5 vackra målade badrum

5 vackra målade badrum

Målar du badrumsväggarna kan du välja just den stil och atmosfär du själv gillar. Lekfullt, luftigt, elegant eller kanske lite vågat? Väljer du ett målat badrum så finns det ett hav av möjligheter och inte minst av läckra färgkombinationer som ger dig ett helt unikt badrum. Det bästa av allt – Känner du för en förändring så målar du om på ett kick!

LADY AQUA till badrummet!

Visste du att LADY har en våtrumsfärg som ger vackra silkematta badrumsväggar? Den heter LADY Aqua, ingår i Jotuns våtrumssystem, är fuktbeständig och ger dig vackra, matta våtrumsväggar. Låt dig inspireras av de här vackra badrummen.

Unika och snygga badrum

1. Behagligt och fräscht

Måla badrummet med LADY Aqua

LADY Aqua i färgen 7163 Minty Breeze

Om du väljer en behaglig färgpalett av blågröna mintiga färger och kalla grå färger får du ett fräscht uttryck och en behaglig atmosfär i badrummet. Detta är kulörer som är snygga i kombination med rent vitt, mörkare gråtoner och dämpade blå.

Ihop med Minty Breeze och Vit Poesi bör du välja rena och neutrala vita färger som tex 9918 Klassisk Vit på detaljer som kakel och möbler. Undvik varma beige- och vita färger. Ihop med LADY 6325 Balans fungerar det med rena vita, varma vita samt med grå-, beige- och bruna färger.

En frisk grön bris över landet!

Matta väggar har varit en ihållande trend ett bra tag och nu ska även badrummet ha matta väggar. LADY Aqua ger dig silkematta väggar och det är den enda våtrumsfärgen på marknaden som har en silkematt glans oavsett vinkel.

2. Tidlös och varm favorit

Målade badrumsväggar med LADY Aqua

LADY Aqua i kulören 1032 Grå Harmoni

Grå Harmoni och Grå Skiffer är varma och gyllene och två av våra populäraste grå färger. De är snygga ihop med den ”mjuka”, sofistikerade och vågade Naturligt Svart eller med de vita färgerna 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull. Undvik att använda dem ihop med kalla och neutrala grå färger eftersom de då kommer att se lite ”smutsiga” ut.

LADY Aqua kan användas på väggar och i tak, den är fuktbeständig och förhindrar att fukt tränger in i underlaget. Färgen har täckgaranti, innehåller antimögelmedel och är lätt att underhålla och tvätta. Systemet är så vattentätt att det även är godkänt att använda i duschen. Visst är det fantastiskt?!

3. Vackra gråblå färger för stillhet och värme

Matta badrumsväggar med LADY Aqua

LADY Aqua i kulören 4629 Skuggblå

Det här är paletten för dig som älskar varma grå färger och varma, djupa blå färger. Varmgrå är en behaglig och varm grå färg som är snygg ihop med ljusare kulörer som 10679 Washed Linen, eller en djupare, varm grå som 1352 Form. 4629 Skuggblå är en blågrå färg med en tydlig varm och röd underton.

Är du av den mer vågade typen? Måla badrummet i 4477 Deco Blue, en fantastisk kulör som ger känslan av dämpad lyx.

4. Varm bas och ett hav av möjligheter

Matta väggar i badrummet med LADY Aqua

LADY Aqua i kulören 10678 Space

De beige och bruna färgerna i den här paletten ger en varm stämning och en perfekt utgångspunkt för att tillsätta andra, mer kulörta, färger som rostrött, varmblått eller mörkbrunt. Roströda färger kan skapa en varm och orientalisk stil, medan de blå ger uttrycket en mer klassisk touch.

Färger som 1144 Sand och 1931 Kokos passar fint in i den här paletten. De är också bra som riktmärke om du har andra varma, beigea detaljer som du vill plocka in, men är osäker på vad som passar. Färgerna är nämligen väldigt läckra till en mängd olika träslag och ytor i varma färger.

Den här paletten ger dig all världens möjligheter att skapa just den atmosfär som du önskar dig, bara genom att plocka in olika detaljer.

5. Färgstarkt, energiskt och friskt

Måla badrummet med LADY Aqua

LADY Aqua i fargen 2782 Deco Pink

LADY 9918 Klassisk Vit.LADY 2782 Deco Pink.LADY 8478 Pale Green.

Grönt och rosa är viktiga färger den här säsongen, och vill du ha ett färgsprakande och glatt badrum – då är detta paletten för dig!

Grönt är frodigt, svalt och behagligt på samma gång och ger samtidigt en massa energi. Kombinerar du paletten med härliga, gröna växter så kommer rummet att bli otroligt levande! Väljer du en rosa nyans får badrummet en läcker, feminin prägel.

I paletten hittar du också vår helt neutrala Klassisk Vit som är en vit färg för dig som vill ha det rent och vitt. Inga gula, röda eller blå undertoner här inte. Bara vitt! OBS! Det finns många vita färger så tänk på att ta hänsyn till vilken vit du har på badrumsinredningen, kakel och andra detaljer.

Se fler vackra badrum och läs mer om nyheten LADY Aqua här.

Silkematt, vackert och vattentätt

Oavsett färgval, stil och atmosfär – ska du måla badrummet så måste du använda färg som är anpassad för våtutrymmen. LADY Aqua ingår som en del i Jotuns godkända våtrumssystem.

Att leka med färger är otroligt roligt och inte minst spännande när man ser hur olika uttryck badrummet kan få bara med hjälp av små färgändringar. Väljer du att måla väggarna i badrummet är du garanterad ett levande rum där du kan ändra atmosfär så ofta du vill. Nytt badrum på ett kick, och till ett överkomligt pris – just det vi alla drömmer om!

Sugen på ett trendigt badrum till ett rimligt pris?

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…