Så gör du julens godaste glögg

Lusse lelle, lusse lelle, elva nätter före jul… Julen står runt hörnet och det är dags att påbörja julstöket. Ett måste till julen är glögg och så här gör du julens godaste. Njut av en mysig jul med dina nära och kära.
Adventsmys
Pepparkakorna, lussekatterna och givetvis glöggen har en given plats på det kommande advents- och julmyset. Men passa på att göra glöggen nu, då den måste stå i minst tre veckor för att bli klar. Så här gör du.
Mysig julstämning! Väggen är målad med LADY Pure Color i 20145 Wisdom.
Så gör du julens godaste glögg
Ingredienser
Ger 5 liter glögg
5 l svagdricka
50 g jäst för bakning
5 st. potatisar
2 st. bitar ingefära
500 g russin
2 påsar hela nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 kanelstång
2,5 kilo strösocker
Krydda gärna drycken efter eget önskemål – om du älskar kanel kan du givetvis lägga i en extra stång.
Så här gör du
- Använd en ren tiolitershink. Skala potatisen och skär de i skivor.
- Häll och lägg i samtliga ingredienser i hinken och rör om.
- Täck hinken med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i minst tre veckor utan omrörning.
- Sila därefter drycken och häll upp i väl rengjorda flaskor.
- Värm och njut!
Läckra plommonfärger skapar magi och elegans. På väggen pryder kulören 21045 Wisdom som är målad med supermatta LADY Pure Color.
Källa och recept: Mitt Kök, Expressen.se
Foto: Annette Nordstrøm