7386 Pistachio – en ny grön färg som kanske blir din nya favorit?

7386 Pistachio – en ny grön färg som kanske blir din nya favorit?

Med 7386 Pistachio får hemmet en frisk och härlig känsla! En grön färg som 7386 Pistachio skapar en spännande dynamik, oavsett om du har en monokrom färgsättning eller om du leker med komplementkulörer.

Bilden ovan: Vacker, lekfull och en smula annorlunda. JOTUN 7386 Pistachio är här för att sprida både glädje och ro.

En frisk, klar och lekfull grön färg

7386 Pistachio är en frisk och klar grön färg, och samtidigt en lekfull och levande pastellton. Den kan beskrivas som en perfekt kombination av mintgrön och gyllengrön. I kombination med rena vittoner upplevs den fyllig, men tillsammans med rosa, persikotoner, orange och gult blir den mer lekfull.

grön färg 7386 pistachio, 1775 fresh pasta, 7686 Mindful Green och 8493 Green TeaPistachio upplevs som mer lekfull tillsammans med gult, men funkar även väldigt bra till andra gröna toner. Överst ser vi kulören 1775 Fresh Pasta, följt av 7386 Pistachio, 7686 Mindful Green och 8493 Green Tea.

Kulören kommer att ge energi till mörkare, grönaktiga blåtoner. 7386 Pistachio är vacker till möbler och golv i ek, men passar även bra till de mörkare träslagen och till natur- och cognacsfärgat skinn.

Jotun Lady 7386 Pistachio grön färg

Härliga 7386 Pistachio är en av de allra mest spännande nyheterna från vår senaste färgkarta för 2024 – CANVAS.

Se även vinförrådet målat i 7386 Pistachio hemma hos Linn Eklund.

En annorlunda grön färg

Den nya gröntonen 7386 Pistachio är kanske lite annorlunda mot våra tidigare gröna nyanser. Kulören ger mer ”punsch” än många av de andra gröna tonerna som oftast är mer dämpade och försiktiga. Om du vill ha ett hem med en gyllene och en sprudlande grön färg är 7386 Pistachio en färg du bör titta närmare på.

LADY Supreme Finish 7386 Pistachio, LADY Supreme Finish 1775 Fresh Pasta

Lekfullt rum med 7386 Pistachio på skåpen och 1775 Fresh Pasta på dörren, målade med LADY Supreme Finish. På väggen ser du kulören 1622 Reflektion målad med LADY Pure Color.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Gult och grönt ihop är exempel på en färgsättning med närliggande kulörer utifrån färgcirkeln. Läs mer om närliggande kulörer här.

Lugnande grönt

Gröna kulörer hjälper oss att tänka klart. De gröna tonerna ger också omedelbara associationer till naturens lugn och skapar rum med avslappnande atmosfär.

Med gröna kulörer ton-i-ton återskapar du lugnet från en solig skogsglänta, vilket ger ditt hem en frisk, härlig och rogivande atmosfär. Med de två andra gröna kulörnyheterna 7686 Mindful Green och 7685 Subtle Green skapar du ett harmoniskt rum som för tankarna mot skogens vackra ljus och behagliga färger.

Jotun Lady 7386 Pistachio grön färg

Den främre väggen är målad med LADY Pure Color i kulören 7386 Pistachio. Listerna i bakgrunden är målade med LADY Supreme Finish i 7686 Mindful Green och den bakgre väggen med LADY Pure Color i 7685 Subtle Green.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Kontraster attraherar varandra

Komplementfärgen till grönt är rött. Om du vill leka med kontraster så kan du med andra ord använda rödaktiga toner tillsammans med 7386 Pistachio för att få spännande kombinationer. Ett bra exempel är den rödbruna kulören 2300 Jord. Kulören innehåller också en touch av lila. Med sin unika framtoning är den väldigt fin tillsammans med 7386 Pistachio.

LADY 2030 Jord, LADY 7386 Pistachio grön färg

Att sätta ihop 2300 Jord och 7386 Pistachio ger en otroligt spännande kontrast som ger liv till rummet. För den bästa kulörupplevelsen rekommenderar vi att måla med LADY Pure Color.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Få hjälp med färgsättningen av vår kulörexpert

Om du behöver tips och råd kring hur du ska färgsätta ditt hem finns vår kulörrådgivare Annika till hands. Via Jotuns Kulörrådgivning svarar hon på dina frågor och ger personliga färgsättningstips för just ditt hem. På kulörrådgivningssidan hittar du även många tidigare kulörråd med massor av värdefulla tips om olika kulörer och färgkombinationer.

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som…