Elegant och stilsäkert hem

Elegant och stilsäkert hem

Hemma hos Elisabeth Ønseth är det stilsäkert och minimalistiskt, samtidigt som det är ombonat och gästvänligt. Kolla in och bli inspirerad av hennes hem här. Köket är målat med LADY Wonderwall11173 Humble Yellow.  

Bort från storstadslivet

Efter fler år av högt tempo och storstadsliv i Oslo kom Elisabeths längtan efter att bo närmare naturen. Hennes dröm var att ha skog och vatten precis utanför dörren. Och så blev det. Att Elisabeth hamnade i Eidsvoll i Norge var av ren tillfällighet, då drömhuset dök upp här. Här fanns precis det som hon drömde om lugn, natur och ett personligt hus. De senaste åren har de totalrenoverat hela huset. Kolla in resultatet.

Skåpet är målat med LADY Supreme Finish1288 Granskugga. Väggarna är målade med LADY Pure Color i 10679 Washed Linen, och taket i  10679 Washed Linen med LADY Perfection.

IKEA-skåpen är målade med LADY Supreme Finish1288 Granskugga, och kombineras läckert med LADY Pure Color10679 Washed Linen på väggen.

När du trivs allra bäst i ditt hus eller lägenhet blir det till ett hem, som du kan inreda efter din personlighet och stil.

Ton-i-ton färgpalett

Elisabeth har valt en ljus och lugn kulörpalett med nyanser som är mjuka tillsammans. Genom att använda samma nyans på tak och väggar blir uttrycket sömlöst och elegant.

Både väggarna och taket är målade i kulören 10679 Washed Linen. Väggarna med LADY Pure Color och taket med LADY Perfection. På den öppna spisen pryder kulören 1288 Granskugga.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Minimalistisk prägel

Det arkitektritade huset är från 1969 och var i ett större renoveringsbehov. Utgångspunkten på huset var bra och Elisabeth föll för den minimalistiska prägeln på huset, med flera och stora fönsterpartier. Elisabeth ville behålla så många originaldetaljer som möjligt, samtidigt som huset skulle vara funktionellt och anpassat för en modern livsstil. Så, en ny planlösning gjordes, väggar revs och grunden förbättrades.

Minimalistisk och vacker matplats där den gråaktiga, ljusgula kulören 11173 Humble Yellow passar perfekt in!

Ge dig tid till planeringen

Elisabeth och sin man flyttade in i huset i december 2017 och sedan dess har det lagt oändligt många timmar på renoveringen.

Att ”bo in sig” är undervärderat, berättar Elisabeth. Att planera i förtid är viktigt, men när du lär känna huset bättre, hur ljuset faller vid olika tider på dygnet, var du trivs bäst, o.s.v. – det är först då som ditt hus blir till ett hem, och som du kan inreda efter dina behov. 

Det mörka köket är så läckert mot den dämpade gultonen 11173 Humble Yellow som är målad på både väggar och tak. Köksväggen är målad med den matta och robusta väggfärgen LADY Wonderwall.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vacker, matt och robust
 • Extremt slitstark
 • Mycket smutsavvisande
 • Täckgaranti

Gillar du stilen? Läs om våra mjuka och harmoniska neturaler här!

Bra zoner

Elisabeths hus är stort och öppet, och hon har fokuserat på att skapa olika zoner med naturliga övergångar. Möblerna har fått sin rätta plats med tiden och känslan är varm samt personlig. Här kombineras design- och IKEA-möbler med loppisfynd, som Elisabeth är väldigt svag för.

– Jag försöker att köpa mycket begagnat. Och om jag köper något nytt måste jag sälja eller ge bort något annat. Det är en av mina tumregler som kommer till stor nytta med tanke på min stora kärlek till inredning.

Ett gästvänligt hem

Hemma hos Elisabeth finns det plats att samla familj och vänner, och ofta samlas de runt middagsbordet långt in på kvällen. Eller på terrassen under sommaren. Den varma gästvänligheten märks verkligen både på paret och deras hem.

Elisabeth Ønseth är en inredningsdesigner och driver Studio Ønseth. Hon har stylat bilderna i denna artikel. 

Foto: Elisabeth Heier.

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Kalkfärg hemma hos Emelie Sundberg

Fotografen och stylisten Emelie Sundberg ville skapa en levande känsla i vardagsrummet. Hon bestämde sig därför för att måla väggarna…

Nymålat vardagsrum i 1376 Froströk hos Elin Lannsjö

Stylisten och keramikern Elin Lannsjö tog inspiration från vår senaste färgkarta CANVAS och valde den vackra beige färgen 1376 Froströk…

Vi lanserar ny LADY Minerals-färgkarta!

Ge nytt liv till inredningen med vackra och unika kulörer från LADY Minerals kalkfärg – och bli förälskad i kalkfärgens…

Hemma hos Michaela Forni

Harmoniskt och sofistikerat är ledorden hemma hos Michaela Forni. Inspireras av vackra kulörval och lyxiga inredningsdetaljer och hör Michaelas tankar…

Här är årets färgtrender för 2024!

Dags att fräscha upp ditt hem med nya, moderna färger? Vi hjälper dig! Här listar vi årets 9 stora färgtrender…

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…