Hemma hos Kråkvik och D’Orazio

Hemma hos Kråkvik och D’Orazio

Med Jotun-färgen 4629 Skuggblå, har Kråkvik och D’Orazio fått en harmonisk, omfamnande färg i sin nyrenoverade lägenhet.

Stylister och partners

För den norsk-italienska superduon, Jannicke Kråkvik och Alessandro D’Orazio, vävs jobb- och privatliv tätt samman. De arbetar i par, som stylister och scenografer, med projekt för kunder i hela Europa och har också sin egen inredningsbutik, Kollekted by, på Grünerløkka. Som namnet antyder, innehåller butiken noggrant utvalda möbler och inredningsdetaljer. Hemma i Oslo har deras lägenhet äntligen blivit renoverad efter att ha väntat länge på lanseringen av deras drömmöbel…. Mer om detta längre ner! Hos Jannicke och Alessandro får nämligen bara det som är nödvändigt plats och ingenting köps in utan noggranna överväganden – varken till butiken eller till hemmet.

Jannicke Kråkvik och Alessandro D'Orazzio

Jannicke Kråkvik och Alessandro D’Orazio hemma i köket som har fått Jotunfärgen 4629 Skuggblå.

Färgen omfamnar inredningen

Bilderna från lägenheten ger otvivelaktigt intrycket av att färgvalet har varit viktigt för paret.
”Hur kom ni fram till just dessa färger?”, frågar vi.
”Vi har bott i samma lägenhet i fjorton år med många olika färgkombinationer. Lägenheten har bland annat använts som location och vi har fått prova de flesta färger”, säger Jannicke. ”I samband med renovering av bland annat kök och bad, bestämde vi oss för att ge hela lägenheten ett nytt lager färg. Vi la lite tid på att hitta rätt färg men var eniga om att måla allt i samma färg; väggar, listverk, fönster och dörrar – och att vi inte ville ha vitt eller grått.”

Jotun 4629 Skuggblå har länge varit en favorit! Då vi hittade tillbaka till den, var valet enkelt: en mörkare färg i en spännande blåton som ändrar sig mycket med ljuset. Den omsluter rummen och tonar ner inredningen och är fantastisk skön att leva i.

Vardagsrummet

LADY Pure Color 4629 Skuggblå ger en lugn inramning till hemmet. Båda borden (Frama) och stolarna (Restart Milano) kan köpas hos Kollekted by.

Fönster, dörrar och lister är målade med LADY Supreme Finish Matt i samma kulör.

Vardagsrum och sovrum

Inredning – ett evigt projekt

Det är lätt att tro att Jannicke och Alessandro ständigt byter inredning hemma eftersom de arbetar så tätt ihop med designers och alltid är uppdaterade på det senaste. ”Vi är inte så upptagna av design som man kanske tror. Vi är tänker mer på uttryck och form”, berättar paret. ”Om designen är ren, enkel och ärlig på något sätt. Och, vi vill gärna ha så få saker som möjligt.”

Frama lådsektion

Många av möblerna och inredningsdetaljerna i lägenheten är prototyper från bland annat Frama.

Köket är det viktigaste rummet

”För oss är köket det absolut viktigaste rummet”, berättar Jannicke. ”Där tillbringar vi alla de få timmarna vi är hemma – och här var valet enkelt. När vi såg prototypen av Frama’s kök första gången valde vi att skjuta upp renoveringen i två år tills köket var klart för leverans.”

”Detta kök är en unik möbel som var värd att vänta på”, fyller paret i. Frama’s kök är helt i trä; handgjort i Köpenhamn – och är lika mycket möbel som kök. Det levereras färdigmonterat – enklare blir det inte! Detta är en möbel som man kan ta med sig om man flyttar, i motsats till vanliga köksmoduler.

Den översta delen av köksväggen är också målad med LADY Pure Color 4629 Skuggblå. ”På den nedersta delen av väggen valde vi att använda LADY Supreme Finish Superblank, 80-glans, i samma kulör. Du slipper kakel och fogar – och det är mycket lättare att hålla rent”, berättar Jannicke entusiastiskt. ”Vi är supernöjda!!” (PS. Kom ihåg att ha ett slätt underlag och använd roller för bästa möjliga resultat)

Frama kök

Med LADY Supreme Finish Superblank över köksbänken har de fått en funktionell och vacker lösning – utan fogar och kakel! Köket från Frama är handgjort av Douglasgran; med portugisisk svart eller vit marmor. Vitvarorna är integrerade och det finns många valmöjligheter att anpassa allt efter behov. Den skulpturala stolen på bilden är italiensk design från Magis.

Frama kök

För oss är köket det absolut viktigaste rummet. Det är här vi tillbringar alla de få timmar vi är hemma.

Detaljer från köket

Estetik och kvalitet

”Möblerna som ni har är av hög kvalitet – hur prioriterar ni vad som får plats i ert hem?”

”Inredningen av hemmet är ett evigt projekt som har pågått gradvis i 15 år. Det är inte ofta vi ändrar och det mesta har vi haft länge. De få gånger vi köper något nytt eller gammalt är hållbarhet viktigt för oss; både kvalitetsmässigt och att det har ett varaktigt estetiskt uttryck”, säger Alessandro.

I sovrummet har paret valt att bryta upp det monokroma med LADY Minerals. Här är den nedersta delen av väggen målad med kalkfärg medan den övre delen är målad med LADY Pure Color. Även om färgen är Skuggblå på hela väggen, så ger det en vacker, taktil effekt när man använder två olika typer av färg!

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

 LADY Minerals

LADY Minerals

  • Levande kalkmatt yta
  • Unikt uttryck
  • Enkelt att lyckas
  • Täckgaranti

Blått sovrum

Kalkfärgen LADY Minerals ger känsla och struktur till väggen. På väggen hänger mässingslampan 90° Wall Light från Frama. Stolen är Bertoina Diamond wire chair.

Detaljer från sovrummet

Mjuka detaljer från sovrummet. LADY Minerals ger rummet en ”ruff egde” och en matt, naturlig elegans till väggarna.

Specialdesignat badrum

Badrummet har också fått en omfattande uppgradering och det är Alessandro som har stått för designen. Det mesta är specialgjort och anpassat till rummet, inklusive handfatet som Alessandro också har ritat. Det är stramt och elegant i formen och gjort i terrazzo. På väggarna finns ännu ett italienskt inslag, nämligen microcementen Patellone.

Badrum i egen design

Handfatet är designat av Alessandro D’Orazio och specialgjort. Blandaren är från Doornbracht.

Vi på Jotun är superstolta över att samarbeta tätt med den duktiga duon, Jannicke Kråkvik och Alessandro D’Orazio, som har varit en viktig bidragsgivare vad gäller utveckling av våra färgkartor i över tio år. Du kan läsa mer om deras butik, Kollekted by, här.

Foto: Line Klein Studio. Styling och inredning: Kråkvik & D’Orazio.

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…