Vinn dina favoritfärger!

Vinn dina favoritfärger!

Har du sett den nya digitala LADY-färgkartan? Den är en ”extra allt”-version av pappersfärgkartan. Orsaken till att vi den här gången gjorde en digital färgkarta som komplement till den vanliga, var för att få mer plats för inspiration och för att ge goda råd och tips till dig som ska välja en ny kulör.

Nyttiga inspirationsfilmer

I den digitala färgkartan hittar du flera filmer där vår Kulörchef Nina Klæboe Mørkve ger dig tips om:

1. Hur du kan måla taket i en helt ny kulör

Måla taket i en helt ny färg

Du kan fort skapa en helt ny stämning genom att välja en annan kulör i taket. Här är det målat med LADY Pure Color i kulören LADY 5030 St. Pauls Blue på väggen. I taket till vänster har vi använt den nya takfärgen LADY Perfection i kulören LADY 1024 Tidlös. Till höger har vi istället använt kulören LADY 5249 Linblå.

2. Hur du kan skapa olika effekter genom att dela upp en vägg med olika färgtyper

Dela upp väggen med olika typer av färg

Här har vi målat det nedersta fältet med kalkfärgen LADY Minerals i kulören 2782 Deco Pink, och ovanför har vi målat med LADY Pure Color i samma kulör.

3. Hur du kan leka med olika glansgrader i samma kulör

Lek med olika glansgrader

Dessutom har vi gjort 3 filmer som presenterar vart och ett av de olika teman som finns i färgkartan. De visar de olika kulörerna och Nina ger tips om hur du kan kombinera dem.

Du kan klicka på kulörerna och få en större bild (tänk på att kulören på skärmen bara fungerar som en indikation, vi rekommenderar att du provmålar hemma för att se hur den blir i just ditt rum).

Guldskatten!

Och det bästa av allt – själva guldskatten – ja, det hittar du längst ner under de olika temana. Till varje tema ger vår kulörchef Nina dig nämligen en utförlig beskrivning av varje kulör, tips på matchande kulörer och råd om vilka vita toner som passar bäst till den.

Vinn färg!

Under tiden som du utforskar den digitala färgkartan kan du genom att klicka på hjärtat gilla de kulörer och färgprodukter som är dina favoriter och som du kan tänka dig att använda hemma hos dig. Om du sparar dina favoriter under «Min önskelista» och registrerar dig, är du med i tävlingen om att vinna din önskelista. Vi drar tio lyckliga vinnare som får ett presentkort på LADY-färg till ett värde av 1000 kr. Dragningen sker i vecka 48.

Upplev den digitala färgkartan här.

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…

Julens bästa cheesecake

En härlig cheesecake, med salted caramelpopcorn och torkade apelsinskivor, blir garanterat en favorit till julfirandet! Se det utsökta receptet här….

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…