Stylisternas inredningsbutik

Stylisternas inredningsbutik

Frama Studio kök är designat som fristående möbler och byggda i solida material som trä, sten och metall. LADY Minerals på väggen ger struktur och sensualitet.

Kollekted by // Frama Studio Store i Oslo

En av våra favoritbutiker har länge varit Kollekted by i Oslo – och, när Jannicke Kråkvik och Alessandro D’Orazio bestämde sig för att utvidga på Schous plass, kunde vi knappt vänta för att se resultatet. Vi vet att när dessa två kreativa stylister har haft ett finger med i spelet, blir resultatet alltid vackert och unikt!

– Kollekted by är resultatet av många år i inredningsbranschen och vår erfarenhet från otaliga resor och deltagande på mässor världen över, säger Jannicke Kråkvik. – Vi kände länge att något saknades i Norge och tanken på att starta något eget hade funnits i många år. Vi träffade Niels (Strøyer Christophersen) från Frama i Köpenhamn i deras uppstartfas över en fika. Det var själva starten för Kollekted by och vårt täta samarbete med dem.

Kollekted by är idag 4,5 år och startade som ett sidoprojekt med bara öppet på lördagar. – Efter fyra år kände vi att konceptet hade utvecklat sig till något mer och att behovet av en större lokal fanns, säger Jannicke vidare. När färgbutiken nere på hörnet lades ner, var det helt naturligt för oss att överta den lokalen.

Stylisternas egen butik

Det är betydligt mer plats i de nya lokalerna och man kan gå från rum till rum och verkligen njuta av alla vackra saker. På bilden: Retreat soffa från Fogia och bord från Frama. Väggskåpet Sheet Cabinet är norsk design, skapat av Bjørn van den Berg. Skåpet visades också på den norska utställningen Everything is connected under Milano-mässan i år. -Här har stylisterna valt att bara spackla väggen för att behålla det grova uttrycket.

Kollekted by

All styling i butiken är gjord av Kråkvik & D’Orazio. Med sin estetiska känsla för detaljer är varje objekt placerat med omsorg. Väggen är målad med LADY Pure Color i färgen 1140 Sand.

Samarbete skapar utveckling

– Med de säregna gamla lokalerna vi hade; ett tidigare slakteri med originalgolv och restaurerade väggar var det spännande och lite skrämmande att flytta på sig, berättar Jannicke Kråkvik. – Efter månader med renovering och restaurering öppnade vi dörrarna till de nya lokalerna i oktober. Frama har hela tiden varit vår viktigaste samarbetspartner och vi är deras Studio Store i Norge samt partner och representanter. – Vi utvecklar oss ihop och för Alessandro och mig har samarbetet med dem varit viktigt för vår egen utveckling. Tanken framöver är flera utställningar och lanseringar, motsvarande det de redan är igång med i Köpenhamn.

Frama Kök

Frama Studio kök är vackra, fristående möbler. Det kommer knappast vara lätt att skiljas från ett så unikt kök så det är en stor fördel att man kan ta med sig skåpen vid en flytt! Väggen bakom är målad med LADY Minerals i färgen 1140 Sand som understryker det rustika och äkta uttrycket.

Jannicke och Niels

Niels Strøyer Christophersen och Jannicke Kråkvik i Kollekted by / Frama’s monter under Oslo Design Fair tidigare i år. Alla produkter på bilden finns tillgängliga i butiken. Väggen är målad med LADY Minerals. (Pga ljuset på mässan är färgåtergivningen inte helt rätt på väggen. Färgen liknar 10961 Raw Canvas.)

Jotun har tidligare samarbetat med Frama om färgen 5030 St. Pauls Blue. Läs mer om projektet här.

Poetisk, vacker keramik från Japanska Hasami hos Kollekted by.

Handplockade produkter

-För oss handlar det om att hitta ett rum där vi kan ha handplockade favoriter från olika märken i Skandinavien men också från resten av världen med fokus på det äkta och ärliga fastslår Jannicke. – Med stora och små producenter som till exempel Frama, Workstsead, Karimoku, Karin Carlander, Restart Milano och Futagami för att nämna några få. Vi har också samarbetat tätt med norska designers och konsthantverkare som är en viktig del av vår verksamhet. Vi vill skapa ett rum så att de unga ska komma fram.

Stylistduon har bidragit starkt till att lyfta fram norska konsthantverkare och designers i samarbetsprojekt i Milano de senaste tre åren.

Vi samarbetar också med flera små och stora producenter och är stolta över att ha bland annat Fogia, Astep, Artek, Skrufs, Hasami, Hampson Wood, japanske konsthantverkaren Keisuke Iwata och österrikaren Matthias Kaiser.

London Plain skärbräda/grytunderlägg
Hampson wood, handgjorda skärbrädor/grytunderlägg, producerade lokalt i London.

LADY färger – det naturliga valet

– Vi ÄLSKAR Jotuns produkter och färger och det var helt naturligt för oss att använda både LADY Minerals och LADY Pure Color, säger Jannicke Kråkvik – citerat från ett mail till oss. – Färgen 1140 Sand är vår nya LADY Minerals favorit –  vi tycker den ger ett mjukt och spännande uttryck till köket. Även den nya färgen 10961 Raw Canvas från den senaste färgkartan är en av våra favoriter.

LADY 1140 Sand

En varm beige ton. En ljus mellanton som upplevs som varm. En av våra mest sålda färger. Fin i kombination med 1875 Sans, 1001 Eggvit och andra mörkare bruntoner som 1929 Muskotnöt.

LADY 10961 Raw Canvas

En ljus, dämpad gyllene färg, kanske bäst beskriven som en ljus kamelhårsfärgad ton. Den blir inte direkt beige eller brun på väggen, inte heller gul utan som ett varmt gyllene mellanting. Fungerar till vittoner som 9918 Klassisk vit, 1624 lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Se fler nya LADY Minerals-färger här.

Kollekted by

Till slut mer plats till nya produkter hos Kollekted by på Schous plass, där Heidi Kråkvik nu är ny, daglig ledare.

Jannicke Kråkvik och Alessandro D'Orazio

Italienske Alessandro D’Orazio och Jannicke Kråkvik från Oslo, har ihop skapat sin helt egna stil för inredning och styling. Vi på Jotun är otroligt stolta och tacksamma över att ha samarbetat med dem i över tio år – och önskar dem lycka till med den nya butiken!

Porträttfoto: Lasse Fløde, Pudder Agency. Alla foton från butiken: Katerina Dima/Only Deco Love. Foto från Oslo Design Fair: Dag Nordsveen.

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.

Kalkfärg hemma hos Emelie Sundberg

Fotografen och stylisten Emelie Sundberg ville skapa en levande känsla i vardagsrummet. Hon bestämde sig därför för att måla väggarna…

Nymålat vardagsrum i 1376 Froströk hos Elin Lannsjö

Stylisten och keramikern Elin Lannsjö tog inspiration från vår senaste färgkarta CANVAS och valde den vackra beige färgen 1376 Froströk…

Vi lanserar ny LADY Minerals-färgkarta!

Ge nytt liv till inredningen med vackra och unika kulörer från LADY Minerals kalkfärg – och bli förälskad i kalkfärgens…

Hemma hos Michaela Forni

Harmoniskt och sofistikerat är ledorden hemma hos Michaela Forni. Inspireras av vackra kulörval och lyxiga inredningsdetaljer och hör Michaelas tankar…

Här är årets färgtrender för 2024!

Dags att fräscha upp ditt hem med nya, moderna färger? Vi hjälper dig! Här listar vi årets 9 stora färgtrender…

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…