Få bättre sömn i blå sovrum

Få bättre sömn i blå sovrum

Blå nyanser på sovrumsväggarna kan bidra till bättre sömn och mer lugn och ro. Varför inte prova en blå kulör hemma hos dig?

Bilden ovan: Väggarna är målade med LADY Pure Color i 5530 Collected Blue

Blå toner är kända för att sänka både pulsen och stressnivån. Särskilt mjuka och dämpade blå nyanser bjuder in till en god natts sömn!

Blå sovrum ger ett naturligt lugn

Inför hektiska perioder är det viktigare än någonsin att skapa trivsamma och avslappnande zoner i ens hem. Lyckligtvis behöver lugn och ro inte vara någon lyxvara. Med rätt kulörer på sovrumsväggarna kan du faktiskt sova bättre.

Det är viktigt att du väljer en sovrumsfärg som ger dig precis den stämning du behöver för att koppla av. Vissa nyanser upplevs som mer lugnande än andra – och blått är just en sådan nyans!

Soverom malt med LADY Pure Color 5530 Collected blue

Många av oss slappnar av lite extra när vi är omgivna av färger hämtade från naturen, speciellt blå och gröna toner. Detta lugna och avslappnande sovrum är målat med LADY Pure Color i 5530 Collected Blue. Taket är målat med LADY Perfection i samma kulör.

Tidlös blåton till eleganta sovrum

För dig som vill ha en blå uppdatering av ditt sovrum rekommenderar vi den dämpade nyansen 5530 Collected Blue från den nya LADY-färgkartan STORIES.

Denna fina och behagliga blåtonen är en av årets stora kulörfavoriter från kulörpaletten Curated Living som kännetecknas av sofistikerad nostalgi, moderna neutraler och spännande accenter. Detta är kulören för dig som vill skapa ett luftigt, avslappnande och tidlöst sovrum.

Soverom malt i 5530 Collected Blue

Soverom malt i 5530 Collected Blue

Blåtoner är det perfekta valet för dig som önskar ett luftigt, avslappande och tidlöst sovrum. Blått upplevs diskret och behagligt – men samtidigt härligt energigivande. Sovrumsväggarna är målade med LADY Pure Color i 5530 Collected Blue.

5530 Collected Blue är en dämpad och behaglig ton som gör sig bra i ett sovrum. Den upplevs lite gråaktig, men med en hint av gyllene och grönaktiga inslag. Denna nyans är något grönare än LADY-klassikerna 5249 Linblå och 5200 Dusky Blue.

Måla taket för ett enhetligt kulöruttryck

De flesta av oss fokuserar bara på väggarna när vi ska förnya hemmet. Taket blir en bortglömd yta, ofta bara en eftertanke, trots den stora delen av rummet som den faktiskt täcker – och med så stor påverkan på helhetsintrycket!

Beroligende soverom malt med 5530 Collected Blue

Färger i taket kommer att göra stor skillnad i rummet! Ett spännande tak drar blicken uppåt och får rummet att framstå som större. Med LADY Perfection får du ett perfekt, skäckfritt och helmatt resultat. Väggarna är målade med LADY Pure Color, taket med LADY Perfection – allt i 5530 Collected Blue.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vackraste väggfärg någonsin – supermatt
 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

Perfekt, helmatt tak
 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Sovrummet blir som en mjuk grotta när du väljer samma kulör på tak och väggar.

Soverom malt i 5530 Collected Blue

Det känns bra att krypa in i en mörk, omslutande ”grotta” när vi ska sova. Väggen är målad med LADY Pure Color i 5530 Collected Blue. Taket är målat med LADY Perfection i samma nyans.

LADY Perfection gör målningsarbetet enklare. Färgen har ytterst lite dropp och spill – samtidigt som den har bra appliceringsegenskaper som är speciellt utvecklade för att det ska vara enkelt att lyckas med att få ett vackert, matt och skäckfritt tak.

 LADY Perfection

LADY Perfection

Perfekt, helmatt tak
 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Supermatt, exklusivt kulöruttryck

Härliga blåtoner och andra kulörta nyanser får ett helt säreget kulöruttryck när du målar med LADY Pure Color. Kulörerna upplevs mjuka, ärliga och omslutande. Färgens unika egenskaper ger ett vackert, supermatt utseende och ett bestående resultat som du kommer att vilja leva med länge.

Beroligende soverom malt med 5530 Collected Blue

Ett sovrum som skapar naturlig ro och bjuder in till den goda sömnen. Väggarna är målade med LADY Pure Color, vår mattaste färg någonsin, i den dämpade blåtonen 5530 Collected Blue.

Matt färg dämpar ojämnheter bättre än vad blank färg gör. LADY Pure Color är därför bra att använda för att enklare lyckas med ett fint slutresultat!

Vegg malt med LADY Pure Color i 5530 Collected Blue, hvit lampe

Supermatta väggar skapar en dämpad och behaglig stämning i sovrummet. Det helmatta uttrycket på bilden ovan uppnår du genom att måla väggen med LADY Pure Color i 5530 Collected Blue.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vackraste väggfärg någonsin – supermatt
 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 

Foto: Annette Nordstrøm

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

4947 True Blue – en elegant kick till din interiör

Kulörnyheten Jotun LADY 4947 True Blue från vår nya färgkarta CANVAS är en frisk och ren blåton med omedelbara associationer…

Ny färgkarta från LADY – CANVAS!

Jotun LADY lanserar en ny global färgkarta för 2024 med titeln CANVAS. Här kan du utforska de olika kulörinriktningarna och…

Monokrom kulörharmoni

Den nya färgkartan från Jotun LADY – CANVAS – innehåller många nya, härliga kulörkombinationer och bra tips på hur du…

Vacker minimalism med neutrala nyanser

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller flera nya vackra kulörer. Här kan du läsa mer om hur du…

Ge rummet karaktär med komplementkulörer

Den nya färgkartan från Jotun LADY – CANVAS – innehåller nya, härliga kulörnyanser inspirerade av naturen! Här kan du läsa…

Naturliga kombinationer med närliggande kulörer

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller nya inspirerande kulörter och bra tips på hur du kan skapa behagliga…