20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma röda nyanser kan ge associationer till stora landskap och vackra naturområden som får glöd i soluppgången. Säg hej till korallfärgen 20217 Muted Coral!

Bilden ovan: Vår korallröda nyhet är en riktig energikick, samtidigt som den har en dämpad och elegant känsla över sig. Bordsytan är målad med LADY Supreme Finish Pure Matt i 20217 Muted Coral.

Röda och rosa toner är populärt

Korallfärger kom in i bilden på riktigt för några sedan och håller sig stabilt som en populär kulör. I inredningsvärlden blir röda och rosa persikotoner allt mer i ropet. Nyheten 20217 Muted Coral har snabbt blivit en favorit från vår senaste LADY-färgkarta CANVAS – och vi förstår mycket väl varför!

Korallröd vägg målad med JOTUN LADY Pure Color 20217 Muted Coral och beige bord målat med LADY Supreme Finish Pure Matt 12075 Soothing Beige

På väggen ser du 20217 Muted Coral, målad med LADY Pure Color, och på bordet är det målat med LADY Supreme Finish Pure Matt i 12075 Soothing Beige. Se så fint kulörerna matchar varandra!

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Korallröd dörr piggar upp!LADY Supreme Finish Silkematt i 20217 Muted Coral och väggen med LADY Pure Color i 12075 Soothing Beige.Härligt med korallröd dörr till en beige vägg! 20217 Muted Coral lyfter verkligen de varma neutralerna till en ny nivå. Dörren och listerna är målade med LADY Supreme Finish Silkematt i 20217 Muted Coral och väggen med LADY Pure Color i 12075 Soothing Beige.

Färgkombinationer till 20217 Muted Coral

20217 Muted Coral är en elegant, dämpad korallröd färg, och kommer garanterat att bli en utmärkt accentfärg till många av Jotuns mest populära gröna nyanser som 8281 Pale Linden, 7628 Treasure, 7629 Antique Green och 8302 Lagerträd.

Vår korallröda nyhet passar verkligen bra med gröna färger. Kombinera annars 20217 Muted Coral med vita, beige, grå, rosa och terrakottatoner – eller med gult!

Jotun LADY färgprover. Överst ser vi 0288 Mexico, följt av korallröd 20217 Muted Coral och 8583 Earthy Yellow. 

Dröm dig bort till solnedgångar, sanddynor och värme med denna härliga färgtrio. Överst ser vi 0288 Mexico, följt av 20217 Muted Coral och 8583 Earthy Yellow

Det är inte alltid så mycket som ska till – har du en neutralt färgsatt interiör, kan du addera personlighet och karaktär i rummet genom att måla golvlisterna i en spännande accentfärg. Välj en färg du gillar och som harmonierar med huvudfärgen i rummet, men som också poppar lite!

Korallröd golvlist! Listen är målad med LADY Supreme Finish Pure Matt i 20217 Muted Coral och väggarna med den supermatta färgen LADY Pure Color i den bruna färgen 12291 Soft Brown.

Så snyggt med en korallröd list till den bruna väggen. Det blir verkligen pricken över i:et! Färgen på golvlisten matchar även piedestalen – ett smart grepp som förstärker accentfärgen i den i övrigt neutrala inredningen. Här är väggarna målade med den supermatta färgen LADY Pure Color i den bruna färgen 12291 Soft Brown, medan golvlisten är målad med LADY Supreme Finish Pure Matt i 20217 Muted Coral

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Ton-i-ton färgsättning

Färger i samma kulörton med olika intensitet, som den nya 2224 Indi Pink och 20217 Muted Coral, skapar en spännande interiör. Lägg till en varm neutral som 12075 Soothing Beige och skapa ett mer sobert uttryck.

Väggen längst fram är målad i kulören 12075 Soothing Beige och väggen i bakgrunden i 2224 Indi Pink - båda med Jotun LADY Pure Color. Listerna och dörren är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt i en korallröd nyans: 20217 Muted Coral.

Även här piggar en korallröd dörr med matchande lister upp! Listerna och dörren är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt i 20217 Muted Coral. Väggen längst fram är målad i kulören 12075 Soothing Beige och väggen i bakgrunden i 2224 Indi Pink – båda med LADY Pure Color.

Läs mer om ton-i-ton (monokrom) färgsättning här.

Använd gärna samma färg i olika glansgrader. Detta ger interiören en extra dimension. LADY Supreme Finish finns i fyra olika glansgrader och är perfekt för dörrar, lister, panel och andra snickerier.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Mer inspiration

Är du nyfiken på fler kulörer från vår senaste färgkarta? Se hela färgkartan CANVAS här. Om du vill ha nyheter och inspiration från oss direkt till din inkorg kan du prenumerera på våra nyhetsbrev här. Du kan också följa oss på Facebook och Instagram!

Styling: Kråkvik/DÓrazio
Foto: Anders Schønnemann

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som…