Neutralt kök – blev rått med blått!

Neutralt kök – blev rått med blått!

Köket var tidigare neutralt och omodernt. Med några lager färg i vackra blå nyanser fick köket en helt ny och ungdomlig stil! Längst ner i inlägget kan du se hur det såg ut innan!Rått och blått kökKöksfronterna är renoverade och målade med LADY Supreme Finish Halvblank 5044 Blåis. Färgen blir extra tuff ihop med de svarta detaljerna. Foto och styling: Kristin Lindhjem.

Modernt kök

Det är inte så mycket som behövs för att ett kök ska bli som nytt! Ett ungt par på Nøtterøy har tagit över ett familjehus. Mitt uppdrag som inredare var att få köket att kännas mer modernt och ungdomligt utan att det skulle kosta för mycket. Lösningen blev därför att måla köksluckorna från IKEA, byta ut bänkskivor, diskho och kran, ta bort spegeln över bänken och sätta nytt kakel. Dessutom målades parketten så att det gula golvet inte skulle störa färgvalet.

Rått och blått kök

Superläckert med kök i blått! Taket är målat med LADY Perfection takfärg 9918 Klassisk Vit och den gamla parketten är målad med Trestjerner golvfärg. Kaklet, från Modena Fliser, gör sig bra med mörkblå fog så att det hänger ihop med resten av köket. Stekpanna: Eva Solo, köksmaskin: KitchenAid, Skärbrädor: Home and Cottage 

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suverän finish – både på dörrar och lister
  • Extremt slitstark
  • Jämn och vacker yta
  • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Köksluckor i ny färg

Köksluckorna blev grundligt renoverade och grundades först med Jotun Häftgrund Universal – och därefter två lager med LADY Supreme Finish Halvblank 5044 Blåis. Rått och blått kökDe släta väggarna är målade med LADY Pure Color 5200 Dusky Blue – och golvlisterna har fått samma färg. Fönster och foder är målade med LADY Supreme Finish 5044 Blåis. Matta: Home and Cottage, Stolar: Søstrene Grene, Matbord: IKEA.

Ton-i-ton på listerna

Huset har många lister och fönster. För att köket skulle kännas enhetligt och prydligt, målade vi karmarna i samma färg som köket, LADY Supreme Finish Silkematt 5044 Blåis. Taket vid matbordet fick också några lager med samma färg, målat med den matta takfärgen LADY Perfection.Rått och blått kökHur coolt är det inte med blått tak! Detta är målat med LADY Perfection 5044 Blåis. Visste du att du kan få takfärgen LADY Perfection blandad i en mängd färger? Läs mer om färgsättning av taket här.

 LADY Perfection

LADY Perfection

  • Enkel att påföra – utan dropp och spill
  • Vackert och jämnt resultat
  • Stort kulörurval
  • Täckgaranti

Rått och blått kök

Vas: Lyngby, Kaffekanna: Eva Solo.

Kalkfärg gör väggen levande!

Väggarna i köket fick färgen LADY Minerals 5200 Dusky Blue. Den tuffa kalkfärgen ger liv till köksväggarna.Rått och blått kökDen tuffa kalkfärgen, LADY Minerals 5200 Dusky Blue , ger liv till köket och passar fint till karmarna målade med LADY Supreme Finish 5044 Blåis. Hylla från Søstrene Grene, Bild: desenio.no, Skål, salt och pepparkar: Kähler, Vas i fönstret: Lyngby, Träfigurer: Kay Bojesen.

 LADY Minerals

LADY Minerals

  • Levande kalkmatt yta
  • Unikt uttryck
  • Enkelt att lyckas
  • Täckgaranti

Personliga detaljer

Rått och blått kökBilder eller tavlor med text är ett kul sätt att göra köket lite mer personligt.Rått och blått kökDen mörkblå fönstersmygen framhäver träfigurerna och den ljusa vasen.

De blå färgerna

Så såg köket ut tidigare

Vilken förvandling! Helt otroligt hur stor förändring det blir med en ny färg! (foto: privat)Köket före renovering!

Så målar du köket

Behöver du tips på hur du går till väga om du ska måla om köket? Se filmen här!

Foto och styling i detta blogginlägg: Kristin Lindhjem

Avatar
Avatar

Kristin Lindhjem – Interiördesigner

Kristin brinner för inredning och goda planlösningar och älskar det estetiska. Hon och hennes man Borgar vann priset för Norges Vackraste Hem 2017, och de utvecklar nu nya husprojekt. @studiolindhjem

LADY Essence – en silkematt nyhet

Nyheten LADY Essence är en silkematt väggfärg som ger ett jämnt och fint resultat. Bilden: Väggen är målad i den…

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…

12290 Antwerp Beige – en omedelbar klassiker

Mmm, beige. Den ljusa, gråbruna färgen som passar till allt och som vi aldrig riktigt tröttnar på. Men det finns…