Hönor, ägg och pasteller

Hönor, ägg och pasteller

Följ med hem till kreativa Ida Hanson @nordic_remake och se hennes fantastiska hem i milda pasteller. På bilden ovan syns de vackra äggen som Idas hönor värper.

Ljuvliga pasteller

Ida bor med sin familj, sex hönor och kaninen Otto i en liten by utanför Umeå. Huset, som är från förra sekelskiftet, flyttade de in i för fyra år sedan. Här har Ida inrett med ljuvliga pastellerfärger och naturliga material. Hela intrycket är lugnt och behagligt utan att vara tråkigt. Perfekt för en stor familj, sex hönor och en kanin:)

Jag älskar vårt hus. Ingen har renoverat sönder det så vi kan göra om rum för rum efter vår egen smak och samtidigt behålla alla fina detaljer.

Hönor, ägg och pasteller

Väggar målade med LADY Pure Color 6350 Soft Teal.

Hönor, ägg och pasteller

Hönorna:)

Hönorna sätter tonen

Den bästa stunden på hela veckan är tidig lördagmorgon när jag kan duka upp en god frukost till familjen och sedan sitta kvar med en påtår när barnen springer ut på gården och leker, säger Ida. På gården kan barn, hönor och kanin springa fritt.

De sex charmiga hönorna och kaninen Otto bor tillsammans i en liten friggebod som Ida och hennes man isolerat och byggt om. Hönorna lägger vackra ägg i olika pastellfärger som faktiskt matchar inredningen otroligt bra. Man undrar lite vad som kom först, inredningen eller äggen;)

Med supermatta LADY Pure Color kommer färgerna till sin rätt och känns mjuka, nästan som textil. Allt känns färgmatchat, genomtänkt och behagligt!

Hönor, ägg och pasteller

Hönorna värper alla olika färgade ägg som är otroligt vackra. 

Läs om Idas kök som målades i olika färger här!

Sammanhängande färgskala

Färgerna som Ida valt till deras hem går i milda pasteller och fungerar superfint till deras stil som Ida beskriver som naturnära minimalistisk. Material som ljust trä, naturgarvat läder, bomull och linne blir perfekt mot de pastelliga ytorna!

Hela färgskalan känns sammanhängande och behaglig. Pastellfärger förknippas ofta med barnrum men här känns färgerna vuxna men samtidigt härligt lekfulla.

Hönor, ägg och pasteller

Vägg målad med LADY Pure Color 1622 Reflektion, dörr målad i LADY Supreme Finish 2992 Delightful Pink och skåp i 10579 Complexion.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Hönor, ägg och pasteller

Vägg målad i LADY Pure Color 5044 Blåis och pall i LADY Supreme Finish 20055 Dusty Rose.

Idas påskägg

När man tänker på påsk kanske man först tänker på gult som färg men även gröna, rosa och blå pasteller är fina till påsk. Det blir lite som när man öppnar ett påskägg fyllt med godis – inbjudande!

Här är Idas påskägg!

LADY 5044 Blåis.LADY 6350 Soft Teal.LADY 2992 Delightful Pink.LADY 10579 Complexion.

Hönor, ägg och pasteller

Vägg målad i LADY Pure Color 1376 Froströk.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Tack snälla Ida för att vi fick kika in ditt vackra hem och träffa dina charmiga hönor.

GLAD PÅSK!!

Foton: Ida Hansson @nordic_remake

Annika Lindskog
Annika Lindskog

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Grönt och skönt barnrum

Barnrum är enkla och väldigt trevliga att inreda; särskilt när man har något fantastiskt att glädja sig åt. Ofta är…

Hållbar och vacker möbelproduktion

Den norska möbelproducenten Ask og Eng har som grundfilosofi att använda hållbara och vackra naurmaterial i kombination med funktionalitet och…

Harmonisk och genomtänkt färgsättning

Hemma hos Barbro är färgerna genomtänkta och noggrant utvalda. Inte så överraskande, Barbro arbetar bland annat med utvecklingen av färgkartan…

Unik färgupplevelse med LADY Pure Color

LADY Pure Color 4863 Statement Blue, skapar en pigg och personlig interiör som osar av sofistikerat självförtroende. Den här kraftfulla färgen…

Bästa färgen till trä och panel

Vägg med rundpanel, målad med LADY Supreme finish matt 5490 Serene Blue, Slät vägg LADY Pure Color 5490 Serene Blue. Den här…

Historien bakom våra nya färger

Färger och känslor är tätt sammanknutna. Därför kan färgerna i ditt hem bidra till att skapa balans och fina upplevelser….

Go to top