Bra färger till sovrummet

Bra färger till sovrummet

Hotellkänsla i sovrummet! Det här fina, varmblå sovrummet har fått färgen LADY Pure Colour 4143 Anemon. Designen är gjord av Karina L. Holmen. Foto: Anne Bråtveit.

Sov gott i blått

Önskan om att skapa behagliga och avslappnande zoner är viktigare än någonsin. Hemmet ska vara en bra plats där vi kan få ro och koppla av. Inte minst gäller detta sovrummet! Det är här vi ska få en god natts sömn och hämta energi i en hektisk vardag.

Många slappnar av extra bra i färgnyanser från naturen. Det är mycket blå och gröna toner i sovrummet och gärna de lite mörkare valörerna. För många av oss känns det bra att krypa in i en mörkare, omslutande färg när vi ska sova. Övergången från natt till dag blir kanske också mjukare i ett rum med en lite mörkare färg?

Dröm dig bort med bra färgtips? Här hittar du många läckra blå och blågröna sovrum…

Bra färger till sovrummet

Här blev både tak och väggar målade supermatta med LADY Pure Colour 4143 Anemon. Foto: Anne Bråtveit. Se mer från denna bostad här.

LADY Pure Color 5455 Industrial Blue

Den släta väggen har fått färgen LADY Pure Color 5455 Industrial Blue. Panelen är målad i samma färg med  LADY Supreme Finish i en matt glansgrad. Se detta sovrum i flera färger här.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suverän finish – både på dörrar och lister
  • Extremt slitstark
  • Jämn och vacker yta
  • Matt, silkematt, halvblank, superblank

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Stylisterna valde gråblått

Stylistparet Jannicke Kråkvik och Alessandro D’Orazio valde den vackra gråblå nyansen 4629 Skuggblå, då de renoverade sin lägenhet. – Jotun 4629 Skuggblå har länge varit en favorit, säger Jannicke Kråkvik i en tidligare intervju om deras lägenhet. – Då vi hittade tillbaka till den, var valet enkelt. Den omfamnar rummen och lugnar ner inredningen och är fantastisk bra att leva i, berättar Jannicke, som driver Kollekted by ihop med Alessandro.

LADY 4629 Skuggblå

Kalkfärgen LADY Minerals ger känsla och struktur till väggen. På väggen hänger mässingslampan 90° Wall Light från frama. Stolen är Bertoina Diamond wire chair.

LADY 4629 Skuggblå

Mjuka detaljer från sovrummet. LADY Minerals ger rummet en ruffare känsla och en matt, naturlig elegans till väggen. Den översta delen av väggen är målad i samma färg med LADY Pure Color.

Foto: Line Klein. Styling: Kråkvik & D’Orazio. Se mer från lägenheten här.

 LADY Minerals

LADY Minerals

  • Levande kalkmatt yta
  • Unikt uttryck
  • Enkelt att lyckas
  • Täckgaranti

Blågrönt lugn

5030 St. Pauls Blue är en annan favorit för många! Denna färg är också fin i kalkfärgen LADY Minerals!

LADY 5030 St. Pauls Blue

Detta sovrum är målat med LADY Minerals kalkfärg i den blå nyansen 5030 St. Pauls Blue, som har grå-gröna undertoner.

LADY 5030 St. Pauls Blue

Med färgen LADY Pure Color 5030 St. Pauls Blue, har sovrummet fått ett behagligt lugn och en bra atmosfär. Färgen är också perfekt i kombination med skinn och framhäver den fina, handgjorda sänggaveln på bästa sätt. Sänggaveln i skinn från danske byThornam. Foto: Nyanser.no/Bjørn J. Stenersen, styling Hege Barnholt.

Behöver du tips för ett litet sovrum? Se här!

Havets färger till sovrummet

I den här stugan i Vesterålen har sovrummet fått havets färgnyanser. Kombinationen mot det rustika golvet är läcker!

LADY Pure Color 5180 Oslo

Väggarna är målade med LADY Pure Color 5180 OsloFoto: Nadia Norskott. Styling: Kirsten Visdal

Bra färger till sovrummet

Kanske värden finaste blågröna nyans…? Det andra sovrummet i hyttan har fått färgen LADY Pure Color 6325 Balans – denna färg framstår mest som grön. Foto: Nadia Norskott.

Bra färger till sovrummet

Ännu en fin grön färg till sovrummet är 6352 Evening Green. Med LADY Pure Color får rummet en mjuk och sensuell känsla. Foto: Nadia Norskott.

Bra färger till sovrummet

För den som önskar en lite ljusare mint-variant, är LADY Pure Color 6350 Soft Teal läcker!

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti
Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som…

Lanseringsevent för LADY Minerals hemma hos Angelica Svanström

Vi har lanserat en ny färgkarta för LADY Minerals kalkfärg och LADY Minerals Revive väggförnyare! Vad passar väl bättre än…

Kalkfärg hemma hos Emelie Sundberg

Fotografen och stylisten Emelie Sundberg ville skapa en levande känsla i vardagsrummet. Hon bestämde sig därför för att måla väggarna…

Nymålat vardagsrum i 1376 Froströk hos Elin Lannsjö

Stylisten och keramikern Elin Lannsjö tog inspiration från vår senaste färgkarta CANVAS och valde den vackra beige färgen 1376 Froströk…

Vi lanserar ny LADY Minerals-färgkarta!

Ge nytt liv till inredningen med vackra och unika kulörer från LADY Minerals kalkfärg – och bli förälskad i kalkfärgens…

Hemma hos Michaela Forni

Harmoniskt och sofistikerat är ledorden hemma hos Michaela Forni. Inspireras av vackra kulörval och lyxiga inredningsdetaljer och hör Michaelas tankar…