Bra färger till sovrummet

Bra färger till sovrummet

Hotellkänsla i sovrummet! Det här fina, varmblå sovrummet har fått färgen LADY Pure Colour 4143 Anemon. Designen är gjord av Karina L. Holmen. Foto: Anne Bråtveit.

Sov gott i blått

Önskan om att skapa behagliga och avslappnande zoner är viktigare än någonsin. Hemmet ska vara en bra plats där vi kan få ro och koppla av. Inte minst gäller detta sovrummet! Det är här vi ska få en god natts sömn och hämta energi i en hektisk vardag.

Många slappnar av extra bra i färgnyanser från naturen. Det är mycket blå och gröna toner i sovrummet och gärna de lite mörkare valörerna. För många av oss känns det bra att krypa in i en mörkare, omslutande färg när vi ska sova. Övergången från natt till dag blir kanske också mjukare i ett rum med en lite mörkare färg?

Dröm dig bort med bra färgtips? Här hittar du många läckra blå och blågröna sovrum…

Bra färger till sovrummet

Här blev både tak och väggar målade supermatta med LADY Pure Colour 4143 Anemon. Foto: Anne Bråtveit. Se mer från denna bostad här.

LADY Pure Color 5455 Industrial Blue

Den släta väggen har fått färgen LADY Pure Color 5455 Industrial Blue. Panelen är målad i samma färg med  LADY Supreme Finish i en matt glansgrad. Se detta sovrum i flera färger här.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Stylisterna valde gråblått

Stylistparet Jannicke Kråkvik och Alessandro D’Orazio valde den vackra gråblå nyansen 4629 Skuggblå, då de renoverade sin lägenhet. – Jotun 4629 Skuggblå har länge varit en favorit, säger Jannicke Kråkvik i en tidligare intervju om deras lägenhet. – Då vi hittade tillbaka till den, var valet enkelt. Den omfamnar rummen och lugnar ner inredningen och är fantastisk bra att leva i, berättar Jannicke, som driver Kollekted by ihop med Alessandro.

LADY 4629 Skuggblå

Kalkfärgen LADY Minerals ger känsla och struktur till väggen. På väggen hänger mässingslampan 90° Wall Light från frama. Stolen är Bertoina Diamond wire chair.

LADY 4629 Skuggblå

Mjuka detaljer från sovrummet. LADY Minerals ger rummet en ruffare känsla och en matt, naturlig elegans till väggen. Den översta delen av väggen är målad i samma färg med LADY Pure Color.

Foto: Line Klein. Styling: Kråkvik & D’Orazio. Se mer från lägenheten här.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Blågrönt lugn

5030 St. Pauls Blue är en annan favorit för många! Denna färg är också fin i kalkfärgen LADY Minerals!

LADY 5030 St. Pauls Blue

Detta sovrum är målat med LADY Minerals kalkfärg i den blå nyansen 5030 St. Pauls Blue, som har grå-gröna undertoner.

LADY 5030 St. Pauls Blue

Med färgen LADY Pure Color 5030 St. Pauls Blue, har sovrummet fått ett behagligt lugn och en bra atmosfär. Färgen är också perfekt i kombination med skinn och framhäver den fina, handgjorda sänggaveln på bästa sätt. Sänggaveln i skinn från danske byThornam. Foto: Nyanser.no/Bjørn J. Stenersen, styling Hege Barnholt.

Behöver du tips för ett litet sovrum? Se här!

Havets färger till sovrummet

I den här stugan i Vesterålen har sovrummet fått havets färgnyanser. Kombinationen mot det rustika golvet är läcker!

LADY Pure Color 5180 Oslo

Väggarna är målade med LADY Pure Color 5180 OsloFoto: Nadia Norskott. Styling: Kirsten Visdal

Bra färger till sovrummet

Kanske värden finaste blågröna nyans…? Det andra sovrummet i hyttan har fått färgen LADY Pure Color 6325 Balans – denna färg framstår mest som grön. Foto: Nadia Norskott.

Bra färger till sovrummet

Ännu en fin grön färg till sovrummet är 6352 Evening Green. Med LADY Pure Color får rummet en mjuk och sensuell känsla. Foto: Nadia Norskott.

Bra färger till sovrummet

För den som önskar en lite ljusare mint-variant, är LADY Pure Color 6350 Soft Teal läcker!

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti
Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar hela tiden med projekt som ska inspirera dig till att förnya ditt hem. Hon fixar filmklipp, färgkartor, åker på mässor, stylar och ordnar vackra bilder för visa dig hur enkelt det är att få det perfekta resultatet.

En kreativ fristad i Bergen

Vackra LADY Minerals kalkfärg i färgen 10679 Washed Linen, skapar en rustik och rå atmosfär i studion! Samarbete med Studio Each Studio…

Närliggande färger i fin harmoni

Två fina närliggande färger! LADY Pure Color 5490 Serene Blue och 20143 Lively Red. Närliggande färger Den som vill ha en färgrik men…

Färgsättning med spännande kontraster

En härlig och frisk kombination! Väggarna har fått senapsfärgen LADY Pure Color 10001 Diljon Yellow och fönster är målade med den…

Annettes nya vardagsrum

Annette Nordstrøm är resefotograf, stylist och trendkonsult. Efter några år i utlandet har hon nu sin bas hemma på gården i…

Nya färger och tidlösa kombinationer

I årets LADY-färgkarta får de 12 nya färgerna välförtjänt uppmärksamhet. Den nya färgkartan innehåller dessutom en rad vackra och tidlösa…

Kreativt färgval i frodig butik

Det första du möts av innanför dörren hos ”Ruby Elise Blomsterverksted” är ett hav av gröna växter, färger och blommor, i…

Go to top