VARDAGSRUMMET – FÖRE OCH EFTER

VARDAGSRUMMET – FÖRE OCH EFTER

 

Vardagsrummet i huset vi köpte hade inte fått sig någon uppfräschning sedan huset byggdes 1986, så det var ingen tvekan om att vi behövde göra något när vi kom dit.

 

Stylizimo-stue-Jotun-Lady-1

 

Som ni ser på bilderna så är rummet stort och öppet, men på grund av allt trä, särskilt på loftet och vid öppna spisen, så blir inte intrycket särskilt rent. Och apropå rent, så var inte väven på väggarna så vit som den ser ut att vara på bilden. Den var snarare gul efter många års rökning.

 

Så här såg rummet ut FÖRE renoveringen.

Stylizimo-stue-Jotun-Lady-before

Så det var med andra ord bara att sätta igång när vi fick nyckeln, och detta är vad vi gjorde för att få det som vi ville ha det:

 

Väggar

  • För att strama upp utseendet tog vi bort alla lister och foder runt fönster, dörrar och vid golvet. Istället använde vi hörnprofiler som vi spacklade in runt fönster och dörrar. I vinkeln mot golv och tak använde vi akrylfog för att få det helt listfritt.
  • När listerna var borta spacklade vi hela väggarna med Jotun Spackel Grova underlag för att täcka över den gamla väven.
  • Därefter använde vi Jotun Slät vägg  – en tunn förgrundad fiberduk – för att försäkra oss om att väggen blev helt slät och undgå att det blir sprickor i efterhand.
  • De flesta väggarna målade vi med LADY Pure Color 1624 Lätthet. Fönstren och loftdelen målade vi med LADY Supreme Finish, Silkematt – 1624 Lätthet. I det ena hörnet använde vi LADY Pure Color 9938 Naturligt Svart.

 

Stylizimo-stue-Jotun-Lady-6-H

 

Golv

Furugolvet slipades och behandlades med lut, vitolja och en matt lack.

 

Stylizimo-stue-Jotun-Lady-5-H

 

Eldstad

För att ljusa upp vid öppna spisen målade vi med LADY Pure Color 1624 Lätthet.

 

Tak

Taket i vardagsrummet fick vara kvar.

 

Stylizimo-stue-Jotun-Lady-3

Eftersom vardagsrummet är ganska stort (ca 70 kvm), så bestämde vi oss för att dela in det i olika zoner för att göra det mer intimt och praktiskt. I ett av hörnen målade vi därför med LADY Pure Color 9938 Naturligt Svart för att skapa en kontrast i förhållande till resten av rummet. Valet av kulör kom sig av att vi ville att det skulle harmoniera med de mörka möblerna och inredningen vi har i övrigt i rummet.

 

Avatar
Avatar

Nina Holst – Inredningsbloggare

Nina Holst inspirerar dagligen många genom sin blogg «Stylizimo Blog». Hon är känd för sina rena, genomtänkta detaljer och spännande kontraster, något som har gett henne priser och nomineringar både i Norge och i utlandet.

Ny färgkarta från LADY – TOGETHER

LADY lanserar en ny färgkarta för 2022! Färgkartan TOGETHER innehåller tre unika kulörpaletter som skapar rum, där det är extra…

Lugnande kulörer i ett vackert samspel

Behagliga, lugnande kulörer och mjuka ytor bjuder in till samtal och reflektion. Kulörpaletten ”CHERISH” inspirerar till mjuka kombinationer. Väggen är…

Kulörer som ger energi och glädje

Energiska kulörer! I LADYs färgkarta TOGETHER presenterar vi kulörpaletten PLAYFUL som är glad, självsäker och energisk. Väggen är målad med…

Våra vackraste kulörer – din guide

LADY-färgkartan Våra Vackraste Kulörer ger dig tips på bra och trygga interiörkulörer. Här presenterar vi årets nyheter i färgkartan. Väggen…

Luftigt hemmakontor

Barnrummet blev ett nytt och luftigt hemmakontor med LADY Minerals Revive 4894 Ocean Air.  Inspirerande hemmakontor Idag har många av…

Skapa en helhets-färgsättning på väggar och tak

När du ska skapa en färgsättning för ditt hem är det viktigt att du inte glömmer av taket. På bilden…