Ett kök – olika färger

Ett kök – olika färger

Lite färg på väggarna kan verkligen förändra känslan av ett rum, mer än man kanske tror. Följ med och se hur samma kök ser ut i helt olika färger. Väggar ovan målade i LADY Pure Color 12083 Devine.

Inte ändrat stil, bara färg

Ida Hanson @nordic_remake bor i ett hus från förra sekelskiftet, i en liten by utanför Umeå. Ida är en kreativ person och har målat om sitt kök i flera olika färger. Hon har inte ändrat stil, bara ändrat färg. Färg gör så mycket! Den sätter stämningen och den ramar in inredningen.

Ett kök - olika färger

Väggar i LADY Pure Color 12083 Devine.

LADY 12083 Devine

Vårt hus är ganska litet men köket är rymligt och har ljusinsläpp från flera håll, berättar hon. Väggarna är nu målade med LADY 12083 Devine som är en mjuk persikorosa färg. – Det blev superfint mot vårt såpande trägolv och vårt vita kök, berättar hon vidare. -Eftersom jag gillar att inreda med få utvalda saker vill jag att färgerna på både väggar och möbler ska ge rummet en harmonisk och mysig känsla.

När jag är hemma tillbringar jag mest tid i köket, berättar Ida. Det är en plats för allt ifrån långa frukostar till måleriprojekt och middagar med familj och vänner.

LADY 12083 Devine

En dämpad persikoton. Färgen är gyllene, dämpad och behaglig. Den är inte direkt rosa utan mer som en gråaktig aprikos/persikofärg. Jämför man den med kända rosafärger som 10580 Soft Skin, så framstår den som långt mer gyllene. 12083 Devine fungerar till 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Läs mer om höns och påsk hos Ida här! 

Ett kök - olika färger

Idas köksbord där hon tillbringar mycket tid. Läs mer om hennes sex hönor som värper de här vackra äggen!

LADY 2845 Rörelse och 9915 Morgondis

Idas kök har varit målat i en mängd olika färger. Här nedan ser du andra varianter på hur det har sett ut. Lägg märke till hur färgen verkligen förändrar känslan i köket!

Från början var köket målat i färgen 9915 Morgondis med en fondvägg ovanför diskbänken i 2845 Rörelse. En kallare rosa färg som passar bra med den kalla grå 9915 Morgondis. Det känns friskt och fräscht. Man piggnar till.

Ett kök - olika färger

Här är väggarna målade med LADY Pure Color 2845 Rörelse och 9915 Morgondis.

 

LADY 2845 Rörelse.LADY 9915 Morgondis.

LADY 1145 Band Stone

Fondväggen har även varit riktigt mörk, i färgen 1145 Band Stone. En gammal goding till färg som har varit med ett tag. Den mörka färgen gör att man skapar kontrast och att det ”händer” något. Det blir elegant och sobert.

Ett kök - olika färger

Väggar i LADY Pure Color 1145 Band Stone.

LADY 1145 Band Stone

Den perfekta mörka, varma gråtonen. Ihop med 10679 Washed Linen och 1352 Form är den oslagbar – och, ihop med kulörta färger är den lika fantastisk. Blå toner, rosa toner, gröna toner, gula toner – den är otroligt användbar. Fungerar till 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Ett kök - olika färger

Alla väggar målade i LADY Pure Color 1376 Froströk.

LADY 1376 Froströk

Ett tag var hela köket målat i den ljusa 1376 Froströk. En del tycker att detta är det ultimata lugnet, när allt är nästan vitt. Andra blir stressade av allt det vita.

LADY 1376 Froströk

En varm och ljus gråaktig ton – perfekt för den som önskar en varm ljus färg på väggen. Den röda undertonen skapar värmen medan det gråaktiga inslaget gör att den får ett dämpat uttryck.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

LADY 20047 Blushing Peach

LADY 20047 Blushing Peach är en varm och rustik rosa färg. Här på bilden nedan syns den som en fondvägg ihop med 1376 Froströk. Den är också superfin ihop med till exempel 1877 Vallmofrö och 1462 Grå Skiffer om man vill ha en mörkare stil eller addera mörkare möbler.

Ett kök - olika färger

Väggar målade med LADY Pure Color 20047 Blushing Peach och 1376 Froströk.

Bästa stunden i veckan är långfrukost tidigt på lördagar när man kan äta frukost med familjen och sen sitta kvar med en kopp kaffe när barnen springer ut och leker.

Stor effekt snabbt

Kök är roliga att måla om. Det går fort eftersom det inte är så stora väggytor och man får stor effekt om man får till lite kontrast mot sina köksskåp. Tänk igenom vilken färg du vill ha i ditt kök? En bra hjälp har du i vår App ”Jotun ColourDesign” om du vill se ditt kök i olika färger. Den finns tillgänglig i AppStore och Google Play.

Läs om det tuffa blå köket här!

Ett kök - olika färger

Idas kök idag, målat i LADY 12083 Devine.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Tack Ida för att vi fick se dina olika varianter på köket och spännande att se hur mycket färg faktiskt gör! Vi tror att Devine får vara kvar, i alla fall ett tag till;) Det blev så fint!

Läs om hönor, ägg och pasteller hos Ida här!

Foton, Ida Hansson @nordic_remake

Annika Lindskog
Annika Lindskog

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Grönt och skönt barnrum

Barnrum är enkla och väldigt trevliga att inreda; särskilt när man har något fantastiskt att glädja sig åt. Ofta är…

Hållbar och vacker möbelproduktion

Den norska möbelproducenten Ask og Eng har som grundfilosofi att använda hållbara och vackra naurmaterial i kombination med funktionalitet och…

Harmonisk och genomtänkt färgsättning

Hemma hos Barbro är färgerna genomtänkta och noggrant utvalda. Inte så överraskande, Barbro arbetar bland annat med utvecklingen av färgkartan…

Unik färgupplevelse med LADY Pure Color

LADY Pure Color 4863 Statement Blue, skapar en pigg och personlig interiör som osar av sofistikerat självförtroende. Den här kraftfulla färgen…

Bästa färgen till trä och panel

Vägg med rundpanel, målad med LADY Supreme finish matt 5490 Serene Blue, Slät vägg LADY Pure Color 5490 Serene Blue. Den här…

Historien bakom våra nya färger

Färger och känslor är tätt sammanknutna. Därför kan färgerna i ditt hem bidra till att skapa balans och fina upplevelser….

Go to top