Nya, breda lister gav rummet ett vackert lyft

Nya, breda lister gav rummet ett vackert lyft

När man ser före- och efterbilder från ett renoveringsprojekt förväntar man sig att före-bilderna ska se helt förfärliga ut. – Jag var egentligen nöjd med mitt sovrum. Det var ganska snyggt innan jag satte igång renoveringen. Det behövde bara lite kärlek… och nu har sovrummet bara blivit ännu finare!

Så här såg det ut innan:

 

OnlyDeocLove

Min nya favoritfärg

Det var absolut inte något fel på rummet. Det var bara att allt var vitt och att det är så högt i tak så rummet kändes ofärdigt. För några månader sedan deltog jag på Jotun LADY’s pressevent där nya färger och produkter presenterades – och under en improviserad intervju där jag fick frågan om vilken ny färg som var min favorit, svarade jag färgen LADY 10678 Space.

Beige palett

Jag blev förälskad i Jotun LADY’s nya beiga palett och så snart jag hade bestämt mig för vad jag ville göra med sovrummet tog det mig ungefär en vecka att få det precis som jag ville ha det.

Se Onlydeoclove's sovrum
Ser du skillnaden?

Ovan ser du arbetshörnan före och efter. Ser du vad som är skillnaden? (bortsett från de olika stylingarna…) Det första man lägger märke till är att listerna nu är ganska mycket bredare än tidigare. Idén som startade hela projektet var att jag ville ha bredare lister och det var det som var utgångspunkten för det jag ville göra. Rummet har som sagt ganska högt i tak och även om det är otroligt fint så kan man snabbt få en känsla av att rummet verkar tomt. Ett bra sätt att balansera höjden är att skapa en illusion av flera lager. Ögat stannar då automatiskt upp vid varje lager medan rummet fortsatt kommer kännas luftigt tack vare den naturliga höjden.

Jag har valt att skapa bredare lister genom att lägga till ett litet fält på 30 cm över den gamla listen. Därefter spikades en ny list upp på väggen och till slut blev de gamla listerna och den nya listen och väggen däremellan målad i samma färg. Så gjorde jag:

 

Skapa breda lister

Först satte jag upp en list 30 cm över den gamla golvlisten. Detta skapar en illusion av en enkel, men ganska bred list.

Vackra breda lister

Det ger rummet precis det lilla extra som jag önskade mig och är detaljen som ger en liten herrgårdskänsla.

Sätt färg på Fönsterlisterna

Jag har också målat fönstren i samma färg för att ge en känsla av kontinuitet men också för att mörka fönster har tilltalat mig mycket på senaste tiden. Färgen som är använd på golvlisterna och listerna runt fönstren är LADY 10678 Space. Produkten jag använde var LADY Supreme Finish Matt – för trä och panel.

En illusion av lägre takhöjd

Jag bestämde mig också för att inte måla helt upp till taket så att det skapades ett band överst på väggen. Den tidigare vita färgen på väggen var lik den i taket och genom att måla med LADY 1928 Sommarsnö på väggen men inte ända upp till taket så upplevs inte väggen lika hög pga den nya markeringen. Väggen målades i den helt matta LADY Pure Color.  Sommarsnö är en färg som inte är helt beige och inte helt grå och det var precis den jag letade efter.

Färgsätt taket och få ett ombonat rum

Sänk takhöjden

Jag funderade på att måla hela rummet i samma färg, både väggar, fönster och lister, men valde bort det. Jag ville att det skulle vara flera lager och intressanta övergångar och då blev det precis så som jag ville. – Och, färgerna Space och Sommarsnö passar perfekt ihop!

Några av möblerna är från Kollekted by och blommorna kommer från Wintherblomst – tusen tack.
Alla foton är mina egna. Se mer från min lägenhet på min blogg eller följ mig gärna på instagram.

Färgerna som användes:

Avatar
Avatar

Katerina – Onlydecolove

Katerina Dima växte upp i det soliga Aten, i Grekland. Hon är en av Norges ledande interiörstylister och står bakom bloggen OnlyDecoLove. Hon har ett gott öga för detaljer och tar fantastiskt fina bilder.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…