Årets bästa bruna och gyllene färger

Årets bästa bruna och gyllene färger

Bruna och gyllene nyanser skapar värme i ett kök med rena linjer. Väggen närmast är målad med 10965 Hipster Brown och väggen innanför är målad med 10961 Raw Canvas.

Bruna färger – varma rum

Det är många som har fallit för de nya, bruna nyanserna denna säsong – och det är inte alls konstigt! Här finns en mångfald av vackra nyanser att välja mellan och inte minst – färgerna ger otaliga fina kombinationsmöjligheter. Brunt mot hud- och rosanyanser är bara supersnyggt! För att inte tala om bruntoner mot blått eller blågrönt. Här finns en uppsjö av tidlösa kombinationer som du kommer trivas med – oavsett vilken inredningsstil du har.

De flesta bruna nyanser passar också till lite gulaktiga vittoner som Bomull eller Eggvit och är därför bra val för de som har färdigmålade dörrar och fönster i dessa vita nyanser.

Väggen nedan är målad med 10964 Smoked Oak som är en mörk brunton med ett varmt uttryck. För de som känner igen 2500 Kryddor och 2363 Solid från tidigare, kommer den upplevas som lite mörkare. Se hur fint den passar till keramik i blå och gyllene nyanser!

10964 Smoked Oak

Väggen är målad med supermatta LADY Pure Color  i 10964 Smoked Oak. Assiett från Guri Sandvik / Norway Design, kökshandduk i lin från Himla / Bolina, presskanna från Stelton, pepparströare i marmor från Muuto, flaska i keramik / Illums Bolighus, värmeljus och ljusstake från Skagerak / vaarbutikk.no, flasköppnare / stilleben.dk, svart assiett, ljushållare, ”kakfat” mugg i keramik / Søstrene Grene, järnkulan är stylistens privata. Foto: @ainachole, styling: @stylistsusanneswegen

Detta är säsongens allra vackraste bruna nyanser:

Harmonisk med ton-i-ton

Varma bruna nyanser ger en känsla av en omslutande, trygg filt och skapar en behaglig och god atmosfär i hemmet. Trappgången här har fått en liten raffinerad detalj längst ner på väggen, i 10965 Hipster Brown, som ger en mjuk övergång till den varma, beigetonen 10966 Almond Beige. Coolt och harmoniskt på en gång!

Ton-i-ton

Brons – fint som guld!

Det är otroligt kul att se att de gyllene tonerna är tillbaka igen! När LADY presenterade de nya färgerna tidigare i höst var de många som hade 10963 Golden Bronze som sin favorit! Vi beskriver färgen som en gulaktig brunton – eller brunaktig ockraton om du så vill. Jämfört med färgen 10001 Dijon Yellow, från vår tidigare färgkarta, är 10963 Golden Bronze mer brun och mer dämpad.

 Gyllene bakgrund

Den fina skulpturala spegeln från Artek, designat av Daniel Rybakken, får spela huvudrollen i denna bild. Vi älskar hur han leker med former, ljus och spegling och skapar unika upplevelser genom sin design! Väggfärgen här är LADY Pure Color 10963 Golden Bronze.

Spegel från Artek / Vitra Scandinavia, armband och ring i horn / vaarbutikk.no, kam i trä från Hay / Illums Bolighus, skål i keramik från Ragnhild Wiik / bok ”Dialoger” från Frama / pyramid i terrazzo /kopp i keramik från Jim Green / allt från Bolina, Tyg från Stoff och Stil. Foto: @ainachole, styling: @stylistsusanneswegen

Tre suveräna gyllene nyanser från LADY:

Persika och sandfärger ger associationer till mjuk sand och solnedgång i ökenlandskap! I dessa miljöer kan du koppla av och få ett andrum från det stressiga vardagslivet och kanske drömma om nya resor till fjärran länder med sol och värme. Se hur du kan skapa fina kombinationer med LADY i den senaste färgkartan!

10966 Almond Beige och 20047 Blushing Peach

Väggen i bakgrunden har fått den gyllene rosatonen 20047 Blushing Peach och väggen och listerna i förgrunden är målade i färgen 10966 Almond Beige. Rummet är vackert iscensatt av Kråkvik & D’Orazio. Foto: Line Klein. Soffa från Menu, lampa från Astep, bord och stol från Fredericia. Se fler bilder från detta fina hus norr om Köpenhamn.

Det är också vackert att kombinera de blågröna nyanserna med gyllene toner! Se hur fint det blev med den mörkgröna, magiska 5454 Dark Teal på väggen i kombination med 10963 Golden Bronze på golvet.

Gyllene golv

Stylist: Susanne Swegen, foto: Aina C. Hole. Stolen Standard från Jean Prouvé / Vitra Scandinavia, handduk i lin från Himla / Bolina, sax från Hay / Illums Bolighus, stekpannor i gjutjärn från Lodge och liten svart vas i keramik från Løvfall / vaarbutikk.no, grön vas i keramik från Guri Sandvik / Norway Designs, gaffel / Søstrene Grene

På bilden nedan ser du ett alternativ med en lite ljusare komination; 10961 Raw Canvas och den svala, mintgröna 6350 Soft Teal. Detta är två färger som harmoniserar fint.

En lägenhet, tre stilar. LADY färgkarta.

Vackra nyanser för kalkfärg

De naturliga, beige- och gyllene bruntonerna kommer verkligen till sin rätt i den matta kalkfärgen LADY Minerals. Låt den lysa! Kamelhårsfärgen 10961 Raw Canvas, förgyller rummet. Med LADY Minerals får du en vacker textur på väggen och en stil som är både rå, tuff och mjuk på samma gång. Stryk på färgen med generösa penseldrag för att få ett grovt och naturligt utseende. Så målar du med LADY Minerals.

Vägg målad med LADY Minerals 10961 Raw Canvas

Styling: Kråkvik & D’Orazio. Foto: Line Klein. Bord från Menu, vas från Dansk made for rooms, träobjekt från Kristina Dam Studio, tekanna från Sing Tehus, skeden är vintage.

Avatar

Tanja – Digital inspiratör Jotun

Tanja ger LADY en helhetlig närvaro på webben, och ser till att trender, tips och aktuella nyheter hittar vägen från vår interiöravdelning och ut till er som följer oss i den digitala sfären. Hittar hon något som kan vara till inspiration eller nytta är det er hon först delar sina tips med.

Årets mest populära LADY-kulörer

Efter en färgkartlansering är det alltid spännande att se vilka kulörer som ni gillar allra bäst och som är mest…

Årets finaste adventskalender

Låt förberedelserna till årets adventskalender bli en mysig familjestund. Men, låt inte familjen få veta vad som göms i paketen…

Så gör du julens godaste glögg

Lusse lelle, lusse lelle, elva nätter före jul…  Julen står runt hörnet och det är dags att påbörja julstöket. Ett…

Luftigt hemmakontor

Barnrummet blev ett nytt och luftigt hemmakontor med LADY Minerals Revive 4894 Ocean Air.  Inspirerande hemmakontor Idag har många av…

Skapa en helhets-färgsättning på väggar och tak

När du ska skapa en färgsättning för ditt hem är det viktigt att du inte glömmer av taket. På bilden…

Så gör du egendesignade hyllor

Letar du efter den perfekta hyllan, som du aldrig hittar? Hyllan som du vet precis hur den ska se ut…

Go to top