Årets mest populära LADY-kulörer

Årets mest populära LADY-kulörer

Efter en färgkartlansering är det alltid spännande att se vilka kulörer som ni gillar allra bäst och som är mest populära. Kolla in vår topp-fem-lista med era svenska favoriter från färgkarta LADY REDISCOVER.

LADY REDISCOVER

I augusti lanserade vi årets nya färgkarta LADY REDISCOVER, som består av 29 vackra kulörer. Läs mer om den nya färgkartan här. Färgkartan består av nya nyanser som kombineras med vackra kulörer från vårt innehållsrika arkiv. REDISCOVER reflekterar dagens tid, vikten av att ta vara på det vi har, och att få känna trygghet, ro och glädje.

Och vinnaren är…

Efter lanseringen av färgkartan REDISCOVER sitter vi som på nålar för att få reda på vilken kulör som ni gillar absolut mest. Och vinnaren är… 6378 Iconic! Den pigga och samtidigt dämpade minttonen sätter en vacker prägel på ett rum.

– Detta är en internationell och härlig kulör, och jag är inte förvånad att svenskarna gillar denna nyans absolut mest, förklarar Lisbeth Larsen, Global Kulörchef, Jotun.

Lekfullt och vackert med supermatta väggar som är målade med LADY Pure Color i 6378 Iconic.  

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Dämpade och drömlika pasteller

LADY 6378 Iconic kommer från paletten med drömlika pasteller. Här har vi hämtat inspiration från våra personliga stilar, då kulörerna vi väljer berättar mycket om vilka vi är och hur vi uppfattar världen omkring oss. Använd de dämpade pastellerna för att skapa ett inspirerande hem, med härliga rum, och där fantasin kan röra sig fritt och nya idéer kan skapas.

Väggen är målad med LADY Pure Color 6378 Iconic.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Läcker matchning

LADY 6378 Iconic är vacker att kombinera med en rad olika kulörer. Den kan läckert kombineras ton-i-ton med liknande minttoner, men är även vacker ihop med kraftigare blåtoner. Du kan även skapa en lekfull och fin kombination med rosa nyanser, samt neutraler.

Läckra kulörkombinationer: 6378 Iconic, 12119 Vintage Brown, 10246 Velvet, 6379 Cityscape, 8118 Lövsal, 12126 Silhouette, 12123 Contemporary White

På andra plats…

Silvret går till den gyllenbruna och vackra tonen LADY 12125 Impression. Flera är förtjusta i nyansen LADY 1623 Marrakesh och man kan faktiskt beskriva 12125 Impression som en modern variant av 1623 Marrakesh. Kulören LADY 12125 Impression finns i färgpaletten med harmoniska och tidlösa neutraler.

LADY 12125 Impression är själslig, gyllenbrun, modern och chic!
Lisbeth Larsen

Få klarhet och ro

Kombinationen av neutrala nyanser har stor påverkan på känslan och stämningen i ett rum. Dessa kulörer ber inte om uppmärksamhet. Istället omsluter de oss med sin klara, mjuka och lugnande effekt.

LADY 12125 Impression

Väggen är målad med LADY Pure Color 12125 Impression. Lister: LADY Supreme Finish Matt 1276 Soft.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Läckra färgkombinationer

LADY 12125 Impression är en varm kulör och med en klar ton av brunt som är läcker till en rad andra nyanser. Den är vacker till både mörkbrunt, ljusgult och beigetoner, och inte minst till blått.

LADY 12125 Impression

LADY 12125 Impression är så läcker mot de vita detaljerna. Väggen är målad med LADY Pure Color.

Impression + LADY Minerals = SANT

Man skulle kunna tro att LADY 12125 Impression är skapad för LADY Minerals Kalkfärg. Kulören är nämligen otroligt läcker som kalkfärg. Nu har vi ännu fler kulörer i LADY Minerals, se alla här.

LADY Minerals Mørk Strandsand

Vackra, kalkade väggar. Här är väggen målad med LADY Minerals i kulören 1563 Mörk Strandsand från paletten med neutraler.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

På tredje plats…

Bronset går till LADY 12120 Desert Pink – den vackra gyllene, rosa tonen. Denna kulör kan också beskrivas som en persikaton, med klara gyllene undertoner av rosa. 12120 Desert Pink kommer från kulörpaletten med varma, rustika och jordnära toner. I denna palett har vi samlat kulörer med inspiration från gyllenrosa, marockansk ökensand, till brända orangetoner med mexikanska referenser. Läs mer om paletten här.

Väggen är målad med LADY Pure Color 12120 Desert Pink. Fönsterkarmen med LADY Supreme Finish Halvblank12120 Desert Pink.

Blåtoner att förälska sig i

På fjärde plats på vår topp-fem-lista hittar ni LADY 4894 Ocean Air. Denna kulör är ljust dämpad och mjuk som en sommarhimmel. Kanske är det just det som många har förälskat sig i?

Detta luftiga och vackra rum är målat med LADY Pure Color i 4894 Ocean Air. Listverk är målat med LADY Supreme Finish Halvblank9918 Klassisk Vit.

På femte plats har vi LADY 5503 Natural Blue som är en mjuk och lugnande blåton. En kulör som kommer att skapa en härlig stämning och känsla i ditt hem. LADY 5503 Natural BlueMjuk, lugnande och supermatt. Här har väggarna målats med LADY Pure Color i 5503 Natural Blue. Denna lugna mellanblåtonen är både diskret och tidlös.

LADY 4894 Ocean Air och LADY 5503 Natural Blue kombineras läckert med nordiska toner och ruffa naturmaterial.

Stämmer vår lista överens med din? Hur ser din topp-fem-lista ut?

Läs mer om färgkartan LADY REDISCOVER här.

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

4947 True Blue – en elegant kick till din interiör

Kulörnyheten Jotun LADY 4947 True Blue från vår nya färgkarta CANVAS är en frisk och ren blåton med omedelbara associationer…

Ny färgkarta från LADY – CANVAS!

Jotun LADY lanserar en ny global färgkarta för 2024 med titeln CANVAS. Här kan du utforska de olika kulörinriktningarna och…

Monokrom kulörharmoni

Den nya färgkartan från Jotun LADY – CANVAS – innehåller många nya, härliga kulörkombinationer och bra tips på hur du…

Vacker minimalism med neutrala nyanser

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller flera nya vackra kulörer. Här kan du läsa mer om hur du…

Ge rummet karaktär med komplementkulörer

Den nya färgkartan från Jotun LADY – CANVAS – innehåller nya, härliga kulörnyanser inspirerade av naturen! Här kan du läsa…

Naturliga kombinationer med närliggande kulörer

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller nya inspirerande kulörter och bra tips på hur du kan skapa behagliga…