Drömstuga i sommarparadiset!

Drömstuga i sommarparadiset!

Panelväggarna i stugan på Hvaler, Norge, målades med LADY Supreme Finish Matt 0394 Varmgrå.

Stuga för en aktiv familj

När Turid och Jarle äntligen hittade drömstugan längst ut i havsbandet på Hvaler, Norge, behövde både insida och utsida renoveras. Läget kunde däremot inte ha varit bättre för familjen på fem! Detta är ett aktivt gäng som både vindsurfar, kitar och paddlar kajak.

Drömstuga på Hvaler

Somrig interiör

Inne i stugan är det högt i tak, stora fönsterytor och utsikt över vattnet så långt ögat når. Golven och kaminen är original men både kök, badrum och alla väggytor är nya.

Färgskalan är hamonisk och fin i sand, grå och blå färger. Gavelväggen mot vattnet är målad med LADY Minerals Revive i färgen 10679 Washed Linen. LADY Minerals Revive förvandlar ojämna underlag till vackra betongaktiga väggar och har en fin textur. Washed Linen upplevs som mjuk och varm och gör sig fint mot panelväggen som är målad med LADY Supreme Finish Matt 0394 Varmgrå.

LADY-Minerals-Revive-10679-Washed-Linen

Gavelväggen mot vattnet är behandlad med LADY Minerals Revive i färgen 10679 Washed Linen, så att väggen känns slät och fin! Lister och panel är målade med LADY Supreme Finish Silkematt i färgen 1453 Bomull.

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • naturlig, mineralisk väggrenovering
 • levande yta med ett unikt färguttryck
 • tidsenlig renovering
 • kommer i utvalda LADY-kulörer

LADY Supreme Finish 0394 Varmgrå

Panelväggarna är målade med Supreme Finish Matt 0394 Varmgrå. Alla fönster och det vita paneltaket är målade med LADY Supreme Finish Silkematt 1453 Bomull.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Matbordet är placerat där utsikten är som bäst och här ser man tydligt hur genomtänkta färgvalen är. Panelväggen innanför i 0394 Varmgrå övergår vackert till panelen utvändigt i 4252 Kimrök Dämpad.

LADY Varmgå inne - Kimrök Dämpad ute

LADY-0394-Varmgrå_panel

Panelväggen målad med LADY Supreme Finish 0394 Varmgrå. Många av kuddarna och gardinerna i stugan har Turid sytt själv av vackra textilier.

Sovrum i havets färger

I sovrummen har färgskalan gått vidare i fina blå och gröna färger. I det största sovrummet har Turid och Jarle målat en vägg med LADY Minerals Revive i färgen 4477 Deco Blue. Panelväggarna här är målade ton-i-ton med LADY Supreme Finish Matt 4710 Duggblå. Deco Blue är en elegant, djup och lugn färg som gör sig bra till i den betongaktiga strukturen som LADY Minerals Revive ger.

LADY-4477-Deco-Blue och 4710-Duggblå

Den ena väggen är målad med LADY Minerals Revive i färgen 4477 Deco Blue. Panelväggarna är målade ton-i-ton med LADY Supreme Finish Matt 4710 Duggblå.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Ett av sovrummen i stugan har fått färgen LADY Supreme Finish Matt 8478 Pale Green som är  frisk, frodig och varm på samma gång. Alla fönster och snickerier är målade med LADY Supreme Finish Silkematt 1453 Bomull.

LADY-Supreme-Finish-Pale-Green-panel

Panelväggarna är målade i LADY Supreme Finish 8478 Pale Green.

LADY-SF-matt-8478-Pale-Green

Panelväggarna är målade i LADY Supreme Finish 8478 Pale Green.

Annex för sommargäster

Till stugan tillhör också ett litet annex där övernattande gäster kan bo. Annexet är målat med DEMIDEKK Infinity 4252 Kimrök Dämpad utvändigt, medan panelen inomhus har fått samma vackra gröna färg som ett av sovrum i det stora huset.

DEMIDEK-4252-Kimrök-Dämpad-annex

Annexet rymmer precis en dubbelsäng, garderob och ett bord. Rummet upplevs varmt och skönt – och den vackra gröna färgen är 8478 Pale Green. Färgen har en kombination av både värme och frodighet och fungerar fint på alla fyra väggar.

LADY-SF-matt-8478-Pale-Green

Panelen är målad med LADY Supreme Finish Matt 8478 Pale Green.

Färginspiration från stenar

Färgsättningen av stugan planerades noga och ägarna ville att den skulle harmoniera fint med landskapet runt omkring – hav och sten. Därför valde man att måla stugan med DEMIDEKK Infinity i färgen 4252 Kimrök Dämpad. Väderförhållandena längst ut på Hvaler kan vara extrema, men DEMIDEKK infinity ger ett överlägset skydd mot fukt och håller extremt länge vad gäller färg och glans, även i den starka sommarsolen.

DEMIDEKK-4252-Kimrök-Dämpad

DEMIDEKK Infinity 4252 Kimrök Dämpad är en dämpad blå färg som upplevs gråaktig och mjuk utomhus. Till den vackra blåa färgen laserades altanen, som breder ut sig i landskapet, med DEMIDEKK Terrasslasyr i färgen 90002 Gråsvart. Snickerier målades i 1453 Bomull.

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

 • Extra skydd mot beväxning
 • Torkar snabbt
 • Motverkar sprickbildning
 • Lång hållbarhet med bara en strykning

DEMIDEKK-4252-Kimrök-Dämpad

I de krokiga tallarna, mellan stugan och annexet, njuter man av utsikten från hängmattan!

Se fler bilder från stugan, utomhus, här.

När färgerna är så fint sammansatta som här, med hänsyn tagen till omgivningar och arkitektur, blir resultatet otroligt snyggt!

Foto och styling: Elisabeth Heier

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.

Möt Emma Johansson @whatdecoratesmyday

Välkomna hem till Emma Johansson som driver kontot @WhatDecoratesMyDay. Låt dig inspireras av hennes hem, stil och nymålade snickerier i…

Hemma hos inredningsdesignern

Välkomna hem till inredningsdesignern Christina Pettersen Skjevik. Hemma hos Christina går kulörvalen i en behaglig skala som ger lugn och…

Hemma hos Ida Gran-Jansen

Välkomna hem till mat- och bakexperten Ida Gran-Jansen! Här kombineras dämpade toner i en läcker harmoni. Väggarna är målade med…

Så lyckas du med bredspackling av väggar

Nu kan alla få ett jämnt och vackert resultat betydligt enklare än tidigare! – Läs om våra nya, suveräna rullspackel…

Vårlika pasteller

Välkomna hem till Annette Nordstrøms personliga hem! Gör dig redo för en rejäl dos av vårkänslor och pasteller.  Ny energi…

Ett drömkök i dämpade nyanser

Ett drömkök i tidlös design. – Kristin och Borgar Lindhjem bygger nytt gårdshus på Lindhjem gård, och det vackra köket…