Den perfekta grå färgen!

Den perfekta grå färgen!

Det tar tid att hitta den rätta färgen; men när man äntligen hittar en färg som passar, är det väl värt arbetet och tiden som man har lagt ner. Nina Holst delar sin strävan efter den perfekta grå färgen till sitt vardagsrum med oss.

Nina Holst

Nina Holst – fotograf, stylist och inredningsinfluenser.

Jag hade länge letat efter en ny grå färg till vardagsrummet, men det var inte så lätt att hitta den perfekta färgen. När jag äntligen hittade den blev resultatet otroligt läckert!

Anledningen till att jag började leta efter en grå färg var att jag ville ha en kontrast bakom soffan i vardagsrummet. Färgen vi hade på väggarna förut var LADY Pure Color 9938 Naturligt Svart. Det är en neutral gråsvart ton som skapar en vacker kontrast till de mesta – för dem som gillar att skapa mörka kontraster i inredningen. Det är en fin färg, men jag ville ha ett ljusare alternativ till vardagsrummet.

LADY Pure Color 1032 Grå Harmoni

Grått är möjligheternas färg; den som är sofistikerad och klassisk, men låter dig även leka med de mer subtila och svalare elementen i inredningen på ett harmoniskt sätt. Vägg: LADY Pure Color 1032 Grå Harmoni.

Ändrar sig med ljuset

Att hitta den perfekta grå färgen till ett rum kan emellertid vara utmanande, eftersom färgen ändras med ljusförändringar i rummet. Grå färger är ofta indelade i fyra huvudkategorier. Det finns nyanser av grått med en liten antydan till gult och det finns neutrala och lite kallare nyanser av grå. Du kan även välja varma nyanser av grått, eller kalla blågrå nyanser. Detta är bra att veta när du letar efter din grå favoritfärg.

Personlig touch

Färgen grå har den unika egenskapen att den ser bra ut tillsammans med nästan alla andra färger. Från mjuka, rosa pudertoner till vackra, lila aubergintoner, till blå, gråblå eller kanske till en livfull gul eller orange? Därför har du nästan obegränsade möjligheter när du ska sätta din personliga touch i ditt hem.

Bra harmoni

Jag ville ha en varm och ljusgrå färg som inte var för beige, och som ihop med vårt trätak skulle ge ett varmare ljus till vardagsrummet. Det var också viktigt att den skulle gå i linje med de andra färgerna i rummet. Det var de viktigaste kriterierna jag följde när jag valde mellan de olika gråskalorna.

Ren och vacker

Valet föll på denna vackra och perfekta grå färgen LADY Pure Color 1032 Grå Harmoni. Det är en grå mellanton med en hint av gult. Ren och vacker i sitt uttryck. Passar till en rad mer färgstarka toner. Den här färgen är precis som jag ville ha det, så nu har jag den perfekta gråa färgen i vardagsrummet!

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

LADY 1032 Grå Harmoni

En grå mellanton med en hint av gult i. Ren och läcker i uttrycket. Passar till en mängd andra mer kulörta toner.

LADY 1032 Grå Harmoni passar bra ihop med 1622 Reflektion och 1462 Grå Skiffer.

LADY 1622 ReflekTIon

En svagt gråaktig vit ton. Färgen har en rödaktigt underton och många blir lite förvånade över det då den inte är så synlig vid en första anblick. Men, den här färgen kan till exempel te sig lite rosa ihop med andra gyllene ljusa toner som 1001 Eggvit och 1453 Bomull, så det bör man undvika. 1622 Reflektion är fin ihop med varma grå och greige färger som 10679 Washed Linen, 0394 Varmgrå, 10342 Kalkgrå och 0552 Tudor. 1622 Reflektion fungerar till 9918 Klassisk Vit, men är snygg i sig själv som både vägg och detaljfärg. Undvik 1622 Reflektion ihop med 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull då den blir för gyllene intill.

LADY 1462 Grå SkifFer

En gulaktig, vacker, mörk gråton som står i perfekt färgharmoni med många andra gråtoner. Läcker till både beige och blått. En väldigt användbar mörk grå färg.

Här kan du läsa mer om Jotuns vackraste grå färger.

Tack för att du delar detta med oss, Nina.

Foto: Nina Holst /Stylizimoblog

Nina Holst
Nina Holst

Nina Holst – Inredningsbloggare

Nina Holst inspirerar dagligen många genom sin blogg «Stylizimo Blog». Hon är känd för sina rena, genomtänkta detaljer och spännande kontraster, något som har gett henne priser och nomineringar både i Norge och i utlandet.

Jul i varma färger hos Vibeke

Med den dämpade vackra färgen LADY 20120 Organic Red, skapas en varm julstämning i ett nafs! Se det fina julrummet…

Mjukt och harmoniskt med kontraster

Inredningsbutiken Asplund är målad i den vackra LADY Minerals i kulören LADY 10342 Kalkgrå och LADY Pure Color i S8010-G50Y. Färgerna skapar en…

Enhetlig och lugn känsla med kalk

Layereds showroom är målat i en enhetlig och monokrom färgskala som ger ett modernt och lugnt intryck. Väggar målade med…

Färgsättning med nyanslika färger

Till vänster: LADY 11173 Humble Yellow är ljus och dämpad men med en tydlig närvaro. Högra bilden: Väggarna har fått en…

Färgsättning med färger ton-i-ton

Färgsättning med olika nyanser av samma färg är läckert! Här är väggarna målade med LADY Pure Color 20143 Lively Red, och dörr…

Jotun designar färger

Det ligger mycket arbete bakom utvecklingen av nya färger och lansering av en ny färgkarta! – När vi ska designa…

Go to top