Frukost på sängen

Njut av din helgfrukost! Den ljusa, grågula färgen ger den perfekta inramningen för en lugn morgonstund – LADY Wonderwall 11173 Humble Yellow.
Skön start på dagen!
Drömmer du om en ledig dag med en långsam start? I dessa tider, när världen är upp-och-ner, är det viktigt att en finner ro. Passa då på att unna dig en lat och härlig morgonstund!
Att äta frukost på sängen är ren lyx. Njut av en stilla stund, där du kan mysa med en tidning eller en bok, och en kopp te. En tid bara för dig.
Ödmjuk och dämpad
Till våren är det gult som gäller och på väggarna blir det extra fint med en grågul, dämpad nyans. Färgen på väggarna är LADY Wonderwall 11173 Humble Yellow.

Golvlampa/ Lampe Gras. Rostfärgad linnekudde, kudde med Chevron-mönster, ram med sommarfåglar/ allt från Objekt etc. Sängbord, puff med träbricka, terrazzo-fat under tekanna och terrakotta-tekanna / allt från Haver Interiør. Vita sängkläder i lin / Høie. Rostfärgad sammetskudde / Broste Copenhagen. Doftljus / H&M Home.
- Vacker, matt och robust
- Extremt slitstark
- Mycket smutsavvisande
- Täckgaranti
Vegetarisk frukost
Prova något nytt till frukost! På vår meny står det hummus, avokadomousse, löskokt ägg, toast, ruccola, kokosflingor och croissant.
Tips! Gör hummus och frys mangon till moussen kvällen innan, så går det fort att fixa resten på morgonen.
Frukostbricka med vita ben / Haver Interiør. Keramikfat och -skål / Objekt etc.
Recept till frukosten
Hummus
- 1 burk kikärtor (ca. 400 g.)
- 2 klyftor vitlök
- Ca 1 dl olivolja
- Saften från en citron
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 msk tahini
- ½ tsk Cayennepeppar
- Salt och peppar
Så gör du
- Skölj kikärtorna grundligt och häll dem i en mixer.
- Skala vitlöken, dela dem i 2-3 bitar och lägg dem i mixern.
- Häll hälften av oljan och citronsaften samt resten av ingredienserna i mixern, och mixa det tillsammans.
- Tillsätt lite olja åt gången tills du får önskad konsistens. Konsistensen kan påminna lite om en rörd kakdeg.
- Smaka av med citron, salt och peppar.
Avokado-mousse
- 1 avokado
- ½ mango
- 3 dl kvarg
- 1 msk citronsaft
- Nymald peppar
- Hackade pistagenötter till topping
Så gör du
- Skala mangon och dela den i små tärningar. Lägg tärningarna på en tallrik och ställ den i frysen i ca 1 timme. Detta kan du även göra kvällen innan.
- Dela avokadon i två delar och ta ut kärnan. Gröp ur fruktköttet med en sked.
- Lägg avokadon, citronsaften, frusen mango och kvarg i en matberedare och mixa det till en blank mousse.
- Smaka av med salt och peppar.
- Strö över hackade pistagenötter och lite nymalt peppar.
Serveras på en gång.

Skjorta, keramik, och äggkopp / allt från Objekt etc.
Foto och styling: Annette Nordstrøm, modell: Phoebe