DESIGNER OF THE YEAR

DESIGNER OF THE YEAR

Rapport från Stockholm – Designer of the Year: Note Design Studio

Varje år delar det svenska magasinet Residence ut priset ”Designer of the Year”. Priset delas ut till en firma med en framtidsvision som bidrar till att föra svensk design framåt. Det här året gick priset till Note Design Studio.

Note startades upp 2008, då som en ren inredningsbyrå, men det dröjde inte länge innan de 7 kreativa hjärnorna bakom Note utvecklat firman till den designstudio den är idag. Gruppen arbetar med allt från mindre detaljer till hela inredningsprojekt, både för privata hem och för stora internationella butikskedjor.

Note Design Studio är kända för sitt fantastiska sätt att använda färger, och det var med detta i färskt minne som Jotun och LADY tackade ja till att samarbeta med Residence och stylisten Lotta Agaton för att färgsätta vinnarutställningen.

Samtliga bilder här är tagna av fotograf Espen Grønli.

note-design-studio-utstilling-stockholm

lady-4477-deco-blue-note-design

Vi såg mycket blått i såväl design som inredning. Note Design Studio använder sig också av den färgpaletten. Lådan är målad med LADY Pure Color 4477 Deco Blue. Vackert, eller hur?

lady-7163-minty-breeze-note-design

Hos Note Design Studio är gränsen mellan hem och kontor mer eller mindre utsuddad. Fler och fler gör möbler som passar lika bra i alla miljöer. Det här ”hemmet” är målat med LADY Pure Color 7163 Minty Breeze. God arbetslust!

lady-2500-krydder-note-design

Vacker och mycket tidsriktig färgsättning i den här miljön som självklart också är stylad av stjärnstylisten Lotta Agaton. Kulören på väggarna är LADY Pure Color 2500 Kryddor.

lady-2024-senses-note-design

”Världen är inte svart-vit, även om vi i Sverige ofta klär oss i svart och inreder i vitt”, menar Note Design Studio – som alltid föredrar att jobba med färger. Här den vackra lampan ”Silo” från Zero designad av Note.  Kulören på väggarna är LADY Pure Color 2024 Senses.

lady-minerals-1877-valmuefroe

Vi flyttar gärna in i det här ”badrummet”. Både på grund av alla de vackra detaljerna som är skapade av Note, men självklart väldigt mycket för att rummet är målat med den nya vidunderliga LADY Minerals 1877 Vallmofrö.  Läs mer om LADY Minerals här.

lady-9938-dempet-sort-note-design

Alltid lika fint! Alltid lika aktuellt. Vackra grå och svarta toner. Kulören heter så klart LADY Pure Color 9938 Naturligt Svart.

lady-7236-chi-note-design

… och inte heller detta kan bli fel. Rent, inbjudande och vitt! Efter ett par dagar på möbelmässan i Stockholm är en säng med vita linnesängkläder helt klart väldigt frestande. Och väggarna – LADY Pure Color 7236 Chi. En stor favorit hos många.

Lisbeth
Lisbeth

Lisbeth – Kulörchef på Jotun

Lisbeth är Jotuns kulörchef och en av Norges mest eftertraktade trendanalytiker. Lisbeth har utöver sitt specialområde kulörer, också lång erfarenhet från modevärlden. Med passion och känsla för vad som passar i vilken miljö, lägger hon stor vikt på att skapa så personliga hem som möjligt.

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…

Julens bästa cheesecake

En härlig cheesecake, med salted caramelpopcorn och torkade apelsinskivor, blir garanterat en favorit till julfirandet! Se det utsökta receptet här….

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…