos Michaela Forni. Inspireras av vackra kulörval och lyxiga inredningsdetaljer och hör Michaelas tankar…

Här är årets färgtrender för 2024!

Dags att fräscha upp ditt hem med nya, moderna färger? Vi hjälper dig! Här listar vi årets 9 stora färgtrender…

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…