Ett kök – olika färger

Ett kök – olika färger

Lite färg på väggarna kan verkligen förändra känslan av ett rum, mer än man kanske tror. Följ med och se hur samma kök ser ut i helt olika färger. Väggar ovan målade i LADY Pure Color 12083 Devine.

Inte ändrat stil, bara färg

Ida Hanson @nordic_remake bor i ett hus från förra sekelskiftet, i en liten by utanför Umeå. Ida är en kreativ person och har målat om sitt kök i flera olika färger. Hon har inte ändrat stil, bara ändrat färg. Färg gör så mycket! Den sätter stämningen och den ramar in inredningen.

Ett kök - olika färger

Väggar i LADY Pure Color 12083 Devine.

LADY 12083 Devine

Vårt hus är ganska litet men köket är rymligt och har ljusinsläpp från flera håll, berättar hon. Väggarna är nu målade med LADY 12083 Devine som är en mjuk persikorosa färg. – Det blev superfint mot vårt såpande trägolv och vårt vita kök, berättar hon vidare. -Eftersom jag gillar att inreda med få utvalda saker vill jag att färgerna på både väggar och möbler ska ge rummet en harmonisk och mysig känsla.

När jag är hemma tillbringar jag mest tid i köket, berättar Ida. Det är en plats för allt ifrån långa frukostar till måleriprojekt och middagar med familj och vänner.

LADY 12083 Devine

En dämpad persikoton. Färgen är gyllene, dämpad och behaglig. Den är inte direkt rosa utan mer som en gråaktig aprikos/persikofärg. Jämför man den med kända rosafärger som 10580 Soft Skin, så framstår den som långt mer gyllene. 12083 Devine fungerar till 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Läs mer om höns och påsk hos Ida här! 

Ett kök - olika färger

Idas köksbord där hon tillbringar mycket tid. Läs mer om hennes sex hönor som värper de här vackra äggen!

LADY 2845 Rörelse och 9915 Morgondis

Idas kök har varit målat i en mängd olika färger. Här nedan ser du andra varianter på hur det har sett ut. Lägg märke till hur färgen verkligen förändrar känslan i köket!

Från början var köket målat i färgen 9915 Morgondis med en fondvägg ovanför diskbänken i 2845 Rörelse. En kallare rosa färg som passar bra med den kalla grå 9915 Morgondis. Det känns friskt och fräscht. Man piggnar till.

Ett kök - olika färger

Här är väggarna målade med LADY Pure Color 2845 Rörelse och 9915 Morgondis.

 

LADY 2845 Rörelse.LADY 9915 Morgondis.

LADY 1145 Band Stone

Fondväggen har även varit riktigt mörk, i färgen 1145 Band Stone. En gammal goding till färg som har varit med ett tag. Den mörka färgen gör att man skapar kontrast och att det ”händer” något. Det blir elegant och sobert.

Ett kök - olika färger

Väggar i LADY Pure Color 1145 Band Stone.

LADY 1145 Band Stone

Den perfekta mörka, varma gråtonen. Ihop med 10679 Washed Linen och 1352 Form är den oslagbar – och, ihop med kulörta färger är den lika fantastisk. Blå toner, rosa toner, gröna toner, gula toner – den är otroligt användbar. Fungerar till 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Ett kök - olika färger

Alla väggar målade i LADY Pure Color 1376 Froströk.

LADY 1376 Froströk

Ett tag var hela köket målat i den ljusa 1376 Froströk. En del tycker att detta är det ultimata lugnet, när allt är nästan vitt. Andra blir stressade av allt det vita.

LADY 1376 Froströk

En varm och ljus gråaktig ton – perfekt för den som önskar en varm ljus färg på väggen. Den röda undertonen skapar värmen medan det gråaktiga inslaget gör att den får ett dämpat uttryck.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

LADY 20047 Blushing Peach

LADY 20047 Blushing Peach är en varm och rustik rosa färg. Här på bilden nedan syns den som en fondvägg ihop med 1376 Froströk. Den är också superfin ihop med till exempel 1877 Vallmofrö och 1462 Grå Skiffer om man vill ha en mörkare stil eller addera mörkare möbler.

Ett kök - olika färger

Väggar målade med LADY Pure Color 20047 Blushing Peach och 1376 Froströk.

Bästa stunden i veckan är långfrukost tidigt på lördagar när man kan äta frukost med familjen och sen sitta kvar med en kopp kaffe när barnen springer ut och leker.

Stor effekt snabbt

Kök är roliga att måla om. Det går fort eftersom det inte är så stora väggytor och man får stor effekt om man får till lite kontrast mot sina köksskåp. Tänk igenom vilken färg du vill ha i ditt kök? En bra hjälp har du i vår App ”Jotun ColourDesign” om du vill se ditt kök i olika färger. Den finns tillgänglig i AppStore och Google Play.

Läs om det tuffa blå köket här!

Ett kök - olika färger

Idas kök idag, målat i LADY 12083 Devine.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Tack Ida för att vi fick se dina olika varianter på köket och spännande att se hur mycket färg faktiskt gör! Vi tror att Devine får vara kvar, i alla fall ett tag till;) Det blev så fint!

Läs om hönor, ägg och pasteller hos Ida här!

Foton, Ida Hansson @nordic_remake

Avatar

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Ett barnrum växer med barnet

Med LADY Wonderwall får väggarna en hållbar yta. Få tips på hur du kan uppdatera barnrummet med enkla grepp! Måla…

Tidlöst badrum hos Frida Fahrman

Frida Fahrman, infuencer på Elle och Elle Decoration, har precis renoverat ett härligt familjebadrum. På väggarna färgen LADY Aqua 1024…

Grönskan flyttar in i Kvarngården

Hos Sofia och Nils Odier på Västerlen har golvet fått en grön färg, 7613 Northern Mystic. Kvarngården på Västerlen Mitt…

Inspiration till hemmakontoret

LADY 20145 Wisdom är magisk, lugnande och uppmuntrar till att tänka klart – i en elegant atmosfär i hemmakontoret. Ny jobbvardag Det…

Frukost på sängen

Njut av din helgfrukost! Den ljusa, grågula färgen ger den perfekta inramningen för en lugn morgonstund – LADY Wonderwall 11173 Humble…

Så målar du påskäggen!

Påskägg i alla varianter är något vi förknippar med traditionellt påskfirande. Vi pyntar gärna hemmet med påskägg eller fyller påskäggen…

Go to top