Ny färgkarta från LADY – CANVAS!

Ny färgkarta från LADY – CANVAS!

Jotun LADY lanserar en ny global färgkarta för 2024 med titeln CANVAS. Här kan du utforska de olika kulörinriktningarna och lära känna våra nya vackra nyanser och få tips på härliga kulörkombinationer.

Bilden ovan: Den översta delen av väggen är målad med LADY Pure Color12075 Soothing Beige, nedre del av väggen är målad med LADY Pure Color i 12290 Antwerp Beige. Listen är målad med LADY Supreme Finish i 1376 Froströk. Den innersta väggen är målad med LADY Pure Color i 8583 Earthy Yellow.

Ditt hem är din canvasduk

Vi uttrycker oss visuellt med val av kläder, saker vi samlar på och kulörer vi omger oss med. Kulörkollektionerna i vår nya färgkarta CANVAS reflekterar skönheten som finns i naturens egen palett och är designade för att ge dig inspiration och råd till bra kulörval.

Ditt hem är din canvasduk och vi hoppas att denna färgkarta hjälper dig att släppa lös kreativiteten!

Se färgkartan även på jotun.se.

LADY Supreme Finish 8493 Green Tea

Vi önskar naturen välkommen in i den senaste globala färgkartan från Jotun LADY – CANVAS. Här är panelen målad med LADY Supreme Finish8493 Green Tea, en kraftig och gyllene grönton som garanterat kommer att få in en mjuk och härlig energi till rummet. Väggen är målad med LADY Pure Color12077 Sheer Grey.

En hyllning till färgläran och kulörernas påverkanskraft

Medvetet eller omedvetet använder vi kulörer för att uttrycka våra känslor. De olika kulörerna och nyanserna har en emotionell, oftast spontan, påverkan på oss. Röda toner ger oss energi, medan blåtoner har en lugnande effekt. Gula kulörer lyfter humöret och inspirerar ens kreativitet, medan gröna nyanser hjälper tankarna att klarna.

LADY 0288 Mexico, LADY 20217 Muted Coral og LADY 8583 Earthy Yellow

De nya kulörerna i färgkartan CANVAS hämtar sin inspiration från naturen och landskapet som finns omkring oss. Här ser du en jordnära kulörkombination bestående av tonerna 0288 Mexico, 20217 Muted Coral och 8583 Earthy Yellow.

Den nya färgkartan är en hyllning till färgläran och kulörernas påverkanskraft. Gör hemmet till din canvasduk och låt dig inspireras av vackra kulörkombinationer som skapar precis den känslan du längtar efter!

Nya kulörteman och nya vackra kulörer

I vår nya färgkarta CANVAS presenterar vi 23 vackra interiörkulörer för 2024. De utvalda nyanserna reflekterar skönheten som finns i naturens egna palett.

LADY 2224 Indi Pink

Den vackra nyheten 2224 Indi Pink är en sober men samtidigt distinkt nyans av rosa. Denna kommer att bli en favorit i många hem!

Den nya färgkartan introducerar en rad nya kulörer i ett vackert samspel med utvalda nyanser från Jotuns rika kulörarkiv. Vårt mål är att göra det enkelt för dig att sätta samman fina kulörpaletter som skapar den stilen och känslan du är ute efter. I CANVAS tar vi oss an flera färgläraprinciper, så att du får verktyg som du kan ha nytta av.

Skapa ett lugnande uttryck med monokroma kulörer.

Skapa en harmonisk interiör med närliggande kulörer.

Skapa en levande atmosfär med komplementkulörer. 

Skapa en elegant bas med mjuka neutraler.

Tidsriktiga kombinationer

En väl utvald kulörsammansättning, med kulörer som framhäver varandra, skapar en interiör med modern estetik. Gör långsiktiga val med vackra LADY-kulörer och färger som håller länge – LADY Pure Color, LADY Supreme Finish och LADY Wonderwall. Kombinationen av vackra kulörpaletter och kvalitetsfärg från Jotun LADY gör det enkelt att förnya hemmet och ta vara på det du har.

LADY Supreme Finish 7386 Pistacchio, LADY Supreme Finish 1775 Fresh Pasta

Skapa mjuka och optimistiska kombinationer genom att kombinera närliggande kulörer, till exempel som bilden ovan. Skåpet är målat med LADY Supreme Finish i 7386 Pistacchio, dörren är målad med LADY Supreme Finish 1775 Fresh Pasta. Den ljusa väggen är målad med LADY Pure Color, vår mattaste färg någonsin, i 1622 Reflektion.

LADY Pure Color i 7685 Subtle Green, LADY Supreme Finish 7686 Mindful Green

Monokrom färgsättning, som många känner igen som ton-i-ton, bidrar till att skapa mjuka färgharmonier och är en enkel färgregel att använda sig av. Väggen är målad med LADY Pure Color i 7685 Subtle Green. Listerna är målade med LADY Supreme Finish i 7686 Mindful Green och fönsterfodret med LADY Supreme Finish i 9918 Klassisk Vit.

Varmt och jordnära

Naturen bjuder på många fler kulörer än grönt. Solida jordtoner, dämpade gula nyanser och varma röda kulörer kan ge associationer till storslagna landskap av fjäll och öken.

LADY 0288 MexicoVarm och jordnära interiör tillsammans med kulören 0288 Mexico från CANVAS målad med LADY Pure Color på väggen. 

Bruna och beige toner kan mixas och matchas för att skapa en nyansrik interiör som utstrålar värme och komfort.

Välj kulörer som berikar varandra!

LADY Pure Color i 12291 Soft Brown, LADY Pure Color i 1632 Rock Rugar, LADY 12075 Soothing Beige.

Den översta delen av väggen är målad med LADY Pure Color i 12291 Soft Brown och den nedersta delen av väggen är målad med LADY Pure Color i 1632 Rock Sugar. Väggnischen är målad med LADY Pure Color, medan hyllorna är målade med LADY Supreme Finish – båda i klassikern 12075 Soothing Beige.

Varmt och kallt

Kulörer från blå och gyllene kulörfamiljer kan kombineras för att skapa en förfinad harmoni av kalla nyanser och varma toner. Ofta är det bara en liten uppdatering som ska till för att skapa en helt ny atmosfär i interiören.

LADY Minerals i 5081 Fabrikk, LADY Pure Color 12077 Sheer Grey, LADY Pure Color 1376 Frostrøyk

Väggen är målad med kalkfärgen LADY Minerals i 5081 Fabrik. Väggen till vänster är målad med LADY Pure Color 12077 Sheer Grey, medan den innersta väggen är målad med LADY Pure Color i 1376 Froströk. Hyllan i det innersta rummet är också i 1376 Froströk, målad med LADY Supreme Finish.

LADY Supreme Finish 4947 True Blue

Blå och vacker nyhet! 4947 True Blue är en frisk och ren blåton som ger tydliga associationer av himmel och hav. Panelen är målad med LADY Supreme Finish

Se mer från den nya färgkartan CANVAS

Kulörerna vi omger oss med betyder mer än någonsin – både när det gäller vad de berättar om oss, och hur de berikar känslan i hemmet.

Här kan du utforska de olika färgsättningsstilarna i den nya färgkartan CANVAS:

Läs mer om monokrom färgsättning.

Läs mer om närliggande kulörer.

Läs mer om komplementkulörer.

Läs mer om färgsättning med neutrala kulörer.

 

Den nya färgkartan är påväg ut till butikerna och kulörerna finns tillgängliga hos våra återförsäljare från vecka 36. 

Styling: Kråkvik/DÓrazio

Foto: Anders Schønnemann 

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

4947 True Blue – en elegant kick till din interiör

Kulörnyheten Jotun LADY 4947 True Blue från vår nya färgkarta CANVAS är en frisk och ren blåton med omedelbara associationer…

Monokrom kulörharmoni

Den nya färgkartan från Jotun LADY – CANVAS – innehåller många nya, härliga kulörkombinationer och bra tips på hur du…

Vacker minimalism med neutrala nyanser

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller flera nya vackra kulörer. Här kan du läsa mer om hur du…

Ge rummet karaktär med komplementkulörer

Den nya färgkartan från Jotun LADY – CANVAS – innehåller nya, härliga kulörnyanser inspirerade av naturen! Här kan du läsa…

Naturliga kombinationer med närliggande kulörer

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller nya inspirerande kulörter och bra tips på hur du kan skapa behagliga…

Välkommen hem till Halvor och Julian

I en lägenhet i Frogner, en bit utanför Oslo, fann den norska inredningsprofilen och möbeldesignern Halvor Bakke och hans Brand Manager…