5 vackra målade badrum

5 vackra målade badrum

Målar du badrumsväggarna kan du välja just den stil och atmosfär du själv gillar. Lekfullt, luftigt, elegant eller kanske lite vågat? Väljer du ett målat badrum så finns det ett hav av möjligheter, och inte minst av läckra färgkombinationer som ger dig ett helt unikt badrum. Det bästa av allt? Känner du för en förändring så målar du om på ett kick!

Nyhet!

Har du sett att LADY just har lanserat en ny våtrumsfärg? Den heter LADY Aqua, ingår i Jotuns våtrumssystem, är fuktbeständig och ger dig dessutom vackra, silkematta våtrumsväggar. Låt dig inspireras av de här vackra badrummen.

Unika och snygga badrum

1. Behagligt och fräscht

Måla badrummet med LADY Aqua

LADY Aqua i kulören 7163 Minty Breeze

Förslag till kulörpalett:

LADY 6325 Balans
LADY 7163 Minty Breeze
LADY 8394 Vit Poesi

Om du väljer en behaglig palett av blågröna minttoner och kalla gråtoner får du ett fräscht uttryck och en behaglig atmosfär i badrummet. Detta är kulörer som är snygga i kombination med rent vitt, mörkare gråtoner och dämpade blå.

Ihop med Minty Breeze och Vit Poesi bör du välja rena, neutrala vittoner på detaljer som kakel och möbler, t.ex. LADY 9918 Klassisk Vit. Undvik varma beige- och vittoner. Ihop med LADY 6325 Balans fungerar det med rena vita, varma vita samt med grå-, beige- och bruntoner.

Matta väggar har varit en ihållande trend ett bra tag, och nu ska även badrummet ha matta väggar. LADY Aqua ger dig silkematta väggar – det är den enda våtrumsfärgen på marknaden som har en silkematt glans oavsett vinkel.

2. Tidlös och varm favorit

Målade badrumsväggar med LADY Aqua

LADY Aqua i kulören 1032 Grå Harmoni

Förslag till kulörpalett:

LADY 1032 Grå Harmoni
LADY 1462 Grå Skiffer
LADY 9938 Naturligt Svart

Grå Harmoni och Grå Skiffer är varma och gyllene i tonen, och två av våra populäraste gråtoner. De är snygga ihop med den ”mjuka”, sofistikerade och vågade Naturligt Svart, eller med vittonerna 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull. Undvik att använda dessa vita ihop med kalla och neutrala gråtoner eftersom de då kommer att se lite ”smutsiga” ut.

LADY Aqua kan användas på väggar och i tak, den är fuktbeständig och förhindrar att fukt tränger in i underlaget. Färgen har täckgaranti, innehåller antimögelmedel och är lätt att underhålla och tvätta. Systemet är så vattentätt att det även är godkänt att använda i duschen. Visst är det fantastiskt?!

3. Vackra gråblå nyanser för stillhet och värme

Matta badrumsväggar med LADY Aqua

LADY Aqua i kulören 4629 Skuggblå

Förslag till kulörpalett:

LADY 0394 Varmgrå
LADY 4629 Skuggblå
LADY 4477 Deco Blue

Det här är paletten för dig som älskar varma gråtoner och varma, djupa blåtoner. Varmgrå är en behaglig och varm grå som är snygg ihop med ljusare kulörer som 10679 Washed Linen, eller en djupare, varm grå som 1352 Form. 4629 Skuggblå är en blågrå kulör med en tydlig varm, röd underton.

Är du av den mer vågade typen? Måla badrummet i Deco Blue, en fantastisk kulör som ger känslan av dämpad lyx.

4. Varm bas och ett hav av möjligheter

Matta väggar i badrummet med LADY Aqua

LADY Aqua i kulören 10678 Space

Förslag till kulörpalett:

LADY 1001 Eggvit
LADY 10678 Space
LADY 1623 Marrakesh

De beige och bruna tonerna i den här paletten ger en varm stämning och en perfekt utgångspunkt för att tillsätta andra, mer kulörta, toner som rostrött, varmblått eller mörkbrunt. Roströda toner kan skapa en varm och orientalisk stil, medan de blå ger uttrycket en med klassisk touch.

Kulörer som 1144 Sand och 1931 Kokos passar fint in i den här paletten. De är också bra som riktmärke om du har andra varma, beigea detaljer som du vill plocka in, men är osäker på vad som passar. Kulörerna är nämligen väldigt läckra till en mängd olika träslag och ytor i varma toner.

Den här paletten ger dig all världens möjligheter att skapa just den atmosfär som du önskar dig, bara genom att plocka in olika detaljer.

5. Färgstarkt, energiskt och friskt

Måla badrummet med LADY Aqua

LADY Aqua i fargen 2782 Deco Pink

Förslag till kulörpalett:

LADY 9918 Klassisk Vit
LADY 2782 Deco Pink
LADY 8478 Pale Green

Grönt och rosa är viktiga kulörer den här säsongen, och vill du ha ett färgsprakande och glatt badrum – då är detta paletten för dig!

Grönt är frodigt, svalt och behagligt på samma gång – och ger samtidigt en massa energi. Kombinerar du paletten med härliga, gröna växter så kommer rummet att bli otroligt levande! Väljer du en rosa nyans får badrummet en läcker, feminin prägel.

I paletten hittar du också vår helt neutrala Klassisk Vit – en vitton för dig som vill ha det rent och vitt. Inga gula, röda eller blå undertoner här inte. Bara vitt! OBS! Det finns många vita toner så tänk på att ta hänsyn till vilken vit du har på badrumsinredningen, kakel och andra detaljer.

Se fler vackra badrum och läs mer om nyheten LADY Aqua här.

Silkematt, vackert och vattentätt

Oavsett kulörval, stil och atmosfär – ska du måla badrummet måste du använda färg som är anpassad för våtutrymmen. LADY Aqua ingår som en del i Jotuns godkända våtrumssystem.

Att leka med färger är otroligt roligt, och inte minst spännande när man ser hur olika uttryck badrummet kan få bara med hjälp av små kulörändringar. Väljer du att måla väggarna i badrummet är du garanterad ett levande rum där du kan ändra atmosfär så ofta du vill. Nytt badrum på ett kick, och till ett överkomligt pris – just det vi alla drömmer om!

Sugen på ett trendigt badrum till ett rimligt pris?

Tanja
Tanja

Tanja – Digital inspiratör Jotun

Tanja ger LADY en helhetlig närvaro på webben, och ser till att trender, tips och aktuella nyheter hittar vägen från vår interiöravdelning och ut till er som följer oss i den digitala sfären. Hittar hon något som kan vara till inspiration eller nytta är det er hon först delar sina tips med.

Färgen som trollar bort ojämn vävtapet!

Är du en av dem som drömmer om släta, betonglika väggar? Med nyheten LADY Minerals Revive kan du äntligen bli kvitt…

Ny färgkarta för släta, betonglika väggar!

Se alla färger i den nya färgkartan! LADY Minerals Revive 8252 Green Harmony.  Släta väggar med betonglook Ibland kan renovering…

Nytt hus med personliga färger

Andrea Gravningen valde dämpad rosa till sitt vardagsrum. Färgen heter LADY 10580 Soft Skin. Även om det nya huset – eller…

Vinn gåvor från MENU

Den eleganta lilla lampan, Socket lamp från Menu, passar in överallt! Den vackra panelen är målad silkematt med LADY Supreme…

Små grepp ger stora förändringar!

Återupptäck någonting av det fina du redan har genom att sätta samman det på ett annat sätt! Väggen har färgen LADY…

Våra vackraste röda färger

Rött ökar aptiten! Detta härliga kök har fått den smakfulla rödrosa färgen LADY 20120 Organic Red. Rött är passion Rött…

Go to top