12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste bruna nyans någonsin – 12291 Soft Brown. Lär känna kulören och låt dig inspireras!

Bilden ovan: Mysigt vardagsrum! Väggen är målad med LADY Pure Color i 12291 Soft Brown.

Allsidig brun färg

Nyheten 12291 Soft Brown har den perfekta looken för dig som vill få in en brun färg i din palett. Kulören är lite gyllene och upplevs därför mer gul än traditionella bruntoner som ofta har mer rött i sig. Bruna, rustika detaljer som på bilden nedan, förstärker det gyllene i kulören.Brun färg från Jotun LADY. Väggen är målad med LADY Pure Color 12291 Soft Brown.

Naturliga, rustika element passar väldigt bra till en brun färg som 12291 Soft Brown. Bordsytan är målad med LADY Supreme Finish Pure Matt.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Olika Jotun-färger från vår senaste färgkarta CANVAS från LADYHärlig palett! Överst syns 4947 True Blue följt av 12077 Sheer Grey, 12078 Comfort Grey, 12290 Antwerp Beige, 12075 Soothing Beige, 1632 Rock Sugar och 12291 Soft Brown.

Från den djupa bruntonen 12291 Soft Brown till den gyllenbruna tonen 1632 Rock Sugar och klassikern 12075 Soothing Beige – bruna och beige toner kan mixas och matchas för att skapa en nyansrik interiör som utstrålar värme och komfort. De gyllene bruntonerna kan med fördel kombineras med kallare neutraler. Vill du tillföra en kontrast för att göra interiören mer personlig kan du till exempel välja komplementkulören 4947 True Blue på en möbel eller en mindre yta.

För att lyckas med neutrala färgpaletter är knepet att använda flera olika neutrala toner tillsammans. Då kommer interiören få ett djup, upplevas behaglig att bo i och vara välkomnande och generös.

Birgit Torkildsby, regional kulörchef på Jotun

Lugna rum

Som många av våra färger i färgkartan CANVAS hämtar även 12291 Soft Brown inspiration från naturen. Som naturen själv har bruna rum ofta en lugnande effekt. Den bruna och gyllene färgen ger en känsla av att vara i en naturlig miljö, något vi alla kan må bra av i en hektisk vardag.Brun färg från Jotun LADY. Väggen är målad med LADY Pure Color 12291 Soft Brown och 1632 Rock SugarEn fantastisk färgtrio! Härligt rum som ger värme och djup – det är nästan som att komma in i en trygg och mysig grotta. Övre delen av väggen är målad med LADY Pure Color 12291 Soft Brown och nedre delen med LADY Pure Color 1632 Rock Sugar. Hylldelen är målad med LADY Supreme Finish Pure Matt 12075 Soothing Beige.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Vår nya bruna färg kommer också att skapa en modern kontrast tillsammans med dämpade gula, gyllene vita och dusty rosatoner – som till exempel 8583 Earthy Yellow, 1376 Froströk och 2224 Indi Pink som alla finns i vår senaste färgkarta CANVAS.

Brun elegans med en twist

Som vi ser kan den djupa bruntonen 12291 Soft Brown mixas och matchas med med flera dämpade nyanser för att skapa en nyansrik interiör som utstrålar värme och komfort. Vill du få ett uttryck med extra edge kan du måla detaljer, som lister eller ett bord, i en kulört färg. Upptäck till exempel en av våra andra nyheter 20217 Muted Coral!

Brun färg från Jotun LADY. Väggen är målad med LADY Pure Color 12291 Soft Brown och listen med LADY Supreme Finish Pure Matt 20217 Muted Coral.

Mysigt och behagligt med LADY Pure Color 12291 Soft Brown på väggarna i kombination med en liten punch i korallrött! Listen är målad med LADY Supreme Finish Pure Matt i 20217 Muted Coral.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Mer inspiration

Tycker du att denna bruna nyans var spännande? Då kanske du vill upptäcka fler kulörer från senaste LADY-färgkarta CANVAS. Vill du även få nyhetsbrev med färgtips, trender och inspiration? Anmäl dig här!

Du kan också följa oss på Facebook här och på Instagram här.

Jotuns kulörtrygghet

Alla våra kulörer utvecklas med unika recept anpassade för våra färger. Vi garanterar därför korrekt kulöråtergivning och kvalitet endast vid användning av färg och kulör från Jotun blandad med Jotun Multicolor Kulörblandningssystem. Det först när du väljer både en Jotun LADY-färg och en Jotun LADY-kulör (till exempel från CANVAS) från oss som du verkligen kan vara säker på att det blir den kulör du vill ha. Läs mer om Jotuns kulörtrygghet.

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som…