”Våra vackraste kulörer” i en egen färgkarta

”Våra vackraste kulörer” i en egen färgkarta

En riktig gottepåse till färgkarta!

För en del är det något av det roligaste som finns att välja ut rätt kulörer till hemmet! Nya kulörer sätter verkligen fart på inspirationen, och många inredningsintresserade älskar just den kreativa delen av renoveringen där de riktigt kan grotta ner sig i nyanser och färgkombinationer.

Guide till rätt väggfärg

LADY 2856 Warm Blush har blivit en populär kulör och finns självklart med bland Våra vackraste kulörer.

För andra kan det vara näst intill överväldigande att välja ut en kulör bland tusentals nyanser. De vill helt enkelt ha hjälp med ett urval av vackra, trygga kulörer som de kan välja mellan. Oavsett i vilken ände av skalan du befinner dig så är jag helt säker på att du kommer att uppskatta Jotuns snygga färgkarta Våra vackraste kulörer! Detta är ett unikt verktyg, utvecklat både för den rena färgexperten och för den som behöver lite mer hjälp. Målet är att alla ska kunna hitta den kulör som passar perfekt just i DERAS hem!

Många nya kulörer i årets färgkarta

Färgkartan Våra vackraste kulörer ska alltid återspegla de allra bästa och mest tidsriktiga LADY-kulörerna. Det betyder att färgkartan regelbundet uppdateras med nya kulörer, och att nya godbitar får ta plats! I år har vi gjort en stor uppgradering där hela 23 nya kulörer kommit med – samtliga noggrant utvalda av Jotuns kulörexperter. De nya kulörerna har funnits ute på marknaden via våra trendfärgkartor, och har på kort tid blivit stora favoriter hos trofasta LADY-kunder.

LADY 4477 Deco Blue

LADY 4477 Deco Blue

Viktiga kulörer som 4477 Deco Blue, 10679 Washed Linen och 5249 Linblå måste helt enkelt vara med! Detsamma gäller gröna skönheter som 8422 Green Marble och 8469 Green Leaf, samt de vackraste rosatonerna 2856 Warm Blush och 2024 Senses. Stora, viktiga baskulörer har också fått komma in i värmen bland toppkulörerna just nu. Detta gäller bland annat 0394 Varmgrå, 10678 Space och 8470 Smooth White.

LADY 8470 Smooth White

LADY 8470 Smooth White, här målad med kalkfärgen LADY Minerals.

Nyhet! LADY Minerals kulörer

Kalkfärg är en av tidens verkligt stora interiörtrender! Jotun ökar därför kontinuerligt sortimentet av kulörer som kan blandas i kalkfärgen LADY Minerals. Det finns nu över 30 vackra kulörer som går att få i den här produkten. I färgkartan Våra vackraste kulörer är alla dessa markerade med en liten stjärna för att du ska kunna se vilka kulörer som också går att få i vår kalkfärg.

Enkelt att hitta kalkfärgskulörerna

Senses och Soft Skin är två av kulörerna som markerats med en stjärna som talar om att de kan fås i LADY Minerals Kalkfärg.

Kulörkombinationer

Kulörerna i färgkartan är noga utvalda och grupperade så att du enkelt kan hitta passande kombinationer. Kartan ger dig en bra översikt över nyanser – från de vita och ljusa till de mörka och kulörta. Hela tiden har kulörexperterna fokuserat på att kulören ska vara vacker på en stor väggyta, och att den ska göra ditt hem ombonat och trivsamt att vistas i. Innan du väljer en kulör är det bra att titta på ljusförhållanden och andra element i interiören som kan påverka kulören. Vi rekommenderar dig att göra ditt slutgiltiga val med hjälp av stora kulörprover eller provmålning i just det rum där du ska måla.

Stora kulörprover i Jotuns Kulörcenter

Samtliga kulörer i färgkartan Våra vackraste kulörer finns i större kulörprover hos de allra flesta av Jotuns återförsäljare. Och hela 62 av dessa presenteras dessutom på extra stora prover i A3-format. Detta ger dig en extra bra utgångspunkt när du ska välja kulör.

Få tips till snygga färgkombinationer

Tips! På baksidan på alla kulörprover finns också rekommenderade kulörkombinationer som tagits fram av våra designers. Se jotun.se för att hitta din närmaste återförsäljare.

Stora kulörprover gör det enkelt att välja

Jotuns Kulörcenter Inne innehåller också en egen trendsektion med de allra nyaste kulörerna! Dessa är hämtade från den senaste LADY-färgkartan som du också kan hitta i butikerna just nu.

Hitta rätt färg

När du äntligen har valt den perfekta kulören är det dags att hitta den bästa produkten för ditt målarjobb! Oavsett om du ska sätta igång med ett litet eller stort projekt, är det några egenskaper som är viktiga vid inomhusmålning. Det ska vara lätt att applicera färgen, den ska ge en jämn och fin täckning, inte skvätta – och så klart ska det vara just den kulör du valt ut. När du väljer en inomhusfärg från Jotun kan du vara trygg med att produkten levererar alla de här egenskaperna. I färgkartan hittar du många tips på vilken färg som täcker just dina behov.

Jotun kulörtrygghet

Kulörtrygghet är ett nyckelord för alla Jotuns färger. Använder du Jotuns produkter blandade i Jotuns brytmaskiner, kan du vara säker på att kulören du valt blir densamma som den i färgkartan.

Jotun Kulörtrygghet

Lycka till med ditt kulörval! Dela gärna resultatet med oss på Instagram –  vi älskar att se hur fint ni får det hemma! @jotunlady

Färgkartan kan du hämta hos din närmaste Jotun-återförsäljare, eller beställa här.

 

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar hela tiden med projekt som ska inspirera dig till att förnya ditt hem. Hon fixar filmklipp, färgkartor, åker på mässor, stylar och ordnar vackra bilder för visa dig hur enkelt det är att få det perfekta resultatet.

En festkväll i magiska färger

Julstämning med ett fint dukat bord – och den djupa, vackra LADY 20145 Wisdom på väggarna! Magisk julstämning Dekorationer på ett…

Jul i varma färger hos Vibeke

Med den dämpade vackra färgen LADY 20120 Organic Red, skapas en varm julstämning i ett nafs! Se det fina julrummet…

LADY Minerals Kalkfärg – nu i fler färger

Nya färger i LADY Minerals Kalkfärg! Den krökta väggen är målad med 11174 Curious Mind. – Livet är fullt av möjligheter – utforska…

Mjukt och harmoniskt med kontraster

Inredningsbutiken Asplund är målad i den vackra LADY Minerals i kulören LADY 10342 Kalkgrå och LADY Pure Color i S8010-G50Y. Färgerna skapar en…

Enhetlig och lugn känsla med kalk

Layereds showroom är målat i en enhetlig och monokrom färgskala som ger ett modernt och lugnt intryck. Väggar målade med…

Färgsättning med nyanslika färger

Till vänster: LADY 11173 Humble Yellow är ljus och dämpad men med en tydlig närvaro. Högra bilden: Väggarna har fått en…

Go to top