Dova, beige färger hos Emma Melin

Dova, beige färger hos Emma Melin

Har du också inspirerats av Emma Melin och hennes fina hem på Instagram? Vi fick chansen att hälsa på och inspireras av den vackra inredningen och det nymålade vardagsrummet. Och ta del av hennes bästa inrednings- och organiseringsknep som småbarnsmamma!

Bilden ovan: Vardagsrummet är målat med LADY Pure Color i kulören 1832 Skandinaviskt Ljus.

Den stora inredningsresan

Det är inte bara vi som blivit inspirerade av @emmamelins fina inredningsstil. Tillsammans med hundratusentals hängivna följare får vi dagligen ta del av hennes välstylade, mysiga och ombonade hem – allt i en dov, beige färgskala.

Kreatören Emma Melin inspirerar sina följare med mode, livsstil och inredning. Här sitter hon i sitt fina vardagsrum som nyligen målats om med LADY Pure Color 1832 Skandinaviskt Ljus.Kreatören Emma Melin inspirerar sina följare med mode, livsstil och inredning. Här sitter hon i sitt fina vardagsrum som nyligen målats om med LADY Pure Color 1832 Skandinaviskt Ljus.

Men hur blev Emma så duktig på inredning? Faktum är att hennes sinne för inredning kommer från både yrkeserfarenhet och det privata.

– Jag skulle säga att jag alltid har varit intresserad av inredning. Men det har absolut vuxit fram mer de senaste åren! Dels när jag jobbade som inredningsstylist och stylade hem inför försäljning, men även tack vare alla lägenheter jag och min man har köpt, renoverat och sålt under vår tid tillsammans, berättar Emma.

Så mysigt i Emma Melins sovrum! Här får man sig nog en god natts sömn. Den varma tonen 12075 Soothing Beige skapar ett rofyllt lugn med vår matta väggfärg LADY Pure Color.Så mysigt! Här får man sig nog en god natts sömn. Den varma tonen 12075 Soothing Beige skapar ett rofyllt lugn med vår matta väggfärg LADY Pure Color.

12075 Soothing Beige kommer fram på ett väldigt fint sätt ihop med vita textilier.12075 Soothing Beige kommer fram på ett väldigt fint sätt ihop med vita textilier.

Nymålat vardagsrum

I det vackra vardagsrummet var Emma ute efter en ny och fräsch färg med en krämigare nyans än tidigare. Vi på Jotun ville såklart hjälpa till! Tillsammans med vår kulörexpert Annika fick hon personlig rådgivning kring vad som kunde passa färgskalan i hennes hem.

Behöver du också hjälp med färgsättning? Få råd och tips av Annika via Jotuns Kulörrådgivning.

LADY Pure Color har ett supermatt, exklusivt utseende och ger en unik kulörupplevelse. Här ser vi Emma Melins vardagsrum som målats i 11832 Skandinaviskt Ljus - en beige, vacker kulör i matt färg.LADY Pure Color har ett supermatt, exklusivt utseende och ger en unik kulörupplevelse.

Valet föll på den lugna, harmoniska beigetonen 1832 Skandinaviskt Ljus som målades med vår mattaste väggfärg LADY Pure Color. Läs mer om LADY Pure Color här.

LADY 1832 Skandinaviskt Ljus

En av våra mest populära ljusa beigetoner genom tiderna. Den är gyllene, varm och läcker till populära brunfärger som 1623 Marrakesh eller 1929 Muskotnöt. Den upplevs mjuk och behaglig i kombination med ockratoner samt varm ihop med röda toner. Fungerar till 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vackraste väggfärg någonsin – supermatt
  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Så fint med ljusa inredningsdetaljer och en tv-bänk i mörk ek mot kulören 1832 Skandinaviskt Ljus på väggen. Målat med LADY Pure Color.Så fint med ljusa inredningsdetaljer och en tv-bänk i mörk ek mot kulören 1832 Skandinaviskt Ljus på väggen.

Jag ville ha en lite mer krämig färg som skulle kännas ny och fräsch – och det är precis det den gör. Jag är supernöjd!

