DIY-projekt med Linn Eklund

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes man förvandlade till en vinkällare som målades om med LADY-färg i den nya kulören 7386 Pistachio. Se resultatet här och hör Linns tankar om renovering och framtida DIY-projekt!

Lägenhet på Södermalm

Kreatören och entreprenören Linn Elofsson Eklund bor i en etagelägenhet på Södermalm i Stockholm tillsammans med sin man Felix Elofsson, före detta professionell puckelpiståkare som nu studerar form på Beckmans. Lägenheten de bor i är ett renoveringsobjekt som, likt många andra, dragit ut på tiden.

– Vi köpte vår lägenhet för ett år sedan och tänkte precis som alla andra ”vad kul med ett renoveringsobjekt”. Men sen lyckades vi gifta oss samma år och renoveringen hamnade lite i skuggan och har dragit ut oändligt på tiden. Nu har vi levt utan kök i snart tre månader, och fler lär det nog bli… Men visst är det kul att renovera? Haha, skrattar Linn.

En glimt av utrymmet under trappen.

– Oavsett så älskar vi vår lägenhet och det kommer bli allt vi någonsin har drömt om och lite till, säger Linn.

Skapar möbler

När Linn Elofsson Eklund inte skapar inspirerande innehåll på Instagram arbetar hon med sitt familjeföretag House of Bolon som skapar möbler och mönstrade golv. Att Linn är kreativ och inredningsintresserad är riktigt bra egenskaper både i arbetslivet och privat med renoveringen, med andra ord.

Fel i köksrenoveringen blev utrymme för vinförråd

Linn berättar att renoveringen skapade både hinder och möjligheter – men mest möjligheter enligt henne själv!

– Den preliminära planen var att bygga in köket under trappan för att optimera ytan. Men sedan gjorde vår köksleverantör fel och beställde fel mått på stommar som gjorde att vi behövde flytta ut köket 30 cm ut från trappen ändå, säger Linn. Det resulterade att vi fick ett ”dolt utrymme” under trappen.

Bakom köksluckorna döljer sig förrådet. Härligt med den gröna kulören 7386 Pistachio som poppar!

Oavsett så älskar vi vår lägenhet och det kommer bli allt vi någonsin har drömt om och lite till

Linn och Felix skapade ett vinförråd av det dolda utrymmet. Smart! Väggarna är målade med LADY Pure Color7386 Pistachio och hyllplanen med LADY Supreme Finish Halvblank i 7386 Pistachio.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Linn fortsätter att berätta om det lilla förrådet.

– Tack och lov blev det tillräckligt stort för ett förråd/skafferi (läs: vinförråd) – ni skulle höra mitt skrik av lycka när vår vinkyl, som jag hade gett upp hoppet om för längesedan, fick plats! säger Elin.

Pistagegrönt på både väggar, glasdekorationer och vinetikett.

Kreativt DIY-projekt

Det kreativa paret Linn och Felix kom snabbt på idén att detta utrymme kunde bli något användbart och finurligt, och inte bara en bortglömd vrå.

– Det här otroliga utrymmet behövde givetvis en lika fin uniform som resten av lägenheten, utan att göra det för pretentiöst. Här bestämde vi oss för Jotuns nya kulör 7386 Pistachio. Det var ett svårt val mellan just pistage-grönt och en skrikig rosa, men pistage kändes behagligare mot träet och det rostfria stålet, säger Linn.

Till hyllplanen i förrådet användes vår slitstarka snickerifärg LADY Supreme Finish i den näst blankaste glansgraden Halvblank.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Kärleken till pistagegrönt

Linn har alltid gillat pistagegrönt. Vilken tur att vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjöd på just en pistagegrön kulör – 7386 Pistachio! Se mer från vår senaste färgkarta här.

– Att jag föll för just 7386 Pistachio beror på att balansen mellan det mörka träet och stålet – det kändes som att 7386 Pistachio var pusselbiten som fattades. Alla material poppade upp varandra! Sen är jag en pistachio-lover på många håll, allt från att bära det i kläder till att äta glass. Pistage är bäst i alla dess former, säger Linn.

Grönt är skönt! Riktigt bra val med pistagegrönt till vinförrådet. Väggen är målad med LADY Pure Color i 7386 Pistachio 

Sen är jag en pistachio-lover på många håll, allt från att bära det i kläder till att äta glass. Pistage är bäst i alla dess former.

Färgkombinationer till 7386 Pistachio

7386 Pistachio är en frisk och klar grönton. En lekfull pastell, som samtidigt är delikat. Den kan beskrivas som en perfekt kombination av mintgrön och gyllengrön. I kombination med renare vita toner upplevs den som fyllig, medan den känns mer lekfull ihop med rosa, orange, gult och persikotoner.

Kulören kommer även ge energi till andra gröna toner eller mörkare, grönaktiga blåtoner. Pistachio är vacker till möbler och golv i ek, men passar också väldigt bra till de mörkare träslag samt natur- och cognacsfärgat skinn.

Gillar det ”ruffa” resultatet

Linn och Felix är nöjda med sitt gröna vinförråd och hoppas även kunna få in lite möbler där framåt!

– Vi är väldigt nöjda! Jag gillar att känslan är lite ”ruff” i utrymmet, men pistagefärgen gör verkligen att det poppar och att man inte vill lämna rummet. Vi skojar dagligen om att vi borde sätta in ett litet cafébord och två stolar så vi kan ha en liten vinbar där inne för att det är så mysigt, haha! Vem vet, kanske blir Stockholms hetaste speakeasy bar inom kort? säger Linn.
Lekfullt grönt i en ruff miljö. Snygg kombo! Väggarna är målade med LADY Pure Color i 7386 Pistachio

Jag gillar att känslan är lite ”ruff” i utrymmet, men pistagefärgen gör verkligen att det poppar och att man inte vill lämna rummet

Kommande DIY-projekt

Framåt väntar fler spännande projekt, bland annat i deras nya sommarhus.

– Vi ska faktiskt ge några rum i vårt sommarhus ett litet lyft denna sommar (som också är ett pågående renoveringsprojekt, varför ha ett när man kan ha två?). För att ge er en liten hint tänker jag ränder och chokladbrunt. Kanske en touch av pistage också, vem vet? Lovar att ni kommer få se allt om detta när det är dags! säger Linn.

Vi hoppas att vi får följa med Linn på fler kreativa projekt!

Se Linns film på ommålningen av det dolda vinförrådet

 

Vi tackar Linn för besöket och önskar henne all lycka till framåt!

Foto och styling: Linn Eklund

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som…

Lanseringsevent för LADY Minerals hemma hos Angelica Svanström

Vi har lanserat en ny färgkarta för LADY Minerals kalkfärg och LADY Minerals Revive väggförnyare! Vad passar väl bättre än…