Så gör du ditt egna soffbord

Så gör du ditt egna soffbord

Gör ditt alldeles egna soffbord med några enkla steg. 

Busenkelt soffbord

Det är inte alltid lätt att hitta det perfekta soffbordet som har rätt pris och rätt kulör, så att det passar till resten av inredningen. Den enklaste och bästa lösningen är att bygga ditt egna bord och måla det i den kulör som passar hemma hos dig. LADY Golden-Bronze-sofabordBordet är målat med LADY Supreme Finish Halvblank i 10963 Golden Bronze och väggen med LADY Pure Color i 10965 Hipster Brown.

Bord av MDF-skivor

Detta bord är tillverkat av 18mm MDF-skivor. Dessa skivor finns i alla olika tjocklekar och storlekar, och du kan själv välja dina mått efter vad som passar hos dig. Skivorna finns även i obehandlad furu om du önskar det.

Bordet har måtten 60cm x 100xm x 30 cm (höjd). Skär ut de olika delarna och förborra hål med borrmaskin. Skruva därefter ihop de passande delarna. Alternativ kan du limma ihop delarna och montera de med spik.

LADY Golden-Bronze-sofabord

Kolla in så målar du möbler filmen här. Se filmen her.

Perfekt finish

Innan du målar bordet, rekommenderar vi dig att du spackla över skruvhålen två gånger och slipar ner kanterna. Kom ihåg att ta bort all smuts och damm innan du börjar målningen.

Om du har använt MDF-skivor kan du med fördel grunda för att färgen ska fästa på den hårda ytan. Använd Jotun Kvist – och Spärrgrundning eller Jotun Superhäft Grundning, som ger extra bra vidhäftning till blanka underlag. Om du har använt furuskivor grundar du med två strykningar av Jotun Kvist – och Spärrgrundning.

Måla därefter bordet med två strykningar av LADY Supreme Finish i önskad glansgrad. Använd roller och pensel för ett perfekt resultat.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suverän finish – både på dörrar och lister
  • Extremt slitstark
  • Jämn och vacker yta
  • Matt, silkematt, halvblank, superblank
 JOTUN Kvist- och spärrgrundning

JOTUN Kvist- och spärrgrundning

  • Kvistlack och grundning i ett
  • Isolerar kvistar och missfärgat underlag
  • Spärrar nikotin, sot och kvistar
LADY Golden-Bronze-sofabord

Vägg en är målad med LADY Pure Color i 10965 Hipster Brown och bordet med LADY Supreme Finish Halvblank i 10963 Golden Bronze

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Styling och idé: Elisabeth Ønseth Foto: Trond Walsø

Här hittar du fler tips på hur du kan förnya gamla möbler.

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Så målar du med LADY Minerals Revive

Väggförnyaren LADY Minerals Revive förvandlar ojämna underlag, som till exempel strukturtapet, glasfiberväv, puts och tegel till ett kalkmatt, mineraliskt utseende….

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…

Så målar du med LADY Minerals kalkfärg

Ge väggarna en framträdande roll och skapa mineralisk magi i rummet med LADY Minerals kalkfärg. I denna artikel visar vi…

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som…