Vackert ljusinsläpp ger kulören 1832 Skandinaviskt Ljus en dov och härlig känsla. Vackert ljusinsläpp ger kulören 1832 Skandinaviskt Ljus en dov och härlig känsla. 

Emma Melin sitter vid matbordet och antecknar. Väggen är målad i den beige kulören 11832 Skandinaviskt Ljus.Här sitter Emma och antecknar för fullt – kanske drömmer hon redan om kulörvalen till sitt nästa hem?

Beige färgskala

Ingen har väl missat de senaste årens största trendfärg – beige. Denna färg kommer i många olika varianter, allt ifrån gyllenbeige nyanser till kalla gråbeige, ”greige”, toner. Emma har satsat på de varma, dova beigetonerna.

– För mig är det väldigt viktigt att känna ett lugn i hemmet (så gott det går med två små!) och därför har jag valt dova färger och naturmaterial. De ger mig ett alldeles speciellt lugn. För att bryta allt det vita och beige har jag valt att ta in mörk ek och ett soffbord i sten, säger Emma.

Emma Melins vardagsrum målad med LADY Pure Color i 1832 Skandinaviskt Ljus. Hela hemmet präglas av dova, beige färger.Vackert vardagsrum i beige färgskala med inslag av mörkare möbler och detaljer. Väggen är målad med LADY Pure Color 1832 Skandinaviskt Ljus.

För att bryta allt det vita och beige har jag valt att ta in mörk ek och ett soffbord i sten

Tv-bänk i mörk ek blir en fin konstrast till den beige vardagsrumsväggen, målad med LADY Pure Color 1832 Skandinaviskt Ljus.Tv-bänk i mörk ek blir en fin konstrast till den beige väggen.

Fin matsalsdel som målats om i LADY Pure Color 1832 Skandinaviskt Ljus, en beige, varm kulör.Även matbordsdelen i vardagsrummet blev ommålad med LADY Pure Color 1832 Skandinaviskt Ljus. Så fint!

Småbarnsliv och ett fint hem? Det går!

I parhuset i södra Stockholm bor Emma tillsammans med sin man Maximilian och deras två barn Frans, 4 år och Stella, 2 år. Trots två små barn lyckas de ändå hålla någon sorts ordning och reda. Knepet? Förvaring och städning.

Satsa på fin förvaring! Vi har stora korgar i vardagsrummet för alla leksaker och på deras rum gömmer sig allt i byråer, korgar och lådor. Målar du dessutom in byråerna i liknande färg som väggen får du ett mer harmoniskt intryck.

Här trivs nog Frans bra! Mamma Emma tipsar om att låta byråer, lådor och annan förvaring gå i samma nyans som väggen - då smälter allt in lite mer. Väggen är målad med LADY Pure Color och bokhyllorna med LADY Supreme Finish Pure Matt, allt i vackra 12075 Soothing Beige. Här trivs nog Frans bra! Mamma Emma tipsar om att låta byråer, lådor och annan förvaring gå i samma nyans som väggen – då smälter allt in lite mer. Väggen är målad med LADY Pure Color och bokhyllorna med LADY Supreme Finish Pure Matt, allt i vackra 12075 Soothing Beige. 

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Vår bästa färg – till trä och panel
  • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
  • Extremt slitstark
  • Suverän utflytning
  • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Emma tipsar också om att i de stora lådorna förvara små lådor där varje sak har sin plats – då blir det enklare för både föräldrarna och barnen att städa undan.

Bra och snygg förvaring är A och O i ett barnrum. Även inne hos Stella ryms leksaker i byråer och lådor, men favoriterna får självklart stå framme på hedersplatsen!Bra och snygg förvaring är A och O i ett barnrum. Även inne hos Stella ryms leksaker i byråer och lådor, men favoriterna får självklart stå framme på hedersplatsen!

Väggen i Stellas rum har fått en beige ton som går mer åt puderrosa, 10580 Soft Skin. En av våra populäraste kulörer till barnrum!

Emma Melin barnrum. Kulören 10580 Soft Skin får ett supermatt, vackert utseende med LADY Pure Color.Kulören 10580 Soft Skin får ett supermatt, vackert utseende med LADY Pure Color.

Emma berättar också att det gäller att ha lagom ambitioner med ”det perfekta hemmet” – man måste få låta barn vara barn. Emma och hennes man brukar därför städa undan lite på kvällen för att njuta av rent och städat, men har en mer avslappnad inställning under dagen.

– Så länge barnen är vakna har vi det inte särskilt ”fint” hemma, utan då är hela hemmet en lekplats – men det är ju något fint i det också, säger Emma. Vi kan bara hålla med!

Emma Melin barnrum. Här kan barnen leka med allt möjligt! Väggen är målad med LADY Pure Color 10580 Soft Skin.Här kan barnen leka med allt möjligt! Väggen är målad med LADY Pure Color 10580 Soft Skin.

Fler inredningstips för barnrummet

Men hur får man till den mysiga känslan i ett barnrum tillsammans med alla leksaker och prylar? Satsa på textilier och trädetaljer.

– Jag vill att det ska kännas mysigt och harmoniskt även i barnrummen, men samtidigt bjuda in till lek. Mycket textiler och trädetaljer gör rummet lite mer varmt och mysigt. Både Frans och Stella har dova väggfärger, vilket skapar ett lugn i rummen, men gör det även lättare att kunna variera inredningen ibland, säger Emma.

Emma Melin barnrum. Mjuka och varma färger i Frans rum. Väggen är målad med LADY Pure Color 12075 Soothing Beige.Mjuka och varma färger i Frans rum. Väggen är målad med LADY Pure Color 12075 Soothing Beige.

Både Frans och Stella har dova väggfärger vilket skapar ett lugn i rummen.

Emma Melin barnrum. Visst passar trädetaljerna bra till kulören 10580 Soft Skin i Stellas rum?Visst passar trädetaljerna bra till kulören 10580 Soft Skin i Stellas rum?

Emma Melin och hennes familj flyttar snart. Hallväggen är målad med samma beige färg, LADY Pure Color 1832 Skandiniskt Ljus.Snart flyttar hela familjen till ett nytt hus i Stockholms skärgård. I hallen blev det också ommålat med LADY Pure Color 1832 Skandinaviskt Ljus. Så fint! 

Arkitektritat hus med båtplats

Årets stora projekt blir att färdigställa det nya, arkitektritade huset i Stockholms skärgård. Här kommer de att satsa på liknande beige färgskala som de har idag, med aningen ljusare toner. Sovrummen planerar de att måla i lite mörkare och mysigare färger.

– Både kök, badrum och trappa kommer bestå av i mörkbetsad ek. Det blir väldigt fräscht med ljusa väggar till det, tycker jag. Men vi kommer fortfarande hålla oss till det krämiga, säger Emma.

Emma Melins vardagsrum, målat med LADY Pure Color 1832 Skandinaviskt Ljus. Varmbeige färgDe krämiga tonerna kommer få hänga med till deras nya hem. 

Till sommaren beräknas flyttlasset gå och Emma berättar att detta är något de drömt om länge – en dröm som nu går i uppfyllelse. Kanske skaffar de även en liten båt, då tomten har båtplats. Låter det spännande? Följ Emmas husdröm på @VillaMelin på Instagram.

Emma Melin beige väggfärg LADY Pure Color 1832 Skandinaviskt Ljus.Kanske står det använda Jotun LADY-färgburkar även i Emmas nästa hem?

Tack för att vi fick hälsa på! Nu önskar vi Emma stort lycka till med husbygget och ser fram emot ännu mer härlig inredningsinspiration både på @EmmaMelins och @VillaMelin!

Se filmen från Emmas nymålade vardagsrum, kök och hall nedan.

 

Styling: Emma Melin

Foto: Emil Bohman, Emma Melin

Film: Emil Bohman

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som…

Lanseringsevent för LADY Minerals hemma hos Angelica Svanström

Vi har lanserat en ny färgkarta för LADY Minerals kalkfärg och LADY Minerals Revive väggförnyare! Vad passar väl bättre än…

Kalkfärg hemma hos Emelie Sundberg

Fotografen och stylisten Emelie Sundberg ville skapa en levande känsla i vardagsrummet. Hon bestämde sig därför för att måla väggarna